NAkup c4 1,4 atrakition

Začel/a Martinn, Oktober 16, 2010, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martinn

Pozdravljeni mene zanima kaj mislite za nakup c4 1,4 kako se kaj vozi odobje itd prosim malo napišite

kristjanr

Jaz bi rekel, da je 90 konjev premalo za avto, ki je težak okrog 1200kg. Jaz sem imel 1.6 110KM C4ko, pa mi je bilo na koncu dneva premalo (pa nisem nek dirkač ali kaj takega). Večinoma se vozim po avtocesti in v C4ki sem najraje vozil okrog 110km/h, ker je bila enostavno pri večji hitrosti poraba na dolgi rok prevelika. 6.8-7L/100km mi ni preveč dišalo.
Zdaj imam dizla in mi je bolj po godu. Poraba je 5.7L/100km oziroma manj, če se ne vozim 130 (kar je čedalje pogosteje, glede na količino prometa na AC)
Èe bi torej že kupoval, predlagam >= 90KM dizla. Je pa res, da je z enako opremo kar za 2500€ dražji :/

Priznam, težka odločitev.

Martinn

ojla zanima me kako kaj kaj odobje vožnja c c4 ko se voziš po bol slabi cesti in to

SEBA78

Pozdravljen imam v lasti točno takšnega citroena in ti moram rečti da je vožnja zelo udobna saj zelo lepo požira neravnine, sicer pa citroeni slovijo po udobni vožnji. Moram pa še ti povedati kar se tiče porabe, jaz imam izklučno samo mestno vožnjo in imam porabo poleti 7,5l, pozimi pa 8,5l. Ne bi pa imel nič proti vsaj desetim ali petnajstim konjev več pri motorju.:BigThumbs:

grozny

kupuješ novo al rabljeno?

kakorkoli, predlagam da se zapelješ do prvega Citro salona Avto cit npr. pa se zapelješ en krog
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

MSrougeZX

C4 sem nekajkrat vozil in ima preglasno podvozje...glede tega je bila xsara tišja..
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

kristjanr

C4ka je bila meni čisto dovolj udobna. Lepo se je bilo peljat z njo:) Kakšnega ropotanja pa ni bilo.

Ndrej

Tudi jaz kupujem nov avto za okoli 10k in sem gledal Corso, Punta, Clia, Fiesto, C3,...

Potem sem pa videl da se da dobit C4 1.4i 16V Attraction zelo poceni, 10k za belo barvo oziroma 10.250 za metalik. Sicer tako velikega avta ne potrebujem (večinoma se bom vozil sam oz. 2), samo dobim za isto ceno več.

http://goo.gl/fgGdv

Najprej me je motil motor, vendar ima pospešek od 0 do 100 okoli 12 sekund, kar je enako ali celo bolje kot punto, corsa,... z 70 - 100 KM. Torej je za umirjeno vožnjo najbrž čisto dovolj. Moti pa me pomanjkanje opreme. Samo 2 airbaga, navadna klima, brez radia... Ravno glede radia me zanima. Kaj zvočnike in vso napeljavo pa ima notri, ali tudi ne? A se da dokupit originalni C4 radio?

Bral sem tudi, da mu okvare niso tuje, zato bi vzel podaljšano garancijo na 5 let (300€), torej bi me skupaj prišlo 10550.

Se splača?

ModelJT

@Ndrej Èe bi rad radio, pa mal več airbagov pa še kej druzga si lahko kšnega mal rabljenega omisliš. Kot naprimer tale: http://www.****.net/_AVTO/ad.asp?ID=3540821&show=1
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

@Ndrej

Avtoradio se verjetno da enega navadnega kupit. Kot sem gledal po slikah po netu zgleda, da nima ta C4-ka gumbov za avtoradijo na volanu (slika 3) ... tako da verjetno za originalnega, bi moral boljši paket opreme vzet.

Še en oglas pri Trobcu .. pravijo da z avtoradijem ...

(slika 1,2)

Drugače gledano za 10.000€ dobiš pa le novo C4-ko ... klimo ima, sicer ročno, sam te bo poleti hladila ... prva stekla so na elektriko, se ne rabiš mantrat in vrtet ročke ... Airbag ima ... radijo že nabaviš .. zvočniki tudi če jih ni, itak niso tako dragi ... ostalega kar ni, pa se vsaj ne bo moglo pokvarit čez nekaj let :)

SEBA78

Jaz sem kupil točno takega in ti moram povedat, da je kar soliden avto, glede zvočnikov pa je tako da visokotonce ima vgrajene v armaturi, v vratih pa nima zvočnikov noter pa pašejo zvočniki s premerom 16,5 cm.

Gox

A potem si radijo navaden vgradil?

Nimaš komand na volanu in povezave na display?

Ndrej

Aha, hvala.

Ne, kakor sem gledal, mislim da nima komand na volanu.

Tista ponudba od Trobca se mi zdi čudna, saj sem bil v večih salonih in je bila cena povsod ista oz. zelo podobna. 10250 za metalik, brez radija. On pa prodaja novega še ceneje z radijem.

Rabljen pa ne pride v poštev :)

Seba, si potem zadovoljen z avtom? Kakšne pomanjkljivosti?

No, bom še videl kako in kaj.

garac

@ndrej, če je nov je nov. Včasih da kak prodajalec ugodnejšo ceno, ker recimo rabi kvote proti koncu leta. Več ko proda, ugodnejše pogoje ima za naslednje leto.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

SEBA78

Vgradil sem navaden avtoradio, ker obvolanskih komand tako nima, kar se pa glede pomanjklivosti tiče pa ti ne morem povedati nič. Za sedaj sem z avtom zadovoljen še nisem imel nobenega problema, edini problem je ker se ne znam odločiti na kateri servis bi bilo najbolje odpeljati avto ,kajti se mi približuje prvi servis tako da je to moj edini problem z mojim avtom.