Dedov Berlingo

Začel/a mato, September 25, 2010, 11:44:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

2sv

tudi jaz pravim ni važno kateri avto ja važno je samo to da ni na kredit  vsak si naj privošči tak avto ki ga lahko vzdržuje in kupi na gotovino drgač pa vsak sam ve kakšne so njegove potrebe in zmožnosti  za nakup   pa še to ko lih govorite o zaščiti tudi jaz sem opazil da so novi avti bolj švoh izolirani pa teh najbolj kritičnih mestih kot so pod blatniki(pod plastiko), vezna,  pod odbijači ...

dvorjan

V najbolj razvitem svetu velja nenapisano pravilo, da vozis avto, vreden 6 mesecnih plac. Vse ostalo je preseravanje in kratenje kakovosti zivljenja na racun plocevine. Zdaj naj si pa vsak zase izracuna, kje je ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

2sv

Citat od: dvorjan;96104V najbolj razvitem svetu velja nenapisano pravilo, da vozis avto, vreden 6 mesecnih plac. Vse ostalo je preseravanje in kratenje kakovosti zivljenja na racun plocevine. Zdaj naj si pa vsak zase izracuna, kje je ...
pod tole se pa še jaz podpišem mislim da je to v mejih normale:BigThumbs:

AndryAndro

Citat od: dvorjan;96104V najbolj razvitem svetu velja nenapisano pravilo, da vozis avto, vreden 6 mesecnih plac. Vse ostalo je preseravanje in kratenje kakovosti zivljenja na racun plocevine. Zdaj naj si pa vsak zase izracuna, kje je ...

Se pravi, da bi moral imeti plačo Pahorja, da si kupim Berlinga :BigThumbs:
Toliko vreden avto sem js prodal (6 plač), pa kupu novega Berlinga :Hammer3:
Boljš bi bilo, da sem obdržal svoj stari avto, saj v 7 letih nisem imel toliko sranja kot s sedanjim Berlingom, pa jih ima samo 1500km
&REJ

dvorjan

Ja, Andry, recimo.

Sicer se v razvitem svetu delavci v javni upravi ne furajo z BMW, Audiji in Mercedesi, ce niso ravno top, pri nas pa je to nacionalni sport (z anomalijo, ki ji rece VW Group). =)

Ce pa si uspesen podjetnik, potem pa avto za 100 jurckov ojrov ne more biti problem, ali pac. Dokler pa hodi clovek "sihtat" za 8 ur na dan, je pa res bolje, da vozi kak starejsi rabljen avto in doma druzina normalno je, pa se hisa ima fasado, kot pa da se pred hiso iz zidakov in brez izolacije nekaj blesci, narezki pa se jedo samo pri sosedu ko kdo praznuje RD. =)

AndryAndro

Citat od: dvorjan;96127Ja, Andry, recimo.

Sicer se v razvitem svetu delavci v javni upravi ne furajo z BMW, Audiji in Mercedesi, ce niso ravno top, pri nas pa je to nacionalni sport (z anomalijo, ki ji rece VW Group). =)

Ce pa si uspesen podjetnik, potem pa avto za 100 jurckov ojrov ne more biti problem, ali pac. Dokler pa hodi clovek "sihtat" za 8 ur na dan, je pa res bolje, da vozi kak starejsi rabljen avto in doma druzina normalno je, pa se hisa ima fasado, kot pa da se pred hiso iz zidakov in brez izolacije nekaj blesci, narezki pa se jedo samo pri sosedu ko kdo praznuje RD. =)

Ne biti toliko obremenjen z WV manijo, nima smisla.
Lej, sem bil lastnik dveh golfov, službeno sem prav tako vozil WV (naredil cca 700 000km z WV), tudi žena ima golfa V, pa vem, da je BIL kvaliteten avto, sedaj pa ne trdim več tega. Veliko je zgubil na kakovosti, žal. Veliko avtomobilov je kvalitetnejših. In zakaj vedno pohvalim mojo bivš Opel astro? Preprosto zato, ker sem v sedmih letih naredil 100 000km in sem imel za 500€ popravil. Do sedaj je bil to moj najbolj ugoden avtomobil. In močno upam, da bo z Berligom isto, kar pa dvomim, vsaj sodeč po temah na tem forumu. Moram pa priznati, da je velika razlika, ko se vsedeš iz nemškega avta v francoskega. Kvaliteta in obdelava materijalov so veliko boljša pri nemcih, žal.

