Daljinski vžig

Začel/a firbec, September 27, 2010, 07:02:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

firbec

Garaže ni, avto zmeraj na prostem, mraz in hidravlika pa nista najboljša
kolega (no vsaj prvih par minut), imam željo po daljinskem vžigu avta
par minut pred odhodom v službo.
Ciljam nekako na poceni nadomestek vebasta.

Ideja je sledeča:
Start avta z pritiskom na gumb ali preko GSM-ja ali na tajmer.

Sedaj pa se stavr malo zakomlicira, kako zadevo realizirati??:Hammer3:
Imam prevelike želje ali je zadeva izvedljiva? Je že kdo izmed vas
čaral kaj v tej smeri?

Razmišljam v tej smeri (za izvedbo z uro)
- elektronika (krmilnik) za vse skupaj
- signal kdaj je avto v leru
- signal kaj je zategnjena ročna
- dodatno stikalo za vklop sistema
- tajmer - ura kdaj se avto vžge
- meritev toka na zaganjaču (domnevam da ko motor "zagrabi" pade tok na zaganjaču)

Vse je načeloma izvedljivo na starejših avtomobilih brez kodnega vžiga.
Pri novejših avtih pa nastane še dodaten problem, ker ima večina vsaj RFID modul v ključu in še kakšen varnostni sistem, ki ga je potrebno pri takem vžiganju zaobiti.
A je na Xantiji možno obiti blokado vžiga????

LP,
firbec

PS: Sanje ali iluzije se sprašujem?

michoBX

Rešljivo seveda je. Odvisno od tebe koliko hočes zakomplicirat. Èe bi sam vozil, lahko ročno in ler prestavo izpustiš (pri avtomatiku je lažje - P pozicija), kodno varovanje pa se tudi da zaobiti, sicer ne morem ravno rečt kako, malo pošarit, prej ali slej se najde.

Na spletu maš razne alarme, ki vključujejo daljinski vžig - torej vklapljaš z daljincem.  Cena do 50€ z vsem. Priklopiš pač samo zate zanimiv del.
Hja, dougcajt mi je ja...

Tiki

Kar se tiče RDIF modula, bi pomojem zadostovalo da bi ga samo vzel iz ključa in pritrdil nekam v bližino kontaktne ključavnice.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

deuche

Ne razumem zakaj bi meril tok na zaganjač, če pa enostavneje meriš obrate motorja. Tako na pamet je vse skupaj par and in en or gate pa je.
Kaj so pa tej RDIF moduli nimam pojma, samo a nima xantija za tipkat kodo kot XM, ki jo med delovanjem preprosto odklipiš?

andraž

Moj prijatelj ima vebasto, ki ga pokliče z GSM, ta se vključi in mu ogreje avto kolikor želi. Vebasto ogreje vodo v hladilnem sistemu, tako da tudi motor ni obremenjen z hladnim vžigom. Vsedeš se v topel avto, motor pa takoj vžge, ker je v bistvu že topel zaradi tople vode. Ima pa avto z vso možno elektroniko.

visar

točno tako raje si vgradi webasto saj ni tako drag (rabljen je že okoli 200€)
______/\\______
______/\\______

sop

webasto je ranga vsaj 1000eu (nov). so pa taki, ki grejejo vodo kot opisuje Andraz in taki ki grejejo samo zrak (samo kabino in ne motorja). oboje krmilis preko mobilca ali daljinca.

potem so cenejse mini keramicne pecke, ki pa jih je treba rocno vklopit (brez predelave) in rabijo relativno dost casa da defrostajo oz. ogrejejo. jaz tega pozimi nebi uporabljal, ker ze itak mraz mal stisne accu. http://global.ebay.com/CAR_HEATER_FAN_PLUGS_IN_CIG_LIGHTER_12v_CERAMIC_HEATING/400158121869/item

obstaja pa tudi en sistem, ki deluje tako kot webasto, le da uporablja elektriko za napajanje. zdaj googlam pa ne najdem vec te firme ( ze takrat sem tezko nasel). je nekajkrat cenejsi kot webasto, tu nekje par 100 eu. deluje pa tako, da ga priklopis na cevi za dovod zraka v kabino in potem greje zrak. ima svoje napajanje (accu), ki pa ga je potrebno vsake tiloko casa napolnit, kar pomeni da moras avto prikljucit prek kabla na 220v :Hammer3: krmilis ga pa prek daljinca ali casovnega stikala, za mobilca pa nisem preprican. avtonomija accuja je nekaj dni.

glede na zadnjo opcijo je cisto vseeno ce bi po kmecko potegnu 220v v avto in priklopu kalorifer, ki bi ga vklapljal prek casovnega stikala. vse to pa verjetno ze imas doma. pa je verjetno najefektivnejsa varianta, razen motorja ne ogreje (kot ga tudi prejsnja varianta ne).

aja, pardon, sele zdaj sem videl da ti rabis gretje motornega prostora in ne kabine.

andraž

Citat od: sop;82627obstaja pa tudi en sistem, ki deluje tako kot webasto, le da uporablja elektriko za napajanje. zdaj googlam pa ne najdem vec te firme ( ze takrat sem tezko nasel). je nekajkrat cenejsi kot webasto, tu nekje par 100 eu. deluje pa tako, da ga priklopis na cevi za dovod zraka v kabino in potem greje zrak. ima svoje napajanje (accu), ki pa ga je potrebno vsake tiloko casa napolnit, kar pomeni da moras avto prikljucit prek kabla na 220v :Hammer3: krmilis ga pa prek daljinca ali casovnega stikala, za mobilca pa nisem preprican. avtonomija accuja je nekaj dni.

