Reševanje nekdajnega ponosa Citroena

Začel/a Xandrej, Avgust 13, 2010, 10:24:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Xandrej, pomojem bi znala bit karoserija zdrava, ker imajo malo prevoženih in so bili kot razumem pod streho, karoserije bi znale bit čez par let aktualne, je pa problem kam to skladiščit.

superca13

Vsi deli bodo pospravljeni, prostor zanje imamo. Tako da nič ne bo zgnilo, vse gre v kratkem na lager :)
Naši avti so v glavnem že pripravljeni za na cesto, k sreči pa smo pikolovski in rihtamo vse najmanjše detajle, spravljamo avte v originalno stanje, v stanje ko VSE deluje tako kot mora. XM je precej zakompliciran avto, zato ne hitimo in delamo počasi, preudarno in s srcem ;) Končni izdelki bodo/so že presenetljivi :)

LP
superca13

psihopat100posto

fajn in pohvalno da imate čas in finance za take podvige, se vidimo na cesti!
lp

Xandrej

Evo nas! Enega smo že na tričetrt razstavili. kaj je bilo za stran smo vrgli stran drug vse v škatle. Škatle se bodo potem sortirale. Elektrika, zunaj not itd itd...Pri tem je še nekaj dela ampak nič kaj dosti... XM je sestavljen skupaj ko legokocke... Edino kablovja ima tumač!

garac

eh, sem razumel, da se bodo obnavlajli, glede na to, da je naslov reševanje. Sem mislil, da se boste lotili temeljite obnove, kot to počne recimo gigo.
Vem še za ena 2xm, takšna za rezervne dele.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Glavno da bo material.
Kolko pa je bila cena za te tri XM-e? Seveda če ni skrivnost.

superca13

Zeko124

Citat od: zlikovski;79668Glavno da bo material.
Kolko pa je bila cena za te tri XM-e? Seveda če ni skrivnost.

A misliš kaka je bla cena, da so mu jih odpeljali?

Hec:BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

superca13

@garač : res si narobe razumel. Morda je Xandrej malo nesrečno izbral naslov teme pa vendarle so avti rešeni..pred odpadom. Sedaj bodo reciklirani v rezervne dele, ki jih bomo v prihodnjih letih krvavo rabili. Situacija z rezervnimi deli za XM-e se bo v prihodnosti drastično poslabšala.
Je pa res, da za obnovo še zdaleč ni dovolj, da je avto kolko tolko lep in da je vozen. Še posebej ne pri XM-ih. Ta avto lahko hitro postane žakelj brez dna, na koncu pa je še vedno neko skropocalo. Takih krip smo že vajeni na cesti. Nova hidravlična črpalka za XM stane enako kot super zrihtan spaček. Sedaj pa me zanima, kje je korenjak, ki bo šel slabega XM-a obnavljat ;)
Popolne obnove smo se lotili vsi, s to razliko, da obnavljamo relativno dobre XM-e, ki ne zahtevajo nenormalnih vložkov ;)

LP
Superca13

garac

superca se strinjam z napisanim. Koliko pa stane črpalka pa nimam pojma?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dani77si

Citat od: garac;79677superca se strinjam z napisanim. Koliko pa stane črpalka pa nimam pojma?

kot kaže nekje 5.000 evrov. vsaj men se zdi da super zrihtan spaček tolk stane. al pa niti ne tok super no.

andraž

Super Spaček je 6000 in več, ne verjamem pa, da toliko stane črpalka.

zlikovski

Za ta denar dobim odličnega XM-a ali pa deset bolj tak.

superca13

Ajde, malo pretiravam s primerjavami ;) Èrpalka je 2.600 Eur, "realna" cena za lepo spako,  Diravi okoli 4.500 itd...
Kakorkoli, vzdrževanje z novimi deli zna bit drago. XM je XM :)

LP
Superca13

psihopat100posto

vzdrževanje z novimi deli ni noben bav bav, cene so pač primerljive ostalim znamkam in klasi. So pa določeni deli, za katere ni ponaredkov in ne rabljenih, tam se pa zna zgoditi da se scolaš 500EUR ali več takoj. XM je avto za voziti in ne za v garažo če mene vprašaš, če ga pa voziš pa je malo popraskan in pobutan slej ko prej, tak pač je, parkiraš pred šparom prideš ven in maš rdeč flek na blatniku, tak pač je, voziš dalje.......:):)
lp