Cukanje pri speljevanju

Začel/a tomazpog, November 27, 2010, 12:03:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomazpog

marmik

kar pripravite se na potisni ležaj, tud men so ga menal pri 130kkm, pol so pa še videl da je vztrajnik bol slab, pa so še tega menal, pa še sklopko da bol bol ziher.....pa so šli everčki.

uri2001

Citat od: marmik;119785kar pripravite se na potisni ležaj, tud men so ga menal pri 130kkm, pol so pa še videl da je vztrajnik bol slab, pa so še tega menal, pa še sklopko da bol bol ziher.....pa so šli everčki.

ful fajn, kulk te je pa to prišlo? :(

dusanmerzel

Imam enak primer s cukanjem, pa me zanima če mi kdo priporoča dober servis v MB

abuser4

Jaz imam iste težave s cukanjem. SW je zadnji. Se pa tudi pripravljam že kako leto na menjavo potisnega ležaja, sklopke in vztrajnika.
Sem pa opazil, da se mi pojavlja v 4 in 5 prestavi v nizkih obratih, nekje med 1500 pa 1900 neko rahlo tresenje, kot da bi nekaj v resonanco prišlo. Ko pohodilš gas pa neha.

Teli menjalniki se tud sami kalibrirajo, ali pa jih serviserji. Včasih celo pravijo da so software upgrejdal, pa so dejansko izvedli samo postopek kalibracije. Pri kalibraciji se je potrebno vozit, pri SW upgrade pa je itaq obvezna kalibracija.

Èe ima kdo lexijo, si lahko sam skalibrira. Je pa potrebno poznat postopek.

Pri mojem C4P sem opazil, če bolj divje speljuješ, bolj aktivno voziš, se zadeva po kakem tednu prekalibrira in cukanja pri speljevanju ni. Je pa res da bolj na "hard" speljuje. Pojavijo pa se neke resonančne vibracije pri nizkih obratih.
Po daljših relacija se zadeva spet povrne na "soft" speljevanje, kjer se pojavi cukanje, vibraciji pa potem ni zaznat.

Cenej menjave so nekje:
VZTRAJNIK 500 €
SKLOPKA 250 €
POTISNI LEŽAJ HIDR. 120 € +
Dela pa naj bi bilo 10 ur.

Moram pa najti, kakšnega dobrega in po možnosti še ugodnega mehankarja, da bo to v bližnji prihotdnosti zmontiral.

dusanmerzel

:BigThumbs:
Citat od: dusanmerzel;171741Imam enak primer s cukanjem, pa me zanima če mi kdo priporoča dober servis v MB

Bil v Avtocity MB priklopili na računalnik,kateri pokaže B.P., rekli da je vztrajnik, ponudba za menjavo cca. 1000 e.

Zapeljal sem se v AvtoDetr, naložili SW, avto pelje ko nov.
Hvala za info.

tomazpog

evo, točno tako izkušnjo sem imel sam...  kar se mene tiče, Avtodetr ni tako zelo "slab", hehe

vity

Citat od: tomazpog;86522YEEEESSS!

bil samo software!!   avto spet pelje kot po maslu, mehko speljuje, ne cukne ama nič!!

Serviser naredil cca 30 km z njim, pravi, da je vse ostalo OK..  

Kolega vesel ko sto mamic, hehe

V glavnem, če bi še koga to "doletelo", ni tako "hudo", kot izgleda na prvi občutek, hehe

na katerem servisu si pa rihtal?...mam isti problem in bom znoru!

vity

Citat od: dusanmerzel;174332:BigThumbs:

Bil v Avtocity MB priklopili na računalnik,kateri pokaže B.P., rekli da je vztrajnik, ponudba za menjavo cca. 1000 e.

Zapeljal sem se v AvtoDetr, naložili SW, avto pelje ko nov.
Hvala za info.

Kolk si pa plačal?

tomazpog

altair123

Na britanskem forumu predlagajo rešitev dinamični reset menjalnika.
Postopek pa je tak da segreješ avto nato pa se nekje ustaviš in z nule pohodiš gas do konca in ga držiš dokler avto ne prestavi v tretjo. Nato normalno voziš avto dalje.
Menda naj bi bil tak reset bolj učinkovit od tistega z lexia.

tomazpog

hmm, zanimivo. Imaš kak link?

altair123

abuser4

Citat od: altair123;183827Na britanskem forumu predlagajo rešitev dinamični reset menjalnika.
Postopek pa je tak da segreješ avto nato pa se nekje ustaviš in z nule pohodiš gas do konca in ga držiš dokler avto ne prestavi v tretjo. Nato normalno voziš avto dalje.
Menda naj bi bil tak reset bolj učinkovit od tistega z lexia.

To so tudi meni predlagali na enem od Citroen servisov. Ob priliki stestiram.

altair123

Jaz sem že parkrat poskusil, o rezultatih ne morem nič rečt, ker je blo že pred tem vse ok.
Škoda le da kakorkoli pritisneš gas do konca v suhem nič gume ne škripajo :funny34d: