Katere gume na C4

Začel/a M_M, Oktober 08, 2010, 10:25:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

M_M

Ker je čas, da moj C4 počasi dobi nove gume, se zopet obračam k vam za morebitne pametne nasvete.
Sedaj ob koncu letne sezone bom zamenjal že iztrošene letne gume. Sedaj so gor še original Michelinove, ki pa so svoje odslužile.

Malo sem pogledal AMZS teste, se pozanimal pri vulkanizerju in sedaj imam v ožjem izboru dvoje pnevmatik.

- Michelin Primacy HP
- Goodyear OptiGrip

Razlika v ceni je 10€/kos - torej 40€ za komplet. Michelin je dražji.
Po AMZS testih sta gumi primerljivi, vulkanizer pa predlaga, glede na to, da gredo gume na Citroena, da se odločim za Michelin, ker naj bi bila guma zanj primernejša. Je to res?

Tistih 40€ niti ni veliko, vseeno pa ni zanemarljiva vsota.

Torej, se mi izplača dati tistih 40€ več ali ne?

Xandrej

Ta mi je najbolj lovska ker gredo mišelinke na citroena... Citroen je MORAL! Na avte natikati Mišelin gume saj je imel 50 letno pogodbo s tem proizvajalcem gum, natika glupe dimenzije, da je bila guma draga ali pa ni proizvajalca ki dela tako gumo! Lani je pogodba potekla in kaj imamo sedaj? Bridgestone pa še kaj se bo mašlo na teh avtih. Tak da neke pravljice da mišelin paše na citroena je malo bosa in v to me nebo nihče prepričal... goodyear je dobra guma in vse gume ki jih ponamo (ne neke nikolislišal) je za nas navadnesmrtnike dovolj dobra in odlična... Tile testi so dober okvir da malo vidiš kaj res ne kupit! Se pravi guma ki je v testih nepriporočljiva ne kupiš ostale pa so čisto vredu za nas. Sam sem vozil ogromno različnih gum, proizvajalcev pa še kaj pa nisem nikakršne razlike med gumami videl. razen tega da so mi supedruper bridgestonke ki so za spoznanje bile boljše od ostalih zdržale slabih 12 000 kilometrov pa so postale ÈELESTONKE!