Tresljaji pri višji hitrosti

Začel/a Jerry69, Oktober 18, 2010, 07:31:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry69

Citat od: Jerry69;83969Pa še to: sem malo pregledal forum in nisem našel nič posebnega kar se tiče hib pri temu avto. A mogoče kdo ve kaj so najpogostejše hibe, oziroma kako je s turbino, šobami, FAP, itd?

Brskal sem tudi po drugih forumih, pa nisem našel nič posebnega o teh mašinah in temu avtu. To je po moje kar dober znak. Èe ma kdorkoli kakšno informacijo na kaj moram biti pozoren, le na dan z besedo.:AngelPray:

LP, Jerry

Jerry69

Hja...
Èe že noben ne pozna kakšne hibe, sem jo danes ugotovil sam, ko sem se počasi peljal skozi mesto. Ko sem volan držal z roko čisto zgoraj, sem pri hitrosti 50km/h začutil nekaj v volanskem mehanizmu. Ko sem avto ustavil sem poizkusil to na mestu. Èe volan s hitrostjo premikam (vendar le nekaj centimetrov) levo in desno imam občutek, kot da je v volanu "luft". Èe pa volan pemikam bolj počasi levo in desno pa se tega ne čuti. Opazil sem tudi, ko vrtim volan na mestu se luči luči rahlo zatemnijo. Sedaj me pa zanima, če je to normalno? Lastniki C5-ic, kako je pri vas? Je še kdo občutil na volanu kaj podobnega?
LP Jerry

Gox

Zatemnitev luči, je pomojem povezana z delovanjem servo volana ... ko začneš vrtet volan, se ziher vklopi kaka pumpa ali kaj od servota.  (C5-ke ne poznam kako ima narejen servo)

Lp
Goran

Jerry69

Gotovo je neka povezava, samo zanimam me če je to normalno obnašanje, da se luči zatemnijo?
Pri drugih avtih tega nisem opazil. Mogoče je lahko tudi slab akumulator?

Mops

Citat od: Jerry69;84222Hja...
Èe že noben ne pozna kakšne hibe, sem jo danes ugotovil sam, ko sem se počasi peljal skozi mesto. Ko sem volan držal z roko čisto zgoraj, sem pri hitrosti 50km/h začutil nekaj v volanskem mehanizmu. Ko sem avto ustavil sem poizkusil to na mestu. Èe volan s hitrostjo premikam (vendar le nekaj centimetrov) levo in desno imam občutek, kot da je v volanu "luft". Èe pa volan pemikam bolj počasi levo in desno pa se tega ne čuti. Opazil sem tudi, ko vrtim volan na mestu se luči luči rahlo zatemnijo. Sedaj me pa zanima, če je to normalno? Lastniki C5-ic, kako je pri vas? Je še kdo občutil na volanu kaj podobnega?
LP Jerry

Luft v volanu: ne, se mi ne dogaja
Luci: se mi ne dogaja na C5, se mi je pa dogajalo na volvotu.

Jerry69

Sem se naročil pri Jerovšku naslednji mesec. Bodo pogledal kaj bi lahko bilo.
Èe ima pa še kdo kakšno idejo, pa naj sporoči.

LP, Jerry

kristjanr

Hmm, meni se tudi to ne dogaja.
So mi pa po nekem internem kdo-bi-vedel-kako-se-reče navodilu ponovno namazali volanski drog (naj me koklja brcne, ampak vedno slišim kakšnega črička v tem avtu, pa so rekli, da bo to pomagalo). Mogoče bi to pomagalo v tvojem primeru?

Mops

Citat od: kristjanr;84407Hmm, meni se tudi to ne dogaja.
So mi pa po nekem internem kdo-bi-vedel-kako-se-reče navodilu ponovno namazali volanski drog (naj me koklja brcne, ampak vedno slišim kakšnega črička v tem avtu, pa so rekli, da bo to pomagalo). Mogoče bi to pomagalo v tvojem primeru?

Jaz imam alergijo na čričke :bombs: in ne odneham dokler ni odpravljen.

"Èrička", ki ga povzroča ne namazana manšeta za volanski drog je enostavno detektirat - pri ugasnjenem avtu premikaš volan levo desno in boš takoj slišal (bol piskanje kot škripanje). Meni se je zadeva pojavla zeli hitro (ob prvem vrocem tednu), pa so zadevo namazali in od takrat vec ne cvili.   Podobna stvar se ti lahko zgodi tudi s pedalom sklopke. Ce avto ni vec v garanciji zadevo zelo enostavno saniraš sam.

Obe  zadevi sta kar pogosti pri marsikateri znamki, ampak jih vecinoma folk sploh ne opazi, ker jih preglasi ostali hrup.

Jerry69

Citat od: Mops;84437Obe  zadevi sta kar pogosti pri marsikateri znamki, ampak jih vecinoma folk sploh ne opazi, ker jih preglasi ostali hrup.

Ja, to je pa res. Ta avto ima tako dobro zvočno izolacijo :BigThumbs:, da res slišiš vsake mikro vibracije v kabini(mikroskopski črički) :emot68:

LP jerry

MSrougeZX

Jaz nimam nobenih takih težav...moti me pa rahlo, da mi vibrira vzratno ogledalo...najbolj tam pod 2000obrati, še mogoče komu??? - do zdaj na vseh ostalih avtih to nisem opazil, drugače sem pa super duper zadovoljen.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jerry69

Citat od: MSrougeZX;84598Jaz nimam nobenih takih težav...moti me pa rahlo, da mi vibrira vzratno ogledalo...najbolj tam pod 2000obrati, še mogoče komu??? - do zdaj na vseh ostalih avtih to nisem opazil, drugače sem pa super duper zadovoljen.

Meni vzvratno ogledalo ne vibrira. Je bilo mogoče menjano vetrobransko steklo?
Kaj pa če spustiš sprednji senčnik? Ali tudi senčnik vibrira?

LP, J

zlikovski

MSrougeZX

Citat od: Jerry69;84603Meni vzvratno ogledalo ne vibrira. Je bilo mogoče menjano vetrobransko steklo?
Kaj pa če spustiš sprednji senčnik? Ali tudi senčnik vibrira?

LP, J

Ni blo nič menjano, senčnik ne vibrira, če z roko rahlo primem ogledalo seveda neha...
Končnik??? Pri prevoženih 17000km, valda ne.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jerry69

Očitni se neke vibracije prenašajo skozi avto, kar je za moje pojme povsem normalno. Eni te vibracije vidiju tu, drugi drugje. Tisti, ki pa niso preveč pedantni pa jih ne opazijo nikjer. :emot117:

LP J

masun01

tudi jest imam ene čudne tresljaje in sicer iz preventive sem dal scentrirat vse 4 kolesa ,po centriranju je bila stvar veliko boljša  rahlo potresavanje se  še čuti med 130-142 km/h ampak pri zaviranju se pa čuti veliko bolj,volan pšteno zavibrira in da smeha še ni konec ne zavibrira vedno ampak takrat ko se njemu zahoče ne vem nisem več pameten kakšna ideja???