CX je ...

Začel/a amipick, December 01, 2010, 09:28:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Platišča so od Alfa 164 dizel,15col
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Super...torej zdaj boš kmalu Cx-a vozil. Boš nam malo predstavil projekt skozi tekst in slike?

amipick

razdiranje...
Par luknjic na zadnjih kolotekih,ena spredaj desno,pragove če ne dobim novih bom rešil v guletovem stilu-poflikal,itak se jih ne vidi,so pod plastičnim pragom,prednji del me ne moti,ker imam drugega celega dobrega z blatniki.
Kar se rje tiče je to vse.Za avto z 350.000km je kar v redu...
Prednji levi blatnik me je vedno begal,ker ni bil v liniji,sedaj sem ugotovil,da so ga rezali in "štukali" na sredini,narejeno zeeelo slabo,imam druge blatnike.
Bočni žmigavci gredo dol,me ne zanima,so grdi in pika!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Uhhhh...veliko dela...srečno!

Lovro

Bo akcija zgleda... :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Nič novega pri projektu,je blo poletje in dosti zanimivejših stvari za delat...
Zdaj pa bodo itak bolj deževni dnevi in se bo začelo zares!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Danes naredil malo čistke okoli vozila in pripravil na začetek del...
jutri slike,režemo,brusimo,demontiramo,...zadnji cajt,da se premakne zadeva!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Prednji konec radrt,pripravljeno na rezanje-najprej blatniki,pa ojačitve notranjih blatnikov in nato končno odstranit prednji konec...
Ta zadeva ima pa par žic več kot spaček,kdo bo to vse nazaj dal???
Motor odklopljen-cevi,žice,zajle,...pripravljen na izvlek.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

tudi prednje spodnje roke demontirane,zaradi zračnosti...
na drugi sliki se vidi puša,katera z leti dobi zračnost in s tem se roka pomika naprej/nazaj za par cm.Zadeva je zoprna,ker ta puša je tovarniško vprešana v okvir/šasijo in se jo ne da menjat,edina rešitev po mnenju strokovnjakov za cxe je zavarit pušo,da bo ponovno fiksna.
Puša je jeklena,okvir pa plehnat in luft se pojavi v okvirju,ker ga puša z leti obrabi.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

zakaj pa je sploh treba menjat prednji del?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Ta ima oljni filter gor obrnjen?

amipick

prednji del je treba menjat,ker je bil avto nekoč zaleten in šalabajzersko popravljen...vse skrivljeno,nič v liniji
imam prednji konec od darovalca-pogrebni voz iz postojne
omenjeni voz je zgledal čudovito,ko smo ga šli iskat,toda ob razdiranju so se pojavile take luknje v zadnjem delu,da se ni splačalo popravilo in smo ga porabli za dele...
zlikovski-vsi dizli imajo tak filter,samo večji,tega sem dal,ko sem ga parkiral-sveže olje,nov filter in na spanje...8 let!

evo napredek,ni več poti nazaj:Hammer3:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

amipick

Gule,ne vem če bo,nekajkrat sem ga že rabil,pa se sploh ni odzval...sploh ni resen!
Bom moral kar sam rešit zadevo...
Na srečo so spodnji nosilci-"šasija",ravni,nič poškodovani,tako da ne bo večjih problemov dat vse nazaj na mesto.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

zlikovski

Jaz imam tudi dizla pa ima kontra spodaj, komaj prideš zraven.