Pozicijske žarnice

Začel/a gregorijus, September 15, 2010, 08:34:27 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregorijus

Citat od: Xandrej;92129Aja moram še pohvalit superstrelo sicer ne razumem da žarnice pridejo 10€ poštnina pa 7 ampak OK... Poštar si še vzame neke preko 2 evra da prinese al kaj ne razumem ampak OK ko jih jebe....

Zanimivo, jst sem naročil 2 žarnice za moj avto in 4 nadomestke W5W (ki sem jih predlagal Gox-u) pa sem plačal poštnino 3€

zlikovski

Danes glih prebral ta članek.

LED svetilke nevarne zdravju
Študija, ki so jo opravili na Univerzi v Kaliforniji, je pokazala, da LED svetilke - tako kot fluorescenčne sijalke - vsebujejo nevarne kancerogene snovi. Medtem ko je v sijalkah nevarno zlasti živo srebro, so v LED svetilkah našli svinec, arzen in množico kemikalij, ki so povezane z nastankom raka, nevrološkimi obolenji, težavami z ledvicami, visokim krvnim tlakom, draženjem kože in drugimi resnimi zdravstvenimi težavami.

LED svetilke so za mnoge idealno svetilo, saj jih odlikuje zelo majhna poraba električne energije. Toda pri iskanju novih virov svetlobe ne bi smeli prezreti nevarnosti, ki jih prinašajo, opozarja raziskovalec Oladele Ogunseitan. "Ljudje se z njimi izpostavljajo tveganju. Tveganju, ki pa ga je možno preprečiti," še poudarja znanstvenik.

Ugotovili so še, da manjše LED diode rdeče barve vsebujejo kar osemkrat več svinca, kot ga dovoljuje kalifornijska zakonodaja. A to še ni vse. Večja kot je dioda, večja je količina nevarnih snovi. Ob tem dodajajo, da enkratna izpostavljenost poškodovani LED diodi najbrž ne bo povzročila raka, lahko pa ob ostalih dejavnikih predstavlja prav tisto točko, ko začne tkivo določenega organa nenadzorovano rasti. Zato priporočajo, da se začne LED diode obravnavati kot nevaren odpadek, ljudje, ki se srečujejo s poškodovanimi "ledicami" pa bi morali nositi ustrezno zaščito.

garac

@zliko, pozbi na te fore, kalifornija-zemlja mog sna, njihovi zakoni so kar nekaj, uničili so elektro avte in jih nadomestili s humerji. (bravo Švarci)
Da mi ne boš ratal, ko vidobbb, ki mi skoraj vsak dan pošlje kak mal, kako je škodljiva ta pijača, pa ona, pa kolk ima kekec pašteta E-jev, bla, bla, na koncu po v oštariji naroči u über zdravo coca-colo.
HAHA, sem se spomnil, da ima tudi on ledice za pozicije v diani hahaha, zastupil se bo in omrl haha
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Saj mi navadni smrtniki itak nebomo vedeli, kaj v resnici je v teh stvareh. Èeso v mejah normale ali kak drugače, odvisno je pa od vsakega posameznika kak si to vzame. Informacije dandanes krožijo iz vseh smeri dobre in slabe.

MSrougeZX

Citat od: gregorijus;92150Andrej sem vesel, da si zadovoljen :emot112:

Mi pa grejo malo na jetre izjave, kot so: "Daj sliko pa link joža!" in podobne! Počutim se kot, da nekateri ne vidijo mojih postov!?!

@GOX: Za žarnice W5W naročiš tele:  http://www.superstrela.com/content/t10-4l-12v-cb

Se oproščam ker nisem imel časa prebrat vseh postov v tej temi....

Žarnice zgledajo cool, samo poština se pa mi zdi draga...7 eur...pa z singapura ne pride tolko...za mojo C5 rabim verjento iste kot GOX...katero barvo oz. jakost svetilnosti ste pa vzeli?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gregorijus

Pravkar gledam link, ki sem ga posredoval Goxu. Zgleda, da imajo na zalogi trenutno le modre žarnice.:argue1:

Ko sem naročal sem pokljukal, da hočem hladno-bele žarnice. Na njihovi strani ti pa piše koliko so žarnice močne oziroma kakšno svetilnost ima katera žarnica.
Da ti olajšam iskanje po njihovi strani.......
Barva svetlobe: Rdeča: 620-630nm, Zelena: 515-520nm, Modra: 465-475nm, Oranžna: 580-595nm, Hladno bela: 6000-6500K
Svetilnost:  Rdeča: 27-34lm, Zelena: 36-42lm, Modra: 27-34lm, Oranžna: 28-35lm, Hladno bela: 135-144lm

MSrougeZX

Se pravi da rabim hladno bele...Xandrej kere si ti vzel?
R5 e-tech 2025

Xandrej

Èe imaš vse v linkih v temi ej! Iste kot gregorius...

Glede tega kak je kaj zdravju... Èe imam led diode spredaj v avtu ki svetijo me baš boli pimpek kak so zdrave ali pa ne... Tudi varčne žarnice niso zdrave doma pa navadne preveč elektrike požerejo... S tem se ne mislim obremenjevat. Kupim kaj mi paše imajo vse kaj češ to je to...

Xandrej

Citat od: gregorijus;92151Zanimivo, jst sem naročil 2 žarnice za moj avto in 4 nadomestke W5W (ki sem jih predlagal Gox-u) pa sem plačal poštnino 3€

Ja saj poštnina je bila neke 4 a nekaj evra zakaj pa si oni poštar vzame nekaj več kot 2 evra pa ne vem... Mi je bilo, da bi vprašal pa me konc koncev boli pimpek ker se ne mislim z ono na pošti kregat... Za ta 2 evra... Najmajo za kavo pa je... Nategnejo nas itak vsak dan vsepovod če bi se za to sekiral bi bil pokrit z zemljo že...

Gox

Bom naročil zgoraj predlagane, takoj ko bo na voljo. Sedaj so samo še modre.

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

boklavdi

Xandrej

Meni pa je ena riknila, začela je utripat se je snela ven iz vrata... Kaj pa zdaj grem naročit drugi par... nimajo... Pa naj grejo v luliko ej!

Ima mogoče kdo na zalogi doma za rezervo? Kupim takoj...

Hvala!

dvorjan

@Xandrej: Jaz imam navadne W5W doma, ce rabis. Svetijo pa rumeno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Dr. MadMan

Vzameš aparat za lotat polotaš in dela dalje. Meni se je isto zgodilo in sem to naredu in veselo delajo dalje. Šalabajzerko so narejene.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si