Ležaj?!

Začel/a peroc4vts, September 09, 2010, 12:46:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

peroc4vts

lep pozdrav vsem,
brez zamere ker odpiram novo temo, a tega vprašanja res ne vem kam utaknt ;)
problem imam med vožnjo, najverjetneje s kakšnim ležajem ali čim podobnim.  
natančneje: med vožnjo v brzini ko avto teče prosto in ni pod obremenitvijo je slišati nekakšno cviljenje. ko pritisnem stopalko od sklopke pa tega cviljenja ni več.
bi mogoče kdo vedel kaj več o tem?

masun01

pri kaksni hitrosti in kaksen motor

peroc4vts

gre za motor 1,6 110km in prevoženih 110 000kilometrov, hitrost pa od 20km/h naprej. sedaj sem opazil da na trenutke cvili na določene pa ne. čudno :/

michoBX

Potisni ležaj na sklopki ni, ker tisti cvili, ko je sklopka stisnjena. Ležaj kolesa pa ponavadi cvili v en ovinek močneje ko v drugega.
Hja, dougcajt mi je ja...

masun01

pri meni je problem sledeč in sicer cvili in žvižga  v mejalniku 4 in 5 prestava ko ni obremenjen menjalnik ,med 90-70km/h ko hitrost pada poprevilo je menjava 4 in 5 prestave

M_M

Imaš vklopljeno klimo?

Meni namreč cvili, ko je vklopljena klima in motor pod obremenitvijo. Sem že bil pri mehaniku, ker sem se ustrašil, da je kaj na kompresorju, pa mi je rekel, da je 90% kriv jermen (ne vem kateri) - tisti, ki žene tudi kopresor klime. Oz. če ni jermen, potem je krivec majhno plastično kolo, ki jermen "prelomi".

Nisem pa še utegnil avta pustiti pri mehaniku, da mi menja najprej jermen z novim - proižnejšim, oz. če bo potrebno zamenja še ta kolešček. Imam pa podone kilometre - nekaj malega čez 90.000.

peroc4vts

pozdravljen, ne klima ni vklopljena, ker sem cviljenje zaslišal ko sm se vozil na neki ozki cesti na eni strani obdani z zidom od koder se je zvok odbijal... in prihajal skozi odprto okno noter.
to so bili tej deževni dnevi... sedaj ko je suho tega cviljenja kar na lepem ni več. ma ta reč je čudna... :D
tko da najverjetneje nimava istega problema, vseeno pa hvala za pomoč!

altair123

Mogoče je pa vseeno isti problem -  vlažen mikrojermen, ki drsi. Èeprav bi jermen načeloma moral cviliti tudi na mestu...

grozny

mikrojermen oz napenjalec jermena.
od začetka cvili ko je vlažen kasneje pa pogosteje. mam isti "problem" na cliotu od mame.

pravijo da nei večje panike. je pa meda kr drag
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

gargamel

Pri mojem C4 1.6 90 ks hdiju je bila podobna težava. Zvok se je slišal predvsem, ko je avto bil v prestavi in sem zaviral z motorjem, najbolj v 2. in 3. prestavi. Težava je bila v sredinskem nosilcu ležaja desne pogonske gredi. Ležaj se je vrtel v ohišju. Vidi se pa le na podrsani prižemki, ki pritiska ležaj v ohišje ko jo odviješ. Ležaj in ohišje prideta cirka 100 EUR. Za servis pa ne vem ker sem imel še nekaj v dobrem pri svojem serviserju. Aja uradni servis mi je hotel razdirat menjalnik...

masun01

pri komu pa popravljas ,ker jest enostavno ne vem vec h komu bi sel po diagnozo za mojega picasso 4 1.6 110,se vedno piska v 4 in 5 prestavi in to pri bogih :Red-Irate:77kkm* da ne omenjam ye dvakrat razdrt menjalnik