Kako do lepe zelenice

Začel/a visar, April 18, 2007, 12:15:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

Pozdravljeni

Pred hišo sem navozil zemljo jo malce premežal s peskom...
Sedaj pa me zanima kaj je potrebno narediti in kdaj da pridem do lepe zelenice.

Idealna bi bila brez zalivanja, in kočenja :-)  

Skratka zelenica je na ju?ni strani kjer je cel dan sonce, zato bi potreboval zelo vzdr?ljivo.
Prosim za nasvet katero seme je potrebno vzeti kaj je potrebno narediti pred sejanjem in kaj po njem. Predvsem pa kdaj.
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Vedno je bolje imet malo peska, je zemlja bolj zračna in boljša od zbite trde zemlje. Ti lepo posej travo, zvaljaj in počakaj kaki teden pa boš videl kako bo to rastlo. Aja ne pozabi zalivat malo ?e nebo dežja.

Tudi bolj te?ke rastline (bonsaj itd itd.) imajo radi zračno zemljo (me?ano s peskom)... Edino ?e nimaš peska, da je ve? peska kot zemlje...

visar

hvala

kakšno travo pa priporo?a? ?
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Ma? kar nekaj ponudb v semenarnah, v drevesnicah. načeloma prodajalcu razloži stanje pa ti bo dal primerno seme.

Interceptor

V domžalah jo en prodaja,v rolah. tm pri tosami nekje.
dobiš uno angle?ko takoj brez matranja.

Xandrej

Ja samo ne vprašaj kolko to stane...:emot5:

Interceptor

ja verjetn je draga.

Samo idealna brez zalivanja je plastična.
Brez kočenja? spusti? gor ene par krav.

ali ?e bol?e, pokli?e? Našega Gox-a on ma eno turbo kosilnco pa ti zrihta na brzino.
Ajde gox boš pomagu!

Xandrej

Počakajmo ?e Hadeija bo ?e on kaj povedal o travi ali pa sem kje kako vejico pozabil ali karkoli narobe napisal... mogoče mora pa bit original trava, ne uvožena s slovenskimi navodili pa ko?nja mora bit obrnjena kamor veter piha. Aja pa na škatli morajo bit slovenska navodila (kupljeno v sloveniji).

garac

ja slovenska od semenarne LJ. Res je ponudba zelo pestra. Imaš travo-trevo, ki vsebuje tudi kake roče vmes, torej taka, kot je bile včasih na sosednjem travniku, potem imaš travo za golfska igri??a, pa nogometna, pa vrtno travo, pa angle?ko, pa ločijo se ?e po barvah, glede na lego...
Najbolje je do enega vrtnega centra stopit pa povprašat, osebno imam problem, ker imam vrt ob gozdu, zemlja je zbita in kisla in me zafrkava mah ter pleveli. (trpotec ipd)

Pravilno pripravljena podlaga je ?e 1/2 uspeha za lepo travo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja o travi ne vem glih kaj dosti, moja naloga je da jo kosim, kakr?na pa? je. Travo ponavadi seje oče.

Pred kratkim smo ponovno uredili sadovnjak/vrt,, kjer se 5 let ni kosilo in nič urejalo. tukaj vem da je oče posejal ta nizko deteljico.

Vsekakor stopi do enega vrtnega centra, pa prodajalcu razloži kaj rabiš. (pa naj bo kak izku?en prodajalec/vrtnar, ne kak ?tudent. Pa ti bo priporočal primerno travco za tvoje pogoje...

Pri nas v KP, ponavadi v Agrarii dobimo prave informacije.. tam ko je tudi tisti ki za ?kropiva svetuje.

V glavnem poseje? travco, povalja?, zaliva?.. ko se malo ?e zaraste, lahko dokupiš ?e majhne vre?ke, za dosejevanje trave, pa ?e malo poseje? ?e je kje kakšna luknja.

Doma smo imeli enkrat en problem ko smo imeli v zemlji mravlje, pa so nam takoj po sejanju pokradle vso travo ... na vhodu v mravljišče je bilo pol kile travnih semen ... potem smo mogli najprej mravlje porihtat, potem pa ?e 1x sejat. (kaj naredijo te mali hudiči v enem dnevi... da vsako seme trave poberejo pa odnesejo :-)

LP

visar

Hvala za nasvete...
poglejte o tehniki sem kar doma ampak o trevi in rastlinju ne vem nič.... a kje  ...  ?e manj kot nič.
Skratka v semenarni sem lani kupil dihondro ki naj bi 1000% re?ila moj problem:
-  raste zelo počasi in zato ni veliko kočenja, ker nočem biti su?enj kosilnice in bi rad v sobotah pošel ?e kaj drugega
- ker ni trava ampak ene vrste detelja je zelo lepo pokrivna in ker je trpe?na tudi za skakanje s bosimi nogami.
- ker je ene posebne trdočive sorte naj bi bdelala tudi poleti na odprtem soncu s minimalnim zalivanjem.

Reklama je super.... v praksi sem se držal datuma sejanja .... letos je na cca 50 m2 pognalo cca 50 rastlinc. Zato ne verjamem nobenemu trgovcu ve? saj samo ho?jo prodat tisto kar imajo.
Obračam se na vas zaradi tega ker me masikdo hoče nate**** pri stvareh ki jih poznam, kaj šele pri stvareh o katerih se mi niti ne sanja. Vrtnarji pa so rahlo predragi da bi jih najel.

LP
______/\\______
______/\\______

visar

Pa ?e to dihondo sem kupil v semenarni na Vrhniki (tisti ob tr?a?ki cesti):emot144:  ... malo za reklamo
______/\\______
______/\\______

Interceptor

Citat od: visar;5211Pa ?e to dihondo sem kupil v semenarni na Vrhniki (tisti ob tr?a?ki cesti):emot144: ... malo za reklamo

a boš zdej kej povabu k zraste da se pridemo mal izle?avat pa mal zalit? (pa ne trave...)

hadei

Citat od: Xandrej;5092Počakajmo ?e Hadeija bo ?e on kaj povedal o travi ali pa sem kje kako vejico pozabil ali karkoli narobe napisal... mogoče mora pa bit original trava, ne uvožena s slovenskimi navodili pa ko?nja mora bit obrnjena kamor veter piha. Aja pa na škatli morajo bit slovenska navodila (kupljeno v sloveniji).

Hmm, mogoče ranjen ego?!

?e ne bi prebral poste bi mislil, da si ti na travi....marihuani. Nehaj kakat in jokat samo zato, ker sem te malo :argue1: .
Slovenska navodila?!....za nas...ni potrebno, zrihtamo prevod....za vse tiste, ki bodo uvozili zelenico...samo povejte in prevedemo.

Se pa strinjan z tvojim prvim postom v temi. (XANDREJ)
Koliko sem SAMO sližal za to. Ker ?e nisem imel te priložnosti, da bi si posejal travo, postavil kamin.... bljeeh...blok.

.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Pa to je blo zadnji? ko si najedal...

Take finese pri nas doma jaz se zabavam. Pa bonsajeki pa to. V?eraj sem glih enega reve?a presadil. Bomo vidli kako bo to. Drugi delajo gut kolkotolko. Bomo videli kako bo v prihodnje.