Nakup C 4 2005 letnik

Začel/a David-Maja, September 30, 2010, 10:05:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

David-Maja

Z punco razmišljava o nakupu c 4 1.6 hdi mislim da z vso opremo letnik 2005.

Ker sva imela mercedeza A ja in nisva bila preveč zadovoljna,vas naproščam za mnenje ob nakupu avtomobila.

Se nama pa mudi ker sva brez 1 prevoznega sredstav.

Prosim če mi poveste slabosti in dobre stvari tega avta,ker nama je zelo všeč.

Hvala za odgovore že v naprej.

L.p. David:BigThumbs:

David-Maja

glede na to kar sem v linkih prebral nisem dobil nobene uporabne informacije,sem pa ker nekaj prebral že prej!

glede na to da je avto letnik 2005 kar pomeni 1,5 leto po začetku proizvodnje me je zanimalo ali se splača tak avto kupit,ker mi je všeč,nisem niti pretirano hiter voznik niti ne delam kilometrine.

Zato me zenima kako mnenje koga ki ima izkušnje z takim avtom.

David-Maja

Ima avto servisno knjigo(potrjeno) in je mel velik servis na 90000 km zdaj jih ima 96000.

avto je lep in imas vso optremo dal pa bi canga cca 6200

Citroenovc

Motor je v redu. Šparovec in lepo se "vrti."
Avto je meni osebno všeč. Noter se sedi korektno. Mogoče za odtenek preveč plastike.
Preverita na kakem servisu zgodovino avta. Ne zaupat prodajalcu. Razen če ga osebno poznata in vesta, da dejstva o avtu držijo.

Serijske napake? Sem preprišan, da če pokličeš na kateri izmed t včekratp ohvaljenih servisev - da si bodo vzeli tudi tistie 3min časa in ti povedali na kaj pazit.

Sam ga nisem nikoli imel, tako da težko kaj več rečem o sami zanelsjivosti avta. Sodeč po ostalih Citroenih, ki so (bili) pri hiši - pa so kar precej zanesljivi v globalu, znajo pa najedat kake drobne malenkosti (odvisno kak tip človeka sta in koliko visok prag tolerance imata).
OK

LP
Primož

David-Maja

Avto sem videl in naj bi bil od 1 lastnika sam ga je dal v račun ker je novga vzel.

avto sem pregledal stopalke so še dobro ohranjene,in avto tudi,pelje se tudi vredu tko da!!

čakam pa da vidim servisno knjigo ker se mi zdi malo čudno da so jo založili :Hammer3:

bomo vidli danes ga grem še enkrat z mojo pogledat,bojim se pa ker neki mutijo z servisno knjigo da ni iz tujine pripeljan kar takoj obrne dejstva posebej če je iz italije,potem odpade nakup

Xandrej

Saj pa takoj vidiš če je iz tujine... Èe je iz Italije ima na steklih eno kodo gor, drugače pa takoj vidiš, če se prometno dovoljenje ne začne z črko A....

andraž

Naj ti pokažejo podatke o tem, kdo je prvi lastnik, saj če so tako pošteni, potem s tem ne bo težav. Brez servisne knjige, pa tudi z njo so lahko prevoženi kilometri vprašljivi. Volan in stopalke se z lahkoto zamenja...

David-Maja

Ok hvala bom pozoren na to ko ga grem še enkrat gledat.

andraž

Èe avto gledaš pri Syncro ali nekaj podobnega, ki je nekje v Domžalah, potem bodi zeloooooooo pozoren, ker je tam kolega kupil avto, ki je imel konkretno zavrtene kilometre nazaj. Èe je imel en avto, jih imajo skoraj gotovo vsi.

Lamy

Naj ti pokažejo še homologacijo, če je homologacija SA ......... je avto slovenski, če je homologacija SB ...... je iz tujine!!! Izpiši si številko šasije in jo sporoči lahko tudi na ZS pa ti bom probal sporočit kako pa kaj
[SIGPIC][/SIGPIC]

David-Maja

smo ugotovili avto je francoski,smo preverili avto smo peljali tudi na tester in je pokazal vse ok razen ogrevalnih ki jih moram zamenjati.

lak na avtu smo tudi zmerili  čitalcem kar pomeni da je še originalna barva.

v ponedeljek a pa peljem še k bratrancu ki je mehanik in se spozna na te zadeve da ga da na dvigalo tko da do srede enkrat bom pa res svež citroenar hehe :emot112:

mitbaumh

Pozdravljeni!
Dodal bi samo da pazi na kilometre,in dobro preveri servisno knjigo,ker eni vse povprek ponarejajo!
Kot sam avto pa je dober jaz nimam problemov z njim!
želim ti dober nakup