Servisi v Avstriji

Začel/a azj, Avgust 16, 2010, 12:48:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

azj

Sem pred odločitvijo za prvega Citroena, in vse zgodbice o servisih, ki jih berem, niso ravno vzpodbudne. Ker sem doma blizu avstrijske meje me zanima, ali kdo od vas vozi vašega Citroena v Avstrijo na pooblaščeni servis?

Vem namreč za dva lastnika Forda, ki po slabih izkušnjah s Ford servisi na MB koncu počneta prav to. Baje cena ni bistveno višja, kvaliteta pa neprimerno boljša...

garac

malce poišči po temah, en lastnik mislim, da vozi prav na štajerskem koncu čez mejo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ne vem zakaj bi bili oni v avstriji boljši?

Imaš pa takoj za mejo na stari cesti v šentilj na desni servis... Ne vem pa koko imajo uro dela. Pa zakaj menite, da bi bili boljši? Pa kaki avto bi tja peljal.

azj

Citat od: Xandrej;79418Ne vem zakaj bi bili oni v avstriji boljši?

Imaš pa takoj za mejo na stari cesti v šentilj na desni servis... Ne vem pa koko imajo uro dela. Pa zakaj menite, da bi bili boljši? Pa kaki avto bi tja peljal.

Zakaj bi bili boljši - sam nimam konkretnih izkušenj z avto servisi, za ostale storitvene dejavnosti pa lahko rečem, da je na splošno v Avstriji odnos do strank dosti bolj kvaliteten kot v SLO. Ko sem bral po forumu izkušnje lastnikov Citroenov, da je s servisi v SLO kar dosti težav se mi je pač porodila ta ideja.

Šlo bi se pa za c4 GP.

Xandrej

Prijaznost pri tebi je, da dobiš kavico al kako? Valjda so prijazni če imajo uro dela 113€ pri nas pa 52€ kak ste lahko taki zaplotniki ni čuda da je slovenija v čistem qurcu! Kaj oni je v beli haliji gori gor oblečen? Pa standar gori je drugačen kak vam to ni jasno? V grčiji sem se pogovarjal z enim mladim parom 24 in 25 let 2 leti že zakonca (iz danske). Oni je računalničar zasluži 3600€ ona pa med. sestra 3400€ ko sem mu mojo plačo povedal ni vedel ali bi se smejal ali pa misli, da sem čarovnik ko sem do grčije sploh prišel. Po moje je mislil, da sem prišel z tomos 4 do tja... Pa daj brezveze govorit. Meni je važno, da je delo narejeno kot je treba, olje zamenjat pa menda zna valjda vsak mehanik ali kako... Vsaj jaz ga še nisem srečal. Èe pa računalnik pokaže napako na sistemu pa so pismeni slovenci kot avstrijci, da znajo menda prebrat kaj avtu ne paše... Pa brez zamere. Gemo v graz v METRO, gori je sigurno bolji šrašek za prani stroj kot pri nas...  Se ne čudim da gre naša država v maloro!

dvorjan

@Xandrej:
Ah, zdaj pa tudi ti pretiravas. Glede na to, da je na nasih uradnih servisih tako cez palec ura dela mehanika okoli 50 evrov, se meni zdijo zlatarji. Nisem se bil v Avstriji na servisu, ampak, ce je podobna urna postavka, zakaj pa ne bi poskusil clovek. Ker take ciganarije kot jo dozivis pri nas na servisih, si zunaj prav gotovo ne morejo privosciti. Dva osebna primera: Trobec racunal 10.000 SIT za ciscenje zascitne nalepke s pragov (!?), Avtomerkur - popraskali avto spredaj desno in se delali kot da nic ni (!!). Ne vem, jaz bi sel probat v Avstrijo na servis, ce je pac blizu. Da bi pa cel dan izgubil zaradi tega, ni vredno ...

In se kar zadeva "robo" - daj kupi kdaj v Avstriji ali Nemciji cokolado Milka, pa potem se pri nas (pa ne v Mullerju, temvec Sparu, Mercatorju ...) - pa povej, katera ti bolj tekne. Taksnih analogij je se polno. Dokler se nas tretira kot tretjerazredni juzni trg, pac dobivamo tudi blago ustrezne kakovosti, pa ce nam to pase ali ne. In ker denar ne rase na polju, kjer bi ga obral, ga bom nesel tja, kjer zanj vec dobim. Tudi tankal bom, kadar se bo le dalo v Avstriji, pa ce Pahor in njegovi bistroumni priskledniki izumijo ne vem se kaksen davek in prispevek, trosarino, pokorscino na vem kaj ... No, smo ze off-topic.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Da Grkov ne omenjam - tiste njihove bajne place zdaj placujes tudi ti ... Pol leta bos delal zanje, pa pomisli, ce so ti kremenckovi se tako vsec. Jaz bi jih vrgel iz unije pa naj gnijejo na svojem delu Balkana, banda nesposobna.

