Sanacija posedenih sedežev GS

Začel/a mezy, November 07, 2010, 06:57:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mezy

Medtem ko je GS že na zasluženem zimskem spanju sem se odločil da odpravim par ''malenkosti''. Najbolj mi grejo na živce posedeni sedeži. Vse skupaj sem že 2x razstavil in nekaj improviziral s peno, vendar je bilo vsakič samo še slabše. Zanima me če se kje da dobit original peno oz ve kdo za kakšnega mojstra, ki mi naredil kopijo nove? lp

GSclub

probaj v tovarni Plama v Podgradu, na njihovi spletni strani piše, da poliuretansko peno razrezujejo v različne oblike. na voljo imajo različne trdote pen ...
//www.plama-pur.si
cene so tako ugodne, da se ti prevoz večkratno izplača (npr. v primerjavi z lokalnim Merkurjem).

gigo

Za Plamo lahko potrdim tudi jaz. Kupujem že leta pri njih. Cene so naravnost smešne izpolnijo pa vse vaše zahteve po dimenzijah in oblikah.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

mezy

Super! Kako pa je najbolje da stvar naročim? Makete nimam, saj sta oba sedeža preveč posedena. Kakšna ideja? Rab bi se čimbolj približal originalu...

amipick

Jaz imam eno "novo" peno.Nisem 100% siguren da je od gske,ma je zelo podobna.Bi moral pridet pogledat v koper.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gigo

Pri Plami ne moreš nič naročiti. Moraš se osebno pokazat če imaš določene posebne zahteve.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

A.T.K

Al pa pokliæi Sašota Azama, nedougo je še meu od palaske sedeže, ma, ko nove..
Fajn zrihtaj

rok.si

Mezy, glede na to, da ima tvoj GS  malo kilometrov, jaz kar malo dvomim, da bi bila pena zanič. Ponavadi pa so čisto v banani gumice, ki držijo peno- so raztegnjene in se preveč podajo. Lahko iz kakih starih sedežev nabereš boljše in jih dodaš obstoječim ali pa kupiš nove, so take, kot pri spačku. Gumice pa podložiš z dodatnim platnom ali staro brisačo, da ne bodo začele rezati pene - če je še niso.

lp

garac

@rok.si to je res največji problem, ko gumica zareže v peno. Pod peno je obvezno treba kaj podložit, potem pa drži.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Poštimaj svoje stare sedeže... nesmiselno je kupovat stare neobnovljene sedeže ,ker boš imel v kratkem času isti problem. Menjaj gumice, podloži ali pa v skrajnem slučaju pelji tapetniku naredit komplet nove. Materijal se pa tudi lahko nabavi takšen nov. Kje in kako pa se lahko poišče na netu.

Staro je že tolk znucano ,da se zmeraj pojavijo isti problemi. Seveda če avto voziš , če pa ne voziš pa pustiš kak je .

Zeko124

Kolk km pa ima pravzaprav?

Fajn štimaj.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

GSclub

pri GSu nikoli ne veš, ker ima 5 mestni števec.

mezy

Èe gledam blago so sedeži kot novi, avto ima malo manj kot 80.000km, realnih. Problem pa res nastane ko stvar pogledaš od spodaj/znotraj. Gumice so vsekakor za zamenat,pena pa prav tako, saj so jo gumice zrezale. Kje pa se dobi te gumice? Še sedaj pa nevem kako naj stvar zrihtam kar se tiče pene. Se pravi je najboljše, da sedeže odšravbam in jih dostavim v Plamo, pa da potem oni naredijo po obliki sedeža? Vsekakor bom vse skupaj naredil na novo da bo držalo na malo daljši rok.

rok.si

Èe ne veš, kako se lotiti... najdi dobrega avtotapetnika, jih je okrog Ljubljane verjetno nekaj.
 Jaz si predstavljam, da Plama ni ravno firma, ki ti bo obnovila sedeže, prej prodala kos poliuretanske pene dimenzij 400x500x100mm.

Pod celotno površino blaga na sedežih je našita še cca 1cm debela plast pene, ki se je praktično pri vseh sprednjih sedežih spremenila v prah, gube, ki se še vidijo na zadnjih sedežih, zaradi tega na sprednjih izginejo. Èe že podiraš sedež, bi bilo pametno tudi to peno obnoviti ter na novo pošiti, da dobiš gube nazaj.
Modrega Pallas materiala se ne da nikjer kupiti novega, tako da jaz popravljanja sedežev nebi zaupal ravno od sestrine prijateljice babici, ki ima staro Singer'co...

janez

Gumice za sedeže lahko dobiš tule ...  http://www.citparts.at/en/products.php?do=search&q=Single+seat+rubber+with+hooks

Lahko so kje tudi par centov bolj poceni, imajo jih vse trgovine z deli za spačka.