število prevoženih kilometrov

Začel/a tomazpog, September 16, 2010, 03:52:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomazpog

Živjo, malce razmišljam, pa bi še vas v to "vključil"..

Kupujem rabljen avto, v mojem primeru C4 PICASSO 2.0HDi EXCLUSIVE, s svetlo notranjostjo in seveda čimveč druge dodatne opreme.. ( ja, avto MORA imeti svetlo notranjost in mora biti EXCLUSIVE :Hammer3:  )  
Avto naj bi bil star cca dve leti.

Vsi prodajalci imajo seveda uvožene, z magičnimi cca 95000 kilometri in s ceno, ki nam da jasno vedet, da je kilometrov še cca enkrat toliko..

Zdaj pa k "problemu":
Imam možnost kupit zgoraj omenjen avto, ki ima namesto "magičnih" 95000 kilometrov ugotovljenih realnih okoli 170000-180000. Tudi prodajajlec je to "priznal"..... Je pa letnik 03/2008 , poreklo Francija. Avto bi me stal okoli 12500 € . Ima pa poleg tega, da je precej lepo ohranjen, še navigacijo, ksenon žaromete in stekleno streho. Robotiziran menjalnik. Vožen očitno na dolge relacije, kar je po svoje dobro!

Po drugi strani pa bi lahko dobil avto z realnimi 65000 kilometri, z navigacijo in brez sončne strehe, se pravi, podoben avto za ceno okoli 16500-17000 € .. Letnik 11/2007 . Poreklo- Nemčija

Seveda je avto z realnimi kilometri precej dražji, pa zopet nisem tisočprocenten, da so dejansko realni, ampak recimo, da so..

Kaj bi vi storili na mojem mestu:

vzeli prvi avto, ga dali temeljito pregledat, naredit menjavo jermena in vseh zadev, ki bi lahko bile morebiten "zaplet",

ali vzeli drugi avto, ki je sicer preecej dražji...

????

Najlepša hvala za vsa mnenja, ki mi jih natipkate!!

tomaz555

Meni kilometri niso problem, če je avto drugače ok. Sploh pa imaš 4 jurje špeha. Kdo pa pravi, da pri 65000 ne bo nič šlo v cvet. lp

garac

odvisno, kako je bilo s servisi, seveda je knjižico štemplat najmanj problem. 170.000 niso neki strašni kilometri, če je avto bil redno in ustrezno vzdrževan. Da pa gre prodajalec kilometre zbijat, pač takoj pokaže svoje poštene namene.
Osebno ne hrepenim po neki strašni opremi, ker sem mnenja, da z več opreme narašča tudi možnost za več okvar.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tomazpog

Hvala za odgovore!  Ja, z obema se strinjam, prvi avto se je res vozil na dolge relacije, saj je to kar cca 6000km na mesec.. Pa tudi res je, da je razlike kar cca 4000 evrčkov, kar pomeni, da npr vložim vanj cca 1000-1500 ( menjava jermena, in ostalo ), pa bi načeloma avto verjetno moral peljat BP naslednjih 100000. Kar se pa opreme tiče, je pa res, da se lahko več pokvari, ampak je "fino" vsest se v avto, kjer te na armaturi pričaka še barvni ekran z navigacijo, pa kakšna malenkost. No, sončna streha in velur prevleke se pa itak nimajo kaj "pokvarit", hehe

Bom sicer še malo počakal, ker se mi ne mudi z nakupom, tako da bom vesel še kakšnega mnenja.. Je pa res problem dobit SLO Pablota z močnejšim dizlom IN exclusive svetlo notranjostjo. Italija jih je npr polna, temnih znotraj skoraj ni.. Pa če gledaš avto, star cca dve leti in pol, dobiš zraven še 1 leto garancije. Ampak kaj to pomaga , če bi ga moral za uveljavljanje pri prodajalcu  peljat na izlet na drugi konec Italije.... Ampak nek podatek o resnosti prodajalca in kvaliteti avta ti pa to nudi, mar ne?? Pa čeprav je Italijan ;-)
Sem že študiral, da bi se sam podal v "privat" nakup. Tako daleč spet ni, pa še "moja" provizija bi bila ustrezno manjša, hehe

dvorjan

Sicer avto ni samo motor, tudi karoserija in podvozje sta pri 170.000 km bistveno bolj utrujena kot pri 65.000 km. Pac 100 jurjev km in nabijanja lukenj po cesti se nekje pozna. Med potencialne stroske lahko stejes se kaksne amortizerje, hladilnik, sklopko - precej stvari, ki se priblizajo koncu zivljenjske dobe in bi bilo lepo preveriti, ali so ze bile menjane ...

Drugace pa za konkretna primera - tudi sam bi vzel avto z vec opreme. AC voznja je za avto le plus, vendar le v primeru, da ga lastnik ni tiscal 4000rpm non-stop - precej takih primerov imas v Nemciji, kjer sluzbena vozila kar zvizgajo po AC.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

@dvorjan saj to je to, če je ustrezno vzdrževan, so parkrat menjane zavorne obloge, morda tudi diski, kak končnik, v primeru, da ga ima najbrž tudi fap filter, v nasprotnem te lahko čaka kak antipolution in -500€ v denarnici. Morda bo kmalu na vrsti še kakšna sklopka itd. Recimo, da stistimi 4 jurčki to pokriješ.

@tomazpog, če se ti ne mudi z nakupom počakaj na ustrezen voz. Fora je, da se v C4 pic navznoter sploh ne poznajo znaki obrabe, in dobro skrivajo prevožene kilometre.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tomazpog

ja, to je definitivno res.. Itak bom počakal !

Obstaja mogoče kak link do cenika rez delov za pablota ( sklopka, zavorni diski, .... ) ?