Citroen bx 1.6TZS

Začel/a zalarsim, Oktober 04, 2010, 09:14:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zalarsim

Imam eno vprašanje ..nabavo sem bxa super avtoček ni kaj samo moj nekaj poka na sovoznikovi strani ...ob spelavanju zunaj grozno treskne u kabini se veliko manj čuje ..sumim nekaj na desnem  montizerju ali nosilec motorja ..ima gdo kaj iskušen z takšnim pokanjem?
Pa še nekaj vprašanj za povrh :).. kje se prezrači hidralika (tak kot na xantiji?)se prezrači tudi volan?Namreč ko sem nabavo ta avto je imel hin lajtngo do regulatorja višine zadaj to sem porihto ...nalil nov LHM prezračo pri centralni bunki in se že vozim ..s tem da zavore še niso taprave verjetno je kaj zraka prišlo v njih (ker je bil avto brez zavor)volan je pa veliko trši kot pri xantiji Mk1...drugače pa bunke so bile pred kratkim zamenjane in je avto zelo mehek...višino obdrži tudi po 24urah je skoraj tak ko sem ga ugasno..pumpa se vklapla na dolge intervale.
Hvala na pomoči :BigThumbs:

mirchi

Pregelj sprednji most,da in slučajno prejravel kjer je prišraufan na karoserijo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

zalarsim

Citat od: mirchi;83084Pregelj sprednji most,da in slučajno prejravel kjer je prišraufan na karoserijo.

Hmm na most še pa približno nisem pomislil ...bom takoj ko se vreme popravi mal pogledo kak je kj z mostom......sumim pa tudi zadnji nosilec motorja...treba pod avto pa pregledat.

michoBX

Meni je tudi se oglašalo spredaj, čuden zvok, pa ni bil nosilec motorja - Kriva je bila (pojma nimam kako se reče) tista polna cev na katero se na vsaki strani prišavbajo vezne spone, kot en stabilizator se je zamaknila na eno stran, pa drgne, ropota. Se samo zbije na pravi položaj. Vem pa ne zakaj zgubi pozicijo.
Hja, dougcajt mi je ja...

MATEJ2

če je volan trd vsake toliko je najverjetneje glavna črpalka, ki je gnana preko odmične gredi, možno je tudi, da ni jermen dovolj našponan in zdrsava. Kar se tiče pokanja (če poka tudi med vožnjo po kakšnih neravninah) je to končnik stabilizatorja (pokončna šipka dolga kakih 15cm z zglobom). Imam 2 prtljažnik za bx, če hočeš enega je za 20€. lp:BigThumbs:

zalarsim

Citat od: MATEJ2;83292če je volan trd vsake toliko je najverjetneje glavna črpalka, ki je gnana preko odmične gredi, možno je tudi, da ni jermen dovolj našponan in zdrsava. Kar se tiče pokanja (če poka tudi med vožnjo po kakšnih neravninah) je to končnik stabilizatorja (pokončna šipka dolga kakih 15cm z zglobom). Imam 2 prtljažnik za bx, če hočeš enega je za 20€. lp:BigThumbs:

Hvala za prtlažnik ga ne potrebujem(bo pa katermu drugemu verjetno še prav prišel)...volan se je sčasoma zelo omehčal ......zavore so se pošlihtale same po nekaj kilometrčkih.....s stabilizatorjem pa ni blo časa za ugotovit kaj je bilo (se je avto prej naprej prodal čeprav mi je žal vendar so mi policajčki ogromno kazn nabil z njim pa sem se odločo da gre od hiše)....je šel pa citroenarju v roke ki je na tem forumu tudi in mogoče kaj javi kaj je bilo s stabilizatorjem.

Tiki

Kazen zaradi česa? (če ni skrivnost)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zalarsim

Citat od: Tiki;84000Kazen zaradi česa? (če ni skrivnost)

Table od xantije na bxu :)pa zadnje luči so mi crknale(varovalka)zato se me tud ustavl..pa je bilo kazni reci piši polnih 1120€:bombs:

Citroenovc

?????

če bi se pa brez tablic peljal bi bilo pa kolk? 250EUR (1/2)? Kje je pa tle štos?
OK

LP
Primož

zalarsim

Citat od: Citroenovc;84016?????

če bi se pa brez tablic peljal bi bilo pa kolk? 250EUR (1/2)? Kje je pa tle štos?

500€ ker je potekla registracija(mi je dal kr polno)500€ ker so bile druge tablice nameščene na vozilo(če bi imel 2 različne bi lahko samo za to dobil 1000€)pa 120€ ker ni pravilno delovala osvetlitev vozila....dobil sem polno kar sploh sem lahk dobil(pa to ti je štrajk in opozorilo za luči pa take pa to )

michoBX

Ja ceneje se je zapeljat brez, samo se pa prej najde nekdo ki te bo prijavil. Tako vidiš da je ceneje registrirat, osnovno zavarovat, pa se legalno vozit.
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

@citroenovc, če se pelješ z drugimi tablicami gre za zavestno goljufijo, podobno je z nepravilno nameščeno vinjeto ali ponarejeno, v CH je večja kazen, kot če je nimaš, kot pa če imaš sumljivo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Hjah, foter se je tud vozil z Amijem s čisto novimi EU tablicami od A6tke :D

na srečo ga niso dobl... Èe bi ga dobil s taplavim Amijem na cesti bi ga vrjetn kr zaprli direkt hehehe ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Uff! Jst sm se pa xxx kilometrov prevozil z drugimi tablicami! (sicer od enakega avta) Zdej bom pa samo še probne jemal!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Zeko124

Citat od: Tiki;84063Uff! Jst sm se pa xxx kilometrov prevozil z drugimi tablicami! (sicer od enakega avta) Zdej bom pa samo še probne jemal!

Hehe, Tičo, in ti bi mojga Amija z XM-ovimi tablicami upal furat.... c-c-c :AngelPray:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si