PS: Ker mi je od fasade ostalo še 16 jurčkov, sem kupil novega Berlinga:BigThumbs:
&REJ

dvorjan

Nisem jaz obremenjen z VW (mimogrede - popravi svojo pisavo kratice, ne izpades kot dolgoletni lastnik), nenazadnje je bil prav legendarni hrosc moj prvi avto. In pojem kakovosti. Vzgal iz prve pri -21 kot da ni 27 let star, ko se avtobus ni ustavil, je bil bus podrsan se cel mesec, hrosca smo pa v 1 uri sklepali in pobarvali blatnik nazaj. =) In se bi lahko nasteval ...

garac

@andy, kako ti ni jasno, da so v temah večinoma ljudje, ki imajo probleme, ali pa namišljene probleme, ostalih 4000lastnikov pa je zadovoljnih? Ne jamrat še preden se kaj zgodi. 10.700 xp se recimo vozi po naših cestah, nekaj je tudi takih vmes, ki so se pokvarile, katerih lastniki so nezadovoljni... je zato slab avto?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AndryAndro

Citat od: garac;96361@andy, kako ti ni jasno, da so v temah večinoma ljudje, ki imajo probleme, ali pa namišljene probleme, ostalih 4000lastnikov pa je zadovoljnih? Ne jamrat še preden se kaj zgodi. 10.700 xp se recimo vozi po naših cestah, nekaj je tudi takih vmes, ki so se pokvarile, katerih lastniki so nezadovoljni... je zato slab avto?

Upam, da ni slab, saj zato sem ga kupil!
Me pa res jezi to, da moram reklamirati avto pri 700km, in bil že 3x na servisu. Nimam ravno ful cajta za take aktivnosti, ampak bom že potrpel, samo da bo pol vse OK. Mislim, da bi bilo fer, da se napake že prej sanirajo, preden je avto prodan, mar ne?

Dvorjan, se opravičujem, sem že bl pozno tipkal, bom v prihodnje pazil.
&REJ

mato

Mel sem avto ki je bil udarjen v oba praga spodaj in to kar hudo. Ni ostalo drugega kot odpret prag in ga zamenjat. Kot je razvidno na sliki prag od znotraj ni nič zaščiten s kakšnim voskom ali oljem. Vidi se samo temelj sivi in to je to. Razen malo umazanije je notri ki pride noter z vodo. Zakaj avtomobili rjavijo od znotraj na ven,mislim da je dovolj povedano. Še nekaj avto je pa letnik začetek 2010 in cena tega avtomobila je 20,000€ pa nimajo za vosek.

AndryAndro

Upam, da je pocinkan tudi od znotraj, vsaj moj Berlingo:BigThumbs:
&REJ

garac

Danes se je oglasil kolega z nepokvarljivo toyoto Hi-lux, so na servisu ravno menjali ležaje na zadnjem dif. pri 85tkm, ko pa tam pogledaš rjo na šasiji, se pa lahko samo smejiš, stara pa je 2leti + 2 meseca
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mato

Vem japonci žalost nasploh pa korejci.

mato

Citat od: AndryAndro;96556Upam, da je pocinkan tudi od znotraj, vsaj moj Berlingo:BigThumbs:

Kaj te pa košta dat votle dele zaščitit. Boš pa že reskiral tistih par evrov,saj maš ja novega berlinga. To ni noben strošek kukar je dobra zadeva zaščita votlih delov.

AndryAndro

Citat od: mato;96578Kaj te pa košta dat votle dele zaščitit. Boš pa že reskiral tistih par evrov,saj maš ja novega berlinga. To ni noben strošek kukar je dobra zadeva zaščita votlih delov.

Kako pa zgleda ta postopek?
Boš ti zrihtal? Aja, ne smeš, ker zdaj mi še sosed ne sme nč pomagati.
&REJ