Ima kdo ventil zapiranja gretja?

Začel/a sasaljut, Oktober 06, 2010, 10:11:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sasaljut

...tako bi se naj reklo tej zadevi. Danes sem se pripeljal v Lj iz obale in ko sem čakal da se odpre rampa v polni parkirni hiši, so se prvo prižgale lučke za nivo in temperaturo tekočine, vmes se je rampa odprla, sem speljal, se odmaknil vstran in se je že kadilo. Aja, imam BX 15 TGE, l'94. Voda je špricala iz cevi ki gredo v požarno steno. Mojster Novak&ekipa,(HVALA JIM!!) po zamenjavi omenjemih cevi ugotovijo da je šel po gobe ventil ..gretja..  Problem je, da se ga (novega) že štiri leta ne da dobit, rabljen je pa dober če ni posušen (mora bit v tekočini..) Rabim še stikalo nivoja vode in (mislim da?) regler? za ventilator (dela samo druga stopnja).... POMAGAJTEEE!!!!  Nočem BX peljat na odpad, čeprav me zna razpizdit:emot160:

michoBX

Jas sem ventil vzel ven in ga z epoxy lepilom rešil. Imel taisti problem.

Od tu nekje pa naprej:
http://www.citroenar.com/showthread.php?t=1954&page=11

Ventil ma mogoče Bine atoodpad - baje da sta 2BXa zj tam. Za kontakt pa googla praš ;)

Reglerja za ventilator mislim da ni, je samo bimetal s tremi priklopi - trije močni kabli priklopljeni gor in je pod senzorjem za nivo vode. Oboje se še dobi aftermarket auto trgovinah, verjetno od firme Facet. :BigThumbs:
Hja, dougcajt mi je ja...

sasaljut

Micho, hvala!

Sam ne šraufam,(antitalent brez orodja in garaže) no kljub temu mi je uspelo dobit tisti ventil(dve cevi,ventil,zajla itd..)Dobil sem tudi regler in stikalo.. En stric na obali ima eno goro delov za BX-e in grozi da bo vse zmetal na odpad, tako da zainteresirani imamo cca 10 dni časa da rešimo kar se da..
Napisal si da se stari ventil da rešit z epoksijem? Kako,ga je treba razdret? Se to da? En mehanik mi je povedal da, če hočeš bit ziher če ventil dela,ga moraš razdret, samo tako se baje uniči neko gumico ki se je tudi nove ne da dobit, pa smo spet tam.. Novak pravi da ventil vgradim in vidim če dela, če ne, spet bypass.. Klical sem tudi v Italijo, novega dela več ni, stal je pa 110 eu..jebiga..
Torej ostane epoksi medoda..Kako to natančno zgleda?
HVALA VSEM!!:BigThumbs:

michoBX

Preglej zgornji link, jaz sem notr vtaknil cevko in zalil z epoxijem, Meni se je odlomil tisti nastavek ko se cev gor natakne. Zdaj če ti pa pušča umes - sam ventil, se pa da z oringi zrihtat, tudi tisto palčko, ki premika ventil se da ven dobit. Jst sm sestavu in je za zdaj ok. malo mi kroži voda skoz pečko, samo zelo malo. Oringi ne smejo bit predebeli.

michoBX

Evo Saša se je dons oglasil pri meni, pa sva zrihtala gretje dokončno, da bo lahko bejbija vozil naokoli, tudi če bo zima :)

pehorunkl

Citat od: michoBX;111716Evo Saša se je dons oglasil pri meni, pa sva zrihtala gretje dokončno, da bo lahko bejbija vozil naokoli, tudi če bo zima :)

FULKUL!
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

sasaljut

No, no, Matija, ne bit preskromen.. Zrihtal si TI, in ne samo gretje, sedaj je v BX-u vsak večer Božič, Novo leto in nasploh ognjemet vsakokrat ko pade noč in se prižgejo lučke na armaturi! In , za mene je še najboljša pridobitev, in poleti in pozimi nov, sproščojoč, in udoben način sedenja, zahvaljojoč adekvatnem volanu!!! Sedaj svojih 197cm višine spravim v pravilen položaj, noge imajo dosti več prostora in volan je dovolj blizu. Zame-neprecenljivo!!! Matija, še stokrat ti hvala, res si Tata za BX-e!:emot112:

michoBX

Najbolj fajn se mi zdi, da se uporablja, in da je to to! Tisto s tacho metrom bova pa tudi še porihtala!