Z AX-om po Grčiji

Začel/a premak, Avgust 23, 2010, 08:42:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Novak na Dolgem mostu. Iz Brezovice proti Lj. po stari cesti, boš videl tablo Citroren 800m, tam zaviješ levo.

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

touster

Na dolenjki imaš tudi Medena. Dela sam izpuhe in je tudi poceni.

premak

Ok, sem zrihtal avspuh. Najlepša hvala vsem za hiter odziv, lonec sem potem nabavil v Herkulesu.
Avto je temeljito očiščen in spakiran in čaka na jutranji odhod. :)

V pričakovanju lepe avanture vas pozdravljam in se javim čez dobrih 14 dni!

LP

michoBX

Hja, dougcajt mi je ja...

perom

C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

andraž

Lepo popotovanje, pa srečno na cesti. :BigThumbs:

andraž

Pa kakšne slike, ko se vreneš nazaj.

premak

Smo pršli vsi trije celi nazaj :)
Dopust je bil super, sicer mal skrajšana tura, ker nama je bilo dovolj znamenitosti in sva se odločla da dava še malo vse štiri od sebe na Lefkadi. Šla sva torej iz Igoumenitse proti Atenam (nekaj dni na izi), nato 2 dni v Atenah, nekaj dni na Peloponezu in še 2 dni na Lefkadi. Skupaj 14 dni.

Avto se je fajn obnesu, ni pa šlo brez zapletov hehe :)
Cel dan 35 stopinj, premagali smo eno slabo ovinkasto cesto navkreber (1. in 2. prestava), nato pa je tudi AX reku, da ima dovolj. Počila je cev za vodo. Avto se ni pregrel (je še vedno laufal), vendar sem ga itak takoj ugasnil. Izkoristil sem triglavovo asistenco in so mi avto zapeljali na pooblaščen servis (1 uro stran), kjer so menjali cev ter termostat (za vsak primer). Cev 22€, termostat 21€, dihtunga 2€, delo 20€. Vse skupaj 65 €. Obstaja možnost, da je bil konektor ventilatorja mal oksidiran in se ventilator ni zavrtel, kar je v kombinaciji s pol-urnim klancom pripeljalo do prevelike temperature. Cev je bila itak že zelo preperela (pomoje original), tako da še čudno da se ni zgodilo že kdaj prej. V glavnem dopusta nam ni pokvarilo :)

Avto je pil nekje 5,6 L. Sicer je normalna poraba 5,7 - 5,8.
Je pil pa precej več €/100 km! Cena bencina 95 je v Grčiji namreč med 1,4 in 1,6 €/L!
Tudi hrana je ful draga, edino v kakem Lidlu je še nekako sprejemljiva cena.

Na cesti je treba kar pazit - vdrta cesta, luknje, povožene mačje, psi, ovce... Celo take skale, kot je na spodnji sliki :) (edini dan ko je bil dež).
Najhuje je pa v mestih. Ljudje skačejo na cesto, se vozijo s kolesi po cesti, včasih celo ni narisanih črt kjer je več pasov in velja pravilo močnejšega. Smo se pač naučili malo izsiljevat prednost :)

premak

OUZO (izgovori se UZO) - nacionalna grška pijača (40%)
[ATTACH]34509[/ATTACH]

tu lahko vidite cene goriva :)
[ATTACH]34510[/ATTACH]

Akropola v Atenah
[ATTACH]34511[/ATTACH]

Vsi trije smo pobrali tudi kolajne na Atenskem stadionu.
[ATTACH]34512[/ATTACH]

premak

Korintski prekop
[ATTACH]34513[/ATTACH]

En velik pa še en malo večji avto... :)
[ATTACH]34514[/ATTACH]

Mogoče ne izgleda, vendar gre za eno najlepših plaž v Grčiji  - Egremni na Lefkadi. Voda je kristalno čista...
[ATTACH]34515[/ATTACH]

[ATTACH]34516[/ATTACH]

Stavka tovornjakov - napis na vratih Lidla.
[ATTACH]34517[/ATTACH]

Gox

Lepo lepo, super :BigThumbs:

Še kakšno slikico, da vidimo :take_picture:

premak

To je naša zvezda :)
[ATTACH]34535[/ATTACH]

[ATTACH]34518[/ATTACH]

[ATTACH]34519[/ATTACH]

[ATTACH]34520[/ATTACH]

Potovanje je bilo zelo poceni, da se pohvalim. OGROMNO sva privarčevala na vstopninah, ki so za študente iz EU skoraj povsod zastonj (pokažeš študentsko, pol pa gredo gledat na seznam če je Slovenija v EU). Nekaj sva prišparala tudi s kampiranjem izven kampov. Če odštejem razne flaše alkohola za domov in nekaj spominkov je prišlo na osebo max. 450€ vključno s trajektom.

Mogoče bom kdaj na kakem tematskem forumu napisal malo daljši članek z nekaj več uporabnimi informacijami glede potovanja, znamenitosti... in bom prilepu link.

Mike666

Lahko kar tu napišeš. Bo marsikomu kaj prav prišlo.

garac

Vidim, da si bil tudi  v Metori. Fajn, mi smo se tam s spački potepali leta 99. Potem pa podobno, kot ti do Mikene, Atene, Korintski prekop...
Si se najedel grške hrane? Ouzo, vidim, da si trošil, sam sem bolj za Metaxa varianto, uzo se mi je zdel, kot Bronhi bomboni v tekoči obliki.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/