Težave zadnijih vrat

Začel/a OMICRON, November 30, 2010, 10:17:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

OMICRON

Pozdrav vsem ...

imam c4 coupe in na zadnjih dvižnih vratih večji problem, namreč ne dela mi niti gretje stekel, niti brisalčič (še zej ne vem kva je njegov point) niti štop lampa, še odpira se bol tko kukr mu paše ...

zadeva je nekak si sledila tako:
- od začetka je delal b.p.
- pol je začel srat odpiranje vrat
- hmal za tem je brisalc delal ko se je vklopila tretja zavorna luč (po močnejšem zapiranju vrat je blo spet ok)
- potem je začel prisalc delat ko sem vklopil gretje zadnjega stekla (če sem vklipil brisalec na ročki je le ta obstal)
- sedaj ne dela nič več.

zadnjič sem podiral zadevo zadaj in nisem videl niti nobene napake na napeljavi, kontakti in konektorji so ok vse štima.

res je, da varovalk niti nisem preverjal, saj mi je odpoved delovanja sistema dokaj čudna, da bi za to krive varovalke.

je mogoče imel že kdo kake take težave?
Kam naj pogledam najprej, kje je problem (pa pustmo varovalke)?

slišal sem precej na temo pretrganih vodnikov. Se je že kdo srečal s tem?

hvala za odgovore

Gox

Jaz bi vseeno preveril še varovalke ...

če je morebiti kaka žica precvikana, je možno da je v stiku (pri vklopu porabnika), pa je zato vrglo še varovalko ven?

Se pa pretrgana žica, v rebrasti gumi včasih tako skrije, da je dolgo ne najdeš.

Kateri letnik pa je C4-ka?

LP

rocky86

Žica za maso je strgana. Je najdebelejša in najtrša, tako da najprej crkne. Vsaj pri moji C5 je bilo tako.
Peugeot 5008

OMICRON

letnik je 2005

nisem posvečal neke pozornosti varovalkam zato ker se mi delovanje zdi sila čudno ... ali je pretrganih več žic in v primeru vklopa ene naprave prične delovati še druga potem sem malo butnil je bilo ok nato spet ne in na koncu crknilo vse skupaj. ko crkne varovalka ne dela ena komponekta in to je to ostalo dela ... tukaj je pa crkovalo malo to malo ono malo tako malo drugače ...

definitivno bom preveril varovalke, potem pa iščem pretrgane žice ...
kje pa jih bom najverjetneje našel? v božiru, na strani avta ali v vratih?

rocky86

Strga se tam kjer se prepogiba ko zapiraš/odpiraš vrata.
Peugeot 5008

OMICRON

Citat od: rocky86;86557Strga se tam kjer se prepogiba ko zapiraš/odpiraš vrata.

to mi je jasno ... bojim se predvsem dejstva da bi blo to pod kako strešno oblogo ... če je v božirju ali na vratih je to ok ...

OMICRON

izkupiček dneva:

varovalke: ok
napeljava: ajajaj ...

rezultat diagnostike pa v prilogi če bi kerga zanimal ...

vsx

No, našel si napako.

Sedaj pa pazi pri popravilu - na pregibu ne sme biti spojev.
Izvedi jih v karoseriji in vratih, uporabi kabel s silikonsko izolacijo (je mehkejša pozimi in ne poka).
Preveri tudi žice, ki izgledajo cele.

LP

OMICRON

Citat od: vsx;86799No, našel si napako.

Sedaj pa pazi pri popravilu - na pregibu ne sme biti spojev.
Izvedi jih v karoseriji in vratih, uporabi kabel s silikonsko izolacijo (je mehkejša pozimi in ne poka).
Preveri tudi žice, ki izgledajo cele.

LP

veš v čem je problem ... problem je v tem, da če bi hotel doseč to, bi mogel vse kable pocvikat in podaljšat. Mogoče spomladi ali poleti ... ker so popolnoma vse "žile" ravno v božirju pocinjene in speljane dalje ...

vsx

In če jih boš spet v božirju spajal, bodo spet pokale.

Jaz to vedno izvedem par dm v notranjosti.

LP

OMICRON

hja ,,, veš po pravici povedano ... neupam head-linerja dol jemat k bom useskp polomu ...jest mislm da tole more zdržat ...tolk je pr karoseriji, da se niti ne giblje preveč ...

alesz

Skozi gumo potegneš nove žice in jih na vsaki strani spojiš,spoje potem na eni strani porineš v karoseriji na drugi pa v vrata.Zato ni potrebno nič veæ podiranja.Plastično varovalko moraš izvleči.jo natakniti na gumo in potem poriniti....če hočeš,da ti gumo drži...  tole je c5 ampak je skoraj enako....

OMICRON

noja ... zdej je ok ... mogoče spomladi ko bo šekaj crknilo :S