Zimske gume

Začel/a MilanTomic, September 03, 2010, 07:43:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MilanTomic

Katera dimenzija zimskih gum paše za Xsara Picasso 2003 letnik? Kje se jih da ugodno dobiti? Ljubljana-Zasavje.

Pa še nekaj, tretja zavorna luč mi je v zadnje čase skozi prižgana. Zakaj pride do tega?

gregor

poglej homologacijo, mislim da 185/65r15
Poglej mal po netu, ceneje.si itd.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

MilanTomic

Citat od: gregor;80838poglej homologacijo, mislim da 185/65r15
Poglej mal po netu, ceneje.si itd.

Na ceneje.si so 185/65r15 samo celoletne. So celoletne dobre? Ali raje zimske vzamem? Vsak dan naredim skupaj 126 km (od tega 90 po avtocesti).

http://www.ceneje.si/avto-oprema/celoletne-pnevmatike/celoletne-premer-15-r15/goodyear-celoletna-pnevmatika-185-65-r15-88t-vector-5-plus-ms_-_CX0002C17E?

tomko030

Celoletne.... zame maček v žaklju. No, odvisno, kako ima kdo to vse skupaj pošlihtano. Eni pravijo, da so zimske gume izguba denarja. Jaz pa pravim, da ne. Jaz uporabljam poleti letne (Good Year Excelence) gume, pozimi zimske (Sava Eskimo S3), seveda obe vrsti pnevmatike s primernim profilom. Vsakodnevno prevozim 65km in to dokaj zahteven teren ( Kranj - Železniki), pozimi je zjutraj velikokrat cesta še dokaj slabo splužena in z letnimi gumami pozimi na takem terenu nimam kaj iskati. No to je moje mnenje.

pavel

Jaz sem ravno včeraj montiral celoletne Good Year Vector 5+, tako da  nekih izkušenj še nimam. Èe bo delal 100km in več dnevno, bi se vsekakor odločil za letne in zimske. Problem pa je, da na leto naredim 10 000 do 12 000km, in sem sedaj prvič po petih letih menjal gume. Torej bi mi letne in zimske trajale 10 let, če bi jih menjaval, kar je pa vsekakor predolga doba za gumo.

lp pavel

veliki

Zdravo!

Ker se ravno pogovarjate o zimskih gumah sem rekel da bom kar tu vprašal ker drugje nisem zasledil pravega forum oz. teme. V homologacijskem kartonu (to ni več kartonček, če je velik za A4) mi samo pri dimenziji 185/55 R15 piše zraven M+S, medtem ko mi pri drugih dveh dimenzijah (195/55 in 195/50 obe sta R15) to ne piše. Ali to pomeni da za ti dve dimenziji ne smem imeti zimskih gum ali pač?

Prosim za odogovre ker tega nikjer ne najdem.

Hvala za odgovore in

PS: Ste najboljši forum in vas redno prebiram čeprav sam "še" ne vozim citroena:argue1:.

Veliki

dvorjan

Citat od: MilanTomic;80820Pa še nekaj, tretja zavorna luč mi je v zadnje čase skozi prižgana. Zakaj pride do tega?

Iztaknil se ti je konektor na zavornem pedalu. Se zgodi na vecih PSA modelih. Lepo se skloni k pedalom in ga daj nazaj na svoje mesto, pa bo mir. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

veliki

Citat od: veliki;81822Ker se ravno pogovarjate o zimskih gumah sem rekel da bom kar tu vprašal ker drugje nisem zasledil pravega forum oz. teme. V homologacijskem kartonu (to ni več kartonček, če je velik za A4) mi samo pri dimenziji 185/55 R15 piše zraven M+S, medtem ko mi pri drugih dveh dimenzijah (195/55 in 195/50 obe sta R15) to ne piše. Ali to pomeni da za ti dve dimenziji ne smem imeti zimskih gum ali pač?

Našel odgovor; če morda še koga zanima

Na vozilo se lahko namesti tudi druge dimenzije "zimskih (M+S)" pnevmatik, torej lahko tudi 195/55 in 195/50, medtem ko lahko 185/55 R15 namestim samo "zimsko (M+S)" pnevmatiko.