Samonastavljiva vzvratna ogledala?

Začel/a xsarar, Oktober 28, 2010, 08:29:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xsarar

Eno vprašanje imam za vas.
Zadnjič sem imel na testu novega C5 2.0 HDI in ko sem se pogovarjal s prodajalcem, mi je ta rekel, da se da vzvratna ogledala softversko sprogramirati, da ko daš v vzvratno prestavo, se tudi ogledala malo poklopijo navzdol, da lažje vidiš npr. robnik pri bočnem parkiranju. Pa sem ga vprašal, če je to mžno pri vseh C5-kah in mi je odgovoril, da samo pri Exclusive opremi.
Jaz pa imam C5 2.2HDI, 2002 letnik Exclusive in me zanima, če kdo od vas ve ali se da tudi pri prvih C5-kah to napraviti? Namreč zadek oz. karoserijo ima zelo visoko, zaradi česar je bistveno težje videti robnik pri bočnem parkiranju.

LP
Moj prvi je bil AX.

Xandrej

Ti daj stikalo v desno (na katerem si nastavljaš ogledala) in ko boš dal v rikverc bi se moralo zapelajt dol avtomatsko...

Prosurfer

Tako je, tudi pri C5 II je enako (le s stikalom). Nobene strašne softverske modrosti ni potrebno (ne vem pa za C5 III).

Mops

rocky86

Imeti moraš električno zložljiva ogledala, da deluje
Peugeot 5008

Mops

Citat od: rocky86;84515Imeti moraš električno zložljiva ogledala, da deluje
Imam (C5III Exclusive)

kristjanr

Jaz mam tudi C5 III Excl. pa mi stvar deluje. Dam stikalo na željeno ogledalo in prestavim v rikverc, pa se mi ustrezno ogledalo premakne nekoliko nižje. A je možno, da ti 'ne deluje' zato, ker je privzeta višina ogledal, kadar imaš v vzvratni prestavi, enaka tisti, ko imaš v normalnih prestavah? Ker višino ogledala v rikvercu se da nastavljati, tako kot tista v normalnih prestavah.

Mops

Citat od: kristjanr;84530Jaz mam tudi C5 III Excl. pa mi stvar deluje. Dam stikalo na željeno ogledalo in prestavim v rikverc, pa se mi ustrezno ogledalo premakne nekoliko nižje. A je možno, da ti 'ne deluje' zato, ker je privzeta višina ogledal, kadar imaš v vzvratni prestavi, enaka tisti, ko imaš v normalnih prestavah? Ker višino ogledala v rikvercu se da nastavljati, tako kot tista v normalnih prestavah.

Bom sprobal se enkrat. Kateri letnik/mesec model pa imas?

rocky86

mogoče je najprej potrebno nastaviti ogledalo v nižji položaj
[ATTACH]35347[/ATTACH]
Evo točna navodila za C5III
Peugeot 5008

visar

meni na C5 III tudi deluje in brez tega bi blo težko :-)
______/\\______
______/\\______

Mops

Evo sprobal se enkrat. Zadeva ne dela. Tudi v navodilih ni omenjena.  C5III Exclusive  (maj 2010)

kristjanr

xsarar

Citat od: Xandrej;84480Ti daj stikalo v desno (na katerem si nastavljaš ogledala) in ko boš dal v rikverc bi se moralo zapelajt dol avtomatsko...

Nič se ne zgodi. Pa sem vse možne načine probaval.
Moj prvi je bil AX.

Xandrej

Meni na je na prejšnem c5 I, 2001 letniku delalo, sedaj tudi to dela... Tak, da ne vem mogoče stikalo hin, oz. mogoče sam špegl...

xsarar

Pa imaš električno zložljiva ogledala? Kajti jaz jih nimam in mislim da zaradi tega ta funkcija ni omogočena.
Moj prvi je bil AX.