Citroen C4 Picasso 2.0 HDi Avt.

Začel/a branek123, November 26, 2010, 02:03:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

branek123

Zanima me če ima kdo izkušnje s tem avtom in menjalnikom, ker se zanimam za nakup...
A je ta mašina boljša od 1,6?
A je menjalnik problematičen?

Hvala
lp

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

NANI

Jaz sem lani kupil ta avto in sem z njim zelo zadovoljen. Menjalnik BVMP dela dobro, samo navadit se ga je treba. edino pri pospeševanju na AC, ko pospešuješ na hitro, sam šalta 2 prestavi dol. Drugače pa ok. Tudi z 2.0 mašino zelo zadovoljen, potegne tudi dobro. poraba je od 6.6 do 7.3 - merjena ročno. 1 mesec nazaj sem imel prvi servis - 190€. V servisni knjigi sicer piše na 2 leti oz. 30.000 km, samo so letos spremenil prvi interval na 1 leto. to je bolje, kar se mene tiče. Skratka s pablotom zelo zadovoljen

ribicija

2.0 HDI ima kolikor vem dve avtomatiki. Ena je robotiziran ročni menjalnik in ena normalna avtomatika. Vsaj v letu 2008 ko sem jaz kupil svojega je bilo tako. Ta BVMP je mislim, da robotiziran in je takrat ko sem ga jaz preizkušal bil izredno počasen pri menjavanju. Èe se ne motim je razlika tudi pri samem načinu prestav oz. možnostih. Jaz imam pri mojem avtomatiku po vrsti prestave P, R, N, A in M. Kako je pri tebi NANI, ker mislim da pri BVMP manjka P kot parking oz.vsaj v katalogu na netu vidim da je tako.
Drugače pa je avto bomba in sem zelo zadovoljen z njim. Prvi servis je tudi mene stal 200 EUR naredil pa sem ga pri 30 kilo oz. po dveh letih. Je pa pri meni poraba nekoliko višja, ker dosti vozim kratke mestne vožnje. Po računalniku med 8,5 in 9 litri :(