Ali so zimske gume Blackstone Alaska dobre?

Začel/a sl1, September 28, 2010, 03:05:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

So relativno nove in neznane se mi zdi, izdelujejo jih pa pod pokroviteljstvom Continentala in tudi profil je na pogled zelo podoben Continentalovim starejšim modelom TS780 in TS790.
Na mojo Xsaro pašejo 175/65/14, ki so cenovno zelo ugodne - enaka cena kot Sava Eskimo S3, zato me zanima če ima morda kdo kakšne konkretne izkušnje s temi gumami?
Tudi na internetu nisem našel kakega testa ali česa podobnega, tako da če kdo najde kaj naj prosim objavi link. Hvala.

garac

Še nikoli slišal zanje. A Blackstone je firma ali vse skupaj ali kako?
Da vsaj vprašat znam koga, če je že slišal za te gume...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Letos sem bil pred dilemo kakšne zimske gume kupit. Moja ženkica si je kupila nov avto kateri bo rabil zimske gume. V dimenziji 205 55 R16 sem hotel dokaj ugodno in dobro gumo vsaj po testih, ki krožijo po internetu... V Vseh testih se pojavlja Fulda ki je na vseh testih najmanj 4 na lestvici se pravi od 2-4 mesta se suče... V igri pa je bila tudi nova Sava Eskimo HP, ki je čisto nova na tržišču... Pa sem si rekel raje dam 3€ več pa kupim Fuldo ki vemo kaj od nje pričakovat kot pa od gume ki nihče nima pojma kako pa kaj z njo... Ker Sava Eskimo S3 ima na testu 11 metrov daljšo zavorno pot na mokri podlagi kot ostale... Pa sem rekel OK nič kupim Fuldo čeprav imam v življenju nekak neko varijanto kupuj Slovenske izdelke pa tokrat nisem mogel spustit stvari zraven..

Povedal pa bi ti, da pa te čungalunga gume ki se prodajajo po netu od nekih firm ki so kao neke podružnice nekih znanih firm je bolj tak tudi na testi letnih in zimskih gum so rezultati zaenkrat KATASTROFA...

sl1

"Blackstone" je firma, model je pa "Alaska".
Samo na enenem srbskem forumu sem zasledil en komentar da jih je nekdo kupil in da je po prvih 200km popolnoma navdušen.

sl1

Ja saj - jaz tudi niham med tem ali kupiti te neznane poceni gume (ki so ravno tako lahko dobre in po mokri cesti težko da so slabše kot Sava Eskimo S3), ali pa dati 10€ več na gumo in kupiti nekaj kar veš kaj si kupil (recimo Dunlop SP Winter Response, ki je baje najboljša na mokri cesti - čeprav je spet odvisno od dimenzije in tudi testi so najbrž do neke mere subjektivni). Po eni strani se s cenejšimi ravno tako lahko voziš (če sem se do sedaj s starimi Sava S3), samo v kaki nevarni situaciji na cesti pa boljše pokažejo zakaj so dražje.
Nekako se kar nagibam k dražjim. Ziher je ziher.

Xandrej

Boš za 40€ nosil glavo pa sopotnike na prodaj?

sl1

Definitivno ne. Samo rad bi našel neko oceno teh gum, da vem ali bi res nosil glavo in sopotnike na prodaj ali plačam pri boljših bolj ime kot neko dodatno kvaliteto. Èe so tako slabe v mokrem kot Sava, potem sploh ni kaj razmišljati.

michoBX

Malo offtopic:
BF Goodrich so kar uredu konkurenca Savinim. Lansko sezono so me zelo presenetile. Cena par eur višja, vodljivost na mokri cesti je neprimerno boljša! Tudi obraba se mi zdi da je manjša, se je sestra celo poletje vozila z njimi, pa zgleda da bodo še za eno sezono.

Kakor sem že nekje napisal, najbolj so me razočarale Dunlop SP Winter sport 3D, sploh če gledamo ocene na testih.
Hja, dougcajt mi je ja...

sl1

Naročil sem Continentalke pa je stvar rešena. Ziher je ziher je rekla nuna in dala kondom na svečo.

housexy

Jogador

Malo brskam po forumu, iščem nekaj za xsarco, pa sem našel tole staro temo...

Moje izkušnje (iz prve roke) z Blackstone Alaska:

Gume dejansko dela Continental (ista tovarna, isti materiali oz zelo podobni), samo so cenejše, ker ni imena Conti gor, pa profili so malo starejši Conti, ne čisto novi.

Sem jih imel 2 zimi pa še poletje vmes na avtu (155 70 13, najožja torej) pa sem bil navdušen.
Na suhem in mokrem super, v sneg gre bolje kot Sava, obraba je pa tudi veliko manjša kot S3.:BigThumbs:

Tako da priporočam gumo, če iščeš ugodno varianto, pa nisi nek divjak na cesti (sam tudi pohodim včasih, pa me niso nikoli pustile na cedilu, beri: v jarku), za bolj konstantno divjanje se pa splača poseči po dražji gumi (Michelin, Conti, Goodyear).:funny34d:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: