Mehanizem prednje šipe!

Začel/a Jerry, April 15, 2007, 10:04:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry

Crknu mi je mehanizem na voznikovih vratih. Strgala se je zajla in en plastičen kole??ek se je odlomil. Kupil sem ponaredek.

?e prej ko je šipa ostala spodaj sem ob pritisku na gumb sližal motorček, ki je samo malo obrnil in potem se izklopil. Sedaj ko je nov mehanoizem naredi isto, kar pomeni, da se šipa dvigne samo za ene 3cm morala pa bi iti do konca. Ob ponovnem pritisku se spet dvigne za 3cm in spet in spet tako do vrha. Po moje ne gre za to da bi bila šipa napeta in bi se zaradi tega izklapljalo. Aja isto se dogaja tudi ?e držim na gumb za dvig ali spust.

Je potrebno zadevo kako poresetirati ali je potrebno na servis.

Med snemanjem tapete sem polomil dva ?apka, jih lahko kupim v kaki drugi trgovini ali moram na servis. Na anet-u jih nimajo takih.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

garac

a si slučajno z odprtim oknom vrata zapiral?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jerry

Tega se izogibam kot hudič križa. Sem bil s foruma posvarjen pred tem tko da ni zaradi tega.

_janez_

?epke lahko kupiš na servisu ne morejo bit dragi. Da se ti ni kaj zataknilo pa se motorček izklopi, ker gre na trdo Poglej ?e enkrat.

Jerry

šipa gre lepo gor in dol. Na servisu sem kupil ?epke, res niso dragi(itaq:-)). Sem vprašal ?e lahko dobim uno peno k sem jo mal potrgal pa je reku da je vprašanje kdaj jo bom dobil ker jo je treba naročit in v kopru jo najbrž nimajo.

Aja pa ?epke sem dobil čist druge,...bom poslikal v bli?nji prihodnosti in nalimal kle gor..., tko da ne vem ?e bodo v redu. Moji ?epki so taki kot ?raufi pa majo v vratih ?e eno plastiko da se zatakne. Te ki so mi jih dali pa tiste plastike ne rabijo pa se sami zahakljajo v vrata, mogoče so celo boljši kot prvotni...aja cena za 5kom ?epkov je bla mislim da okoli 40 centov.

Meni sicer največji problem predstavlja zakaj se šipa samo po par cm spušča.

michoBX

Glede une pene => slikaj, pa bom jaz doma pogledal, ?e imam kj tacga...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

A ima Xp mehanizem z dvema stopnjama? Varjanta, da drži? ali samo pritisneš gumb?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jerry

?e drži? naj bi ?lo dokler drži?, ?e pa pritisneš naj bi šla do konca ali pa do naslednjega pritiska.
Meni gre par cm ?e držim ali pa samo pritisnem. To je na voznikovi strani, kjer mi ne dela.

drugače pa na sovoznikovi strani dela samo dokler drži? tipko.

visar

Verjetno bo problem v samem računalniku ki skrbi za pozicijo stekla.
Zato ob kontaktu ročno spusti steklo dol in potem gor (ročno pomeni na prvi stopnji) ko boš to naredil ti bo verjetno tudi druga stopnja (avtomatsko spuščanje - dvigovanje) delovala.

Podoben problem sem imel na C5 in sedaj deluje
______/\\______
______/\\______

yovo

Malo stara tema sicer pa vendar. Tudi meni se je zgodilo, da je zajla padla iz kolesca/vodila in zvila celi mehanizem. Drugega bom sicer nabavil iz karamboliranega Pica, me pa zanima ali mi kdo lahko da napotke oz. navodila, kako lahko to zamenjam sam.

Hvala in lp,

Clownfish

No jaz pa imam drugačen problem..
Na pogonu za dviganje spuščenje stekla na voznikovi strani mi je crknila elektronika.. in to že drugič.

Ker se malo spoznam na zadevo sem vse skupaj razdrl vendar obstajajo samo tri variante:
- menjava mehanizma kar pomeni nabava originalnega komplet sistema za dviganje/spuščenje stekla kar znese tam okrog 280€
- menjava pogona iz kakega drugega vira (odpad)
- menava elektronike iz kakega drugega vira (odpad)
- izdelava nove elektronike (verjetno bi me prišlo ceneje kot tistih 280€ kolikor hočejo imeti za originalni sistem.

Glede na navedeno me zanima ali ima kdo doma kakšen pogon kjer so šli zobniki pa motor ali elektronika še delujejo?
Menjam za pogon kjer je zobniški prenos delujoč ali pa odkupim cel pogon oziroma samo elektroniko.

Ker se malo spoznam na zadevo sem vse skupaj razdrl in ugotovil, da ima motor na osi permanenten magnet, elektronika pa dva senzorja magentnega polja. Ko elektronika iz stikla dobi 12V signal za dvig/spust zažene motor, vgrajen mikrokontroler pa meri čas obrata osi motorja. V primeru, da se steklo zaustavi zaradi tega ker je prišlo v zgornjo ali spodnjo končno lego ali pa je na poti stekla kakšna ovira se čas obrata osi malo podaljša in mikrokontroler to zazna in izključi motor.

Tisti ki je omenjal da se mu steklo zapira samo za par cm naenkrat ima verjetno nekaj na sistemu prenosa zajle ali na poti stekla narobe saj gre v tem primeru steklo preveč počasi gor/dol kar elektronika zazna kot neko oviro in izključi pogon. Po mojem je treba vse skupaj razstaviti in preveriti kje je težava.. Sama elektronika v pogonu nima možnost nobenih nastavitev ali resetiranja..

alesz

CitatSama elektronika v pogonu nima možnost nobenih nastavitev ali resetiranja..
Zakaj pa moraš po odklopu akumulatorja ponovno nastaviti hode stekla..?

yovo

Jaz sem sicer sam menjaval mehanizem, vendar nisem bil pozoren in sem nabavil takšnega z napačnim kontaktom (kupil sem z dvopinskim, rabil pa bi širšega). Sicer sem želel motorčka med seboj zamenjati, a preden sem pogruntal, kako naviti zajlo, sem jo že toliko deformiral, da je spet isto sr*nje kot je bilo na začetku. Le da sem 50€ in eno popoldne lažji :Hammer3:

Jah, zdaj vsaj vem kako deluje, kaj potrebujem in kako se vzame mehanizem iz vrat. Kot je običaj pri meni - "A je to!" varianta :emot15:

Imam pa zdaj en popolnoma delujoč motorček viška in ti ga šenkam, če ga potrebuješ. Meni ne koristi.

Jerry

Edini nasvet....ko sem jaz kupoval mehanizem je bil ponaredek precej enake cene kot original. Tako da če bi danes spet kupoval bi kupil original. Starega pa ne bi dajal notri že iz razloga da bo treba spet. Sicer pa nikoli ne veš, lahko star zdrži več kot nov.

Kar se montaže tiče se mi ne zdi tako zoprna.

Lp

yovo

Sem šele sedaj po tvojem odgovoru ugotovil, da nisem nikjer navedel, da sem kupil komplet mehanizem od karamboliranega Picassota, le da je očitno drugi letnik in ima drugačen kontakt.