Škripanje zadaj

Začel/a D_M_B, September 14, 2010, 11:39:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

D_M_B

lp. Sem že kar nekaj forumou preobrnu pa najdu že enake napake kot jo mam jz ampak mi še vedno ni jasno kaj naj nardim.
Uzadej mi škripa ob usaki neravnini na cesti, ko se usedem al pa ustanem iz auta.

Dejte mi mau razložit k mi ni več nč jasn. Koles pa nimam nč postran samo škripa. A se da to doma popraut al se sam kej zamena al kako. Ker je tok teh stvari glede tega uzad da sm že use pomešu tko da vem še mn k prej.
Hvala

David

Tiki

Mogoče škripajo armotizerji?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

D_M_B

ja od tm nek prhajajo zvoki. Bom se ju3 zju3 ulegu ucpot pa bom pogledu točno kaj škripa.
Jz mislm da so amortizerji.

sl1

Skoraj ziher so amortizerji. Pa verjetno tudi malce čudno in neenakomerno požira neravnine?
Tako se je moja obnašala, pa je dobila nove vse 4 amortizerje in je nehalo škripati in zopet je postala bolj stabilna na cesti.

D_M_B

ja bo kr držal. Zdej sm ga sicer mal podmazu ampak brez uspeha. Pa samo desni amortizer mi škripa.
Kol si pa dou za zadna 2 al pa za use 4?

sl1

za vse 4 nove sem dal 270€, obnovljeni bi bili mal cenejsi, samo sem dal kar nove da je bolj ziher (kao).

D_M_B

od kerih avtov pa pašejo amortizerji gor? Predvidevam da od Xsare, ZX, 306, 205. Še kerga?

D_M_B

zakaj nuben ne ve =S
ni mi ušeč

garac

Najbolje, da se zapleješ do kakšnega mojstra, ki se ukvarja s podvozji, da ti pove kje je napaka, da ne boš brezveze menjaval. Amortizerje se je včasih ugodno dobilo v trgvini Potokar (btc)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

D_M_B

o hvala garac. sj pr potokarju pa vlikrat kupm kak materjal. Bom pogledou. Na Herkulesu so 40€ kom.
Drgač ma pa tud kolega ene od Peugeota 205, zato sprašujem če pašejo ker so skor novi.
Ubistvu pasat bi mogle sam bi po moj biu problem ker so mehkejši ker je lažji avto.
Pomojm.
Za to sem se pa že zmenu za v torek da prpeljem auto pogledat. Mi je tud mehanik reku da ni nujno da so amortizerji.
Bom vidu kaj bo reku pa sporočim zadevo.

Romzi

Citat od: D_M_B;81715od kerih avtov pa pašejo amortizerji gor? Predvidevam da od Xsare, ZX, 306, 205. Še kerga?

Registriraj se na service.citroen.com in enako še na pegueot.service.com in sam preveri, kaj paše in kaj ne.

D_M_B

o hvala ti. To stran sm že miljonkrat iskou pa nism najdu. Car si =)

caki

In!!!!!A si resu zadevo?Jst mam namrec isti problem,pa zato sprasujem.

D_M_B

nism še. sem ga peljou k mojstru pa sva neji gledala pa kot zanalašč takrat ni škripalo. zdej sem se pa itak že navadu tko da me ne mot več TOK.
po pogovoru z fotrom mi je reku da je to tud že njemu delou (avto je bil večaih njegov) in da so mu na servisu zamenjal neko gumico nekje pri amprtizerju al neki tacga. ugleunem naka gumica tm ucpodej je kao za zamenjat.
javi če ti bo uspelo kaj rešiti

alen6686

malo izven naslova teme,a vseeno blizu...ne želim pa odpirati nove...

namreč pri meni nadležni (valoviti) zvok škripanja (ne ropota ampak škripa) prihaja iz prednjega dela avta, občutek imam kot da iz sredinskih rež za zrak...to se dogaja skoraj vsakič ko zavijam ( tudi blago zavijanje) ali pa ko vozim po "luknjasti" oz. "valoviti" cesti... se komu sajnja kaj bi lahko bilo oz. je imel kdo podobno težavo?

sicer so prednji amortizerji zreli za menjavo, a se mi zdi da to nima neposredne povezave z omenjenim škripanjem.