Radiator gretja

Začel/a general, September 08, 2010, 06:48:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

general

Zdravo!

Kot kaže mi je crknil oz spuščal radiator gretja na xantiji X1. Zdaj pa sem iskal nadomestni del
vendar se je pojavil problem ker obstajata 2 verziji.

http://www.herkules.si/index.php?searchstring=xantia+radiator&x=0&y=0

Najprej niti nisem videl razlike, potem sem pa le opazil da imata različno postavitev vijakov.
Zdaj pa me zanima če je kdo že menjaval in ve kateri je pravi?

vsx

Vseeno katerega, oba pašeta ...

Preberi izkušnje in navodila, da se ne boš matral.

http://www.citroenar.com/showthread.php?t=4605

LP

gregor

Sodeč po herkulesovi strani je 7mm razlike v širini.
Meni so vedno rekli, naj grem pogledat ali je ventilator kabine Behr ali Valeo. Ko sem povedal, kaj imam, so naročili.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

vsx

Ne bo držalo, preverjeno.

Grelca sta, razen lukenj za vijake, ki pa jih itak ne potrebuješ, enaka.

Sicer pa primerjaj kode na sliki z OEM kodami pri Herkulesu.

Aja, grelec pri Tramas Brežice - pod 30E.

LP

general

Najlepša hvala za napotke. Ko ne bom rabil avta par dni, se bom lepo počasi lotil dela, ker vidim
da ga je kar nekaj.

alesz

Za grelec daj par evrojev več,razne kitajske poceni verzije so pod kritiko.......

vsx

@ alesz
Potem mora izbrati Behr, ker Valeo je Made in PRC.
Glede na to, da sem primerjal Valeo in Noname, bi upal trditi, da sta narejena v isti izmeni.
Le da je Valeo v drugače potiskani embalaži.

@general
Èe je še prva potem nabavi tudi dovodno cev, ker boš skoraj sigurno polomil nastavek, oz pripravi kovinsko cevko fi 20 mm x 60 mm. Da boš lahko cevi pred polomljenim nastavkom spojil in boš mobilen, ker kompleta cevi ponavadi ni na zalogi niti v Kopru.

Nabavi tudi oba o-ringa.

LP

alesz

Èe vzameš valeo pri normalnem trgovcu je tudi cena normalna,kitajski ponaredki,so pakerani v polivinil vrečke in že plastika je čudna.........pa še za zgoraj; valeo gre v valeo in behr peč,behr je nalenkost širši in gre v behr peč,če pa hočeš spraviti  behra v valeo moraš v peči porezati tista plastične sanke za par milimetrov.....

vsx

Sam sem gledal Valeo in Noname v enakih škatlah, le Valeo je imela potiskano škatlo, Noname pa ne.
Obe sta imeli droben napis na enakem delu škatle 'Made in PRC'
Notri popolnoma enaki zadevi.
Razlika v mpc je bila nekaj preko 10E.
Sem pa te Noname pečke našel kakšnih 5 let nazaj, pred tem pa samo Valeo in Behr.
Zgodilo se je, da je Behr spustil po dveh letih, Valeo ali Noname pa še nikoli.
Pa sem jih veliko menjal.

Res je, da je, če pečka ni identična, treba odrezati manjši del plastike. Vendar nikoli nisem rezal sank, vedno je bilo treba odrezati delček ušesa, da je pvc hakelc na ohišju prišel mimo ušesa na pečki. Grelni del paše na obeh.

LP

general

Kaj potem ni važno katerega vzamem? Vidim da je polno priprav in dela, tako da bom en dan ko ne bom avta rabil
vsaj par dni. Malo me je že strah postalo, ker je toliko dela :argue1:
Je pa pomojem že bila menjana ker je sprednja plastika pri šipi počena, ker ne vidim drugega
razloga zakaj bi se tista plastika sploh odstranjevala razen zaradi grelnika.

O katerem nastavku je govora?
O tistem ki se rad zlomi? Èeprav še zdaj ne vem o katerem je govora:Hammer3:

vsx

Oba pašeta v odprtino ohišja, je pa treba enega malo pobrusit, oz. odrezat delček plastike, da hakelc prime.
Prednja plastika se sname za snemanje armaturke, popravilo pogona brisalcev, čiščenje nesnage in odtokov, čiščenje mrežice pri zajemu zraka in pri menjavi šipe. Se pa da lepo odstraniti tudi če je prilepljena.
Nastavek je tista plastika, ki je v motornem prostoru,  na ceveh, oz. na priključku na grelec. Morda bi res lahko napisal priključek, bi me bolj razumel. Na sliki je št. 6.

Kar pogumno se loti, še pred hladnimi dnevi.

LP

general

Evo, smo že na pol poti, podrto je vse, grelec smo zamenjali, cevi ščistili. Se je pa res nastavek odlomil,
no saj drugega niti ni ostalo ker žal ni hotel dol, 2 uri smo se zezali, potem je pa bilo treba žal uporabiti malo sile ker drugače ni šlo. Glede na to da je bil gor 15 let je sploh čudno da je šel dol :Hammer3:
Jutri še sestavim in da vidim če bo spet vse delovalo po starem :BigThumbs:

general

Ha, spet se oglašam. Zdaj vidim da je eno leto od menjave radiatorja. In kaj dobim danes v avtu? Polno vode pri sovoznikovih nogah:ahh1: Kaj sem samo naletel na tako slab izdelek ali kako? Ker zdaj pa res ne vem kaj naj spet vzamem, nočem imeti čez eno leto še ene poplave :argue1:

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

general

Kje sneta cev? Cev je itak odzunaj pritrjena na notranjos stran preko tistega nastavka. Sem pogledal in vse lepo stoji notri. Druge ni kot da je spet spuščala.