Tak sistem ima večina avtomobilov v Skandinaviji. Hecno zgleda, ko visi ven nekje okoli sprednje maske vtičnica za 220V.

grozny

matr set patroni. fantina piše da noče webasta, vi mu pa razlagate kako dela???

WTF???

dajte raje ogovorit na vprašanje!!! in človeku pomagat.

kar se daljinskega vžiga tiče-ne bi rekel da ima Xantia RFID čip ker je prestara za to. najboljše bo da greš do kakega avtoelektričarja pa malo povprašaš-oz do kakih tunerjev. mislim da bi ti oni najbolj znali pomagat.
ideja pa vsekakor ni slaba.
daj poročaj kako pa kaj napreduje.

P.S.
stvar je pa 100% izvedljiva. je sošolec iz srednje sam namontiral sicer na scooter
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

Za skuterje se dobi skuter alarm, ki med več opcijami ponuja tudi daljinski vžig.

Pri skuterju je čisto enostavno, saj rabiš samo en signal da da kontakt na zaganjač ...

za naredit na avtu daljinski vžig, pa je potrebno še nekaj kontrol uštimat, da ti avto pri vžigu ne pobegne :)

michoBX

Grozny - mk2 majo vse čip, mk1 pa nevem, zna bit da nimajo.

Najenostavneje z mojega vidika, je nabavit tisti alarm za cca 50eur, pa se malo pozabavat. Èe je le kaj štromarja bo uspel, vsaj tako sem začel tudi sam. Potrebno se je je soočiti s problemom, vsak naslednji je lažji.

firbec

Razni vebasti in ebersraherji so mi znani, prav tako električni grelci motorja.

Mraz v avtu me ne moti, na prvo šipo dam armafleks in ne zamrzne,
zadnja se zelo hitro odtaja, stranske so pa hitro postrgane.

Najbolj na "k" mi gre hidravlika v mrazu (pod nulo),saj avto rabi skoraj
3 min da se znivelira. Zato imam tudi željo po daljinskem vklopu
avta, da ko pozimi pridem do avta je že pripravljen (hidravlika)
na vožnjo.
Bo kdo rekel, kaj si pa hidravličarja kupu! Hotu sem ga met :))
A imate vsi drugi graže, je samo moja Xantija na mrazu?

Aja, gre se za Xsantijo 2, 1.8 16v.
Serija 2 ima RFID čip v ključu, ki je uparjen z motornim računalom,
baje se blokado vžiga ne da premostiti, razen z preprogramiranjem
računalnika :(
Delna rešitev tega problema je v rezervnem ključu. Dal bi delati nov
ključ (seveda ne na Citroenu, kej je predrag), mu odrezal ključ,
tako, da ostane samo obesek z čipom (čip je zalit v plastiki).
Ta obesek bi v primiru daljinskega vžiga puščal ob volanski ključavnici, pač
takrat nimaš blokade motorja.

Mogoče bo res najbolj elegantna rešitev z alarmom z možnostjo daljinskega vžiga

Tole sem našel po hitrem iskanju:
http://www.rector.si/product_info.php?products_id=28 (rahlo draga zadeva)

http://www.giordon.si/avtoalarm_T686FHSP.html (sprejemljivo)

Bo treba še na ebay in pri kitajčkih pogledat.

LP,
firbec

firbec

Citat od: michoBX;82672... Èe je le kaj štromarja bo uspel, vsaj tako sem začel tudi sam. Potrebno se je je soočiti s problemom, vsak naslednji je lažji.

Nisem štromar, pač pa strojnik, vendar se tudi elektrike ne bojim :)

michoBX

Tri minute je pa malo dolga. No če si strojnik, potem je zadeva malo drugačna. Verjamem, da si že pomislil zakaj rabi tako dolgo. Naša se takoj odzigne - manj od 1min. Logična povezava mi je edino: Hidro črpalka slaba, zabit filter v posodi z LHMom.

grozny

kdaj pa si nazadnje spucal celoten sistem?
s tem mislim pucanje na star način->LHM+benzin pa dviganje, spuščanje.....
pa kugle? so ok?

nekje mora neki štekat. js jo mam pod zvezdicami-ni glih speedy gonzales ma vseeno se dvigne v 1 min.

pa nimaš rezervnega ključa? al ga nočeš reskirat?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence