Adijo Xsara Picasso!

Začel/a garac, September 15, 2010, 01:22:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Rabljene Xsare Picasso kar dobro drzijo svojo ceno, od Citroenov je tak "vztrajen" model le se Berlingo ... vsi ostali pa hitro izgubljajo na ceni. Vsekakor prevec glede na konkurenco. Kako bo v prihodnje, bomo pa videli.

Je pa to dobra novica za vse, ki kupujejo rabljene Citroene, saj so ti dostopnejsi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bingo

garac: ko je dvorjan že ravno omenil berlinga. Ali imaš podatek, koliko se berlingov (l.96-2007) pri nas vozi (več ali manj od "piksen"=10.ooo)??

Xandrej

Dajte no malo pogledat cene ostalih avtov in znamk!!!!

Vsi isto oz. še več zgubljajo cene!!!

Poglej tuarege dobiš za 15 000 jurjev kakega češ, enako s cayeni, BMW 5 6 let star ua 13 000 jurjev kaki češ... Samo ne vpršajte ko kaj crkne!!!! Hidravljičarji so edini ki zgubljajo ceno. Ampak pravi primerki so vedno imeli pošteno ceno, kot XM-i kot C5 kot Xantie in še kaj... Tak, da posploševanje da citroenom cene padajo...

Èe je golf stal rec. 15 000€, Xsara pa 13 000 valjda da čez 5 let dobiš jurja več za golfa samo ne vprašaj kaki stroški servisov vo pri enem in pri drugem...

Zadnjič sem gledal stroške avtomobilov in menjava osnovnega servisa na pooblaščenih servisih... Recimo. KIA ima 7 letno garancijo na VSE! kar pomeni 7 let obiskovanja pooblaščenega servisa... In je bila v razpredelnici rec. Xsara Picasso pri kateri so servisi stali 500€ na 120 000 kilometrov se pravi Xsara imam menjavo olja na 15 000 kilometrov, KIA na 30 000 pa je bil strošek 1500€!!!

Xandrej

Aja! Slava Xsari Picassu!!! Sicer ne vidim razloga za umik, ampak mogoče oblikovno in tehnično zastarel avto ampak se pa je prodajal za med ker ljudje iščejo čimboljnov avto za najmanj denarja in na koncu so ugotovili, da si za 10 000 jurjev dobil NOV družinski zelo zanesljiv avto! In so jih prodajali za šalo!

visar

V kolikor sem slišal so problem tudi motorji....
saj so le ti zaradi zastarelosti manj ekološki kar pa za seoj potegne višji davek... kar pa pomeni da bi XP bil dražji od C4picasso
______/\\______
______/\\______

Lovro

Se pravi podobno kot spaček, ki so ga prav tako pokopali zastareli motorji (noja, pa varnost tudi), če ne bi mogoče še zdržal v proizvodnji kako leto ali dve.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

corvette

Citat od: visar;87336V kolikor sem slišal so problem tudi motorji....
saj so le ti zaradi zastarelosti manj ekološki kar pa za seoj potegne višji davek... kar pa pomeni da bi XP bil dražji od C4picasso
Hmm, povsem možno, beri: http://www.euractiv.com/en/transport/euro-5-emissions-standards-cars/article-133325

Kar se mene tiče, je drugače 1.6 HDi nekaj najboljšega v Xsari Picasso. Zanesljiv, varčen, zmogljiv. Že ta spisek je dovolj zgovoren, kar se tiče kvalitete motorja: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine#DLD-416

Je pa po trenutnih standardih XP "le" Euro 4 in očitno jo je res čas postavil na stranski tir. Malo je (bilo) konkurentov v tem razredu, ki se lahko pohvalijo s tako uporabnostjo, zanesljivostjo in udobjem pri vožnji.

sop

Citat od: visar;87336V kolikor sem slišal so problem tudi motorji....

treba pa je upostevati tudi koliko stane vzdrzevanje teh novejsi ekoloskih motorjev (DMF, FAP...). ne vem koliko je cenovna razlika v davku, vendar v vzdrzevanju je kar precejsnja.

jazbec

jazbec

Lovro

Ja, tole je zadnje dni res bila terna za nakup - preverjen res funkcionalen enoprostorec za male pare.

Samo po drugi strani pa, ko jo takole pogledaš, vsaj meni že deluje že zastarelo, sploh če se vsedeš v novejše avtomobile.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dexterboy

@Lovro, v službi imamo novo škodo oktavio karavan TDI, s katero sem delal popis osnovnih sredstev po gorenjskem. Moje osebno skromno mnenje; hvala lepa na novih avtih. Pogreb!!! Sej se še obrniti nisem mogel, tako si obkrožen z fseh strani. Razumem, če si pilot v vojaškem rekreativnem avionu - lovcu, pa te obkroža pleh in oprema z fseh strani, ampak bi si upal trditi, da je še v kakšnem F-16 večje udobje :)

Kolikor vidim na sebi, pa delam v IT-ju in naj bi spremljal vse nove tehnologije in pripomočke, ozirom bil seznanjem z le-temi, bi rekel, da imamo včasih dovolj in hkrati preveč vsega. Zgolj v premislek; ko je Saab predstavil model 95, je imel na sredinski konzoli gumb z napisom "Night panel".
Povprašajte strica googla z vpisom niza: saab + night panel pa boste razumeli, kaj hočem povedati. To pogrešam v moji blondinki.

Imeti avto z raznimi gadgeti, elektriko in elektroniko, ki je bolj podobno kakšni novoletni smreki... ne hvala :-)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

sop

@dexterboy:
se popolnoma strinjam - vec imas, vec lahko crkne:) keep it simple.

sem v zelo kratki :bombs: vmesni fazi imel novejsega waga: ce sem hotel zamenjat kabinski filter sem moral razdret spodnji del armature... in odstranit cel gas pedal!!!!, da sem lahko zacel demontirat pokrov filtra. svaka cast konstrukterjem :bombs: . pri XP - sem do te tocke prisel le z odprtjem havbe + 2 min dela in brez orodja sem bil fertik. no, to je samo en primer.

enjoy!

Xandrej

Citat od: dexterboy;87607@Lovro, v službi imamo novo škodo oktavio karavan TDI, s katero sem delal popis osnovnih sredstev po gorenjskem. Moje osebno skromno mnenje; hvala lepa na novih avtih. Pogreb!!! Sej se še obrniti nisem mogel, tako si obkrožen z fseh strani. Razumem, če si pilot v vojaškem rekreativnem avionu - lovcu, pa te obkroža pleh in oprema z fseh strani, ampak bi si upal trditi, da je še v kakšnem F-16 večje udobje :)

Kolikor vidim na sebi, pa delam v IT-ju in naj bi spremljal vse nove tehnologije in pripomočke, ozirom bil seznanjem z le-temi, bi rekel, da imamo včasih dovolj in hkrati preveč vsega. Zgolj v premislek; ko je Saab predstavil model 95, je imel na sredinski konzoli gumb z napisom "Night panel".
Povprašajte strica googla z vpisom niza: saab + night panel pa boste razumeli, kaj hočem povedati. To pogrešam v moji blondinki.

Imeti avto z raznimi gadgeti, elektriko in elektroniko, ki je bolj podobno kakšni novoletni smreki... ne hvala :-)))

Ta night panel je imel moj c5 2001 leta noter!

http://www.youtube.com/watch?v=qsL-l0vq4Fs

corvette

Podobno tipko za nočni način ima tudi XP. Osebno tega sicer ne koristim preveč.

visar

Natanko tako Night pannel poznamo že zelo dolgo....
______/\\______
______/\\______