Xandrej

Ne nista bila grka... Danca sta bila (sem dopisal). Prvič sem bil v grčiji je lepa pa ljudje na otokih so zelo prijazni vsaj na Rodosu kjer sem bil. Egipt, turčija, tunizija, hrvaška, nemčija, avstrija, italija, slovenija... se lahko skrije...Kakorkoli. Po moje se avstrici ne zmotijo pa se jim ne dogajajo takšne zadeve. Je pa res če si trolek pa plačaš 10 000 za odstranitev nalepk, prvo ji frajer da greš nalepko na servis da ti jo dol dobijo, drugo pa da ti to mastno zračunajo tretjo pa da to plačaš! Fantje je pa vedno treba sliša obe plati zgodbe. Da pa se dogajajo napake je pa tudi res ampa tako je v sloveniji, avstriji na sejšelih pa vsepovsod. Da pa je avto pri nas statusni simbol in da so vsi še 6x bolj občutljivi je tudi res... Kakorkoli. Treba probat pa povedat kaj je v avstriji drugače kot pri nas?

dvorjan

Mislis, da sem na servisu narocil odstranjevanje nalepk?! Saj nisem na glavo padel. In ko so mi predocili racun, prikladno ni bilo nobenega odgovornega niti blizu delavnice, pac 15:30 je samo se gospa za salterjem, ki kasira. Brez placila ti pa avta ne dajo; kaj naj grem potem pes 100+ kilometrov! Sem pa podal prijavo na Citroen Slovenija zaradi tega - mislis, da so kaj resili? Nic, po moje jim tudi inspektorja niso poslali.

Kar pa zadeva Avtomerkur - debelo uro prepiranja, tam so vsaj mojstra poklicali in je prisel nazaj na servis. Pa dokler ga nisem vprasal, zakaj ne prizna krivde, saj menda ima servis zavarovanje za take primere, niso zeleli niti slisati, da so oni kaj krivi! Toliko o tem ...

Xandrej

Aja tebi se je to zgodilo? Èe ne nerčiš ne plačaš simpl ko pašteta... Tak je v trgovini,.  gostilni in še kje... So pa trdi včasih to pa je res... Kak pa je sedaj na servisih za Hondo? :BigThumbs:

dvorjan

Citat od: Xandrej;79461Aja tebi se je to zgodilo? Èe ne nerčiš ne plačaš simpl ko pašteta... Tak je v trgovini,.  gostilni in še kje... So pa trdi včasih to pa je res... Kak pa je sedaj na servisih za Hondo? :BigThumbs:

Kako bo na servisih za Hondo, se ne vem. Jo vozim k popoldancu, je ze iz izkusenj s C5 bolje postrezena. Bom pa sel neko napako na barvi/laku reklamirat, pa ti potem porocam o odzivu. Aja, pa celo eno dobro besedo lahko za AutoCommerce recem - ko sem sel kupit originalno olje za menjalnik, so mi celo popust dali. Tega pa res ne dozivis vsak dan. =)

soncek

Citat od: azj;79411Sem pred odločitvijo za prvega Citroena, in vse zgodbice o servisih, ki jih berem, niso ravno vzpodbudne. Ker sem doma blizu avstrijske meje me zanima, ali kdo od vas vozi vašega Citroena v Avstrijo na pooblaščeni servis?

Vem namreč za dva lastnika Forda, ki po slabih izkušnjah s Ford servisi na MB koncu počneta prav to. Baje cena ni bistveno višja, kvaliteta pa neprimerno boljša...

Kolega iz Maribora, ki ima C4 Picasso je dejansko nezadovoljen z mariborskimi servisi. Èe pa kdo že vozi v Avstrijo na servis, pa ne vem - se pa lahko pozanimam.

garac

@xandrej, prosim, da ne žališ ostalih članov foruma. Vprašal je pač, če ima kdo izkušnje s servisi v avstriji?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Eh, pa se spet kregamo. To je definitivno slovensko. Precej potujem po svetu in lahko povem, da v vsaki državi lahko srečaš krasne ljudi, ki ti res polepšajo dan, pa tiste normalne, pa tudi veliko kretenov. Nobena država tukaj ni izjema. Edino v Skandinaviji je več tistih prvih in drugih. Tam sem doživel taka presenečenja glede ljudi v pozitivnem smislu, da sem mi je za prebivalca balkanske države to zdelo skoraj nemogoče. Enako je verjetno s avtoservisi po celem svetu, delajo kakor pač delajo odvisno od zaposlenih v kateri razred prej napisanega sodijo. Osnovne mehaničarske operacije pa verjetno res obvadajo vsi.

gregor

Ne vem, kako je s citroeni, vendar je kolega na terencu, na katerem serijsko crkujejo sklopke, želel v garanciji zadevo reklamirati. Pri nas so bili vsi možni izgovori(vleka pretežke prikolice-pa avto sploh priklopa nima, terenska vožnja). V A so brez vprašanj zamenjali sklopko.
Morda je pri nas naletel na težke zastopnike, v A pa na radodarnega. Ne vem.
Skratka pri resnih težavah z uveljavljanjem garancije bi jaz poskusil čez mejo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio