P: Xantia V6 Activa

Začel/a gregor, Avgust 12, 2010, 12:44:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

cikocx

Ne nism, je bla pa full lepa, sam je nism šu gledat
Cx za zmeraj:BigThumbs:

Citroenovc

Citat od: cikocx;99805FULL huda, lepa s kluko rdeca 2.0 lepa res, sam dva dni je bla na avtonetu activa iz Kočrvja
res vredna tega dnara sam jst se tžko odločim, kar tako, kar je dobro zmeri zaserjem, mi pa ni šla z glave, še zdej mi je žal.Bla je pa sam 1150€, res hudo dobra

Activa? A ni bila "navadna" 2.0 16V 136KM SX?
OK

LP
Primož

cikocx

Ja navadna je bla, pa povej, če lahko pridem to nedeljo, da jo vidim, pa če je še 900€
Cx za zmeraj:BigThumbs:

dexterboy

hojla!

Glede na to, da je dejansko predmet te teme prodaja gregorjeve V6 active, ex jožetove in glede na to, da smo to temo že v popolnosti "zasmetili", se ti opravičujem @grega, če si sposodim tole temo pa generalno vprašam, kdo bo zdele letos prodajal karavanke? al bo to samo eno vozilo, dve, tri, več njih...?
Danes smo fsi 4-je šli v mostec z blondinko. V prtljažnku je bilo ogrodje vozička plus košara (in nič več placa), na zadnjih zicih lupinca z dojenčkom plus triletni gremlin, tako, da sem se na koncu znažel pred akademskim vrašanjem, kam naj dam dva običajan nahrbtnika šolske velikosti, ne tisti pohodniški... ampak res, če tole ne doživiš na lastni koži... pol se pa pejt dopust pa morje pa izlete...

P.S. sem hotel vprašati, če kdo pozna srebrno karavanko activo z 2.0 CT motorjem in usnjeno notranjostjo, ki se prodaja na portalu za čuka dvesto, pa je tudi šla...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ModelJT

@dexter Tisto karavnko so že ene trikrat gor pa dol dal. Ni pa Activa ampak Exclusive.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Ja s tem, da Exclusivka Breakica ima HydractiveII podvozje (pa potem to ljudje nekako skrajšajo v Activa ;-) ).

Skratka - n ima čisto običajno hidravlike, ni pa Activa.
OK

LP
Primož

gregor

Karavanke Active ni nikoli bilo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

dexterboy

Una je bila srebrna karavanka z NM registracijo, zdej sem gledal, ni je več na portalu, ima črno usnje in strešno okno, pisalo je, da so lastniki že 7 let, motor je 2.0 TCT, hidravlika naj bi bila porihtana pri Jerovšku, pa pisalo je, da ima aktivno vzmetenje. Èe pa @grega pravi, da karavaknk aktiv nikoli ni bilo pa če so oni že 7 let lastniki... a to je tko, če kupiš novi TV znamke Philips, okoli se pa hvališ, da si kupil plazmo?
Sej priznam, da me je malo zrajcala, samo je imel začetno ceno 1500 evrov, pa prevoženih je bilo tudi kar nekaj že 200 tisoč. Glede na to, da ni nič pisalo, da bi rihtal turbino (nisem se poglabljal, če se kvari), pa da ni ravno šparovček, bi na teh 1500 moral plačevati še 600 ojrov za premontažo plina iz moje blondinke pa vedno je kaj za porihtati, prideš kmalu na 2500, kar je pa samo 1000 manj od C5 karavana HDI. Saj so potem znižali ceno na 1200, vendar je tudi izginila kmalu iz portala... Èe je dobila novega lastnika, mu želim veliko km na plavajoči ladji. Èe ne, pa kmalu pozdravljeni na straneh avto neta...

dexterboy

uuuu, ampak tale je pa za pohvalt...
http://www.avto.net/ad.asp?id=4794327

tale avto sem gledal že jeseni 2009, ko sem iskal avto. V tem času niso niti slik zamenjali, le cena je padla iz 1700 na 1500.
Res, žabarsko povedano; model je čvrst :BigThumbs:

Kako sem si zapomnil; je edina xantia z navadnim diesel motorjem...

Citroenovc

Citat od: dexterboy;99874pa pisalo je, da ima aktivno vzmetenje. Èe pa @grega pravi, da karavaknk aktiv nikoli ni bilo pa če so oni že 7 let lastniki...

Ampak a je res tako težko.

Xantie so imele 3 različice hidravlike:
- "obično" brez senzorjev - recimo temu klasično hidravlično vzmetenje
- tudi pred predstavitvijo Active so imele pri močnejšem motorju in boljši opremi tudi "Hydractive2" vzmetenje (izboljšana različica aktivnega vzmetenja "Hydractive" v primerjavi s starejšim XM - tudi XM je po ta večjem faceliftu prešel na HY2 vzmetenje) - HY2 je recimo bil serijski pri 2.0i VSX ali pa 16V ali pa TurboD VSX.
- kot top opcijo so ob določenih motorjih nekoliko kasneje (mislim da nekje '94/'95) ponudili še izboljšano različico vzmetenja - Activa. V 5V karoseriji.

Tudi pri posodobljeni Xantii2 se je še vedno vrajevalo v modele VSX in Exclusive HY2 vzmetenje - samo teh avtov pri nas NI bilo na prodaj (vsaj ne v redni ponudbi, dalo se ga je pa naročit - ampak takih je bilo malo). Od 1998 se je v SLO lahko kupilo v redni ponudbi samo SX opremo ali pa Berlino TCT Activa in V6 Activa.
Ampak še vedno so v tujini obstajale karavanke (VSX in Exclusive) s HY2 vzmetenjem. Ki JE drugačno in boljše od tvoje različice. NI pa Activa.

Ljudje so te avto v glavnem pokupili iz uvoza (v SLO je bila originalno prodana npr samo ena karavanka V6 Exclusive in pa, če se še prav spomnim, samo 7 kom HDi karavank - mislim da vse SX) in zato, ker so ponujali veliko prostora za malo denarja - kaj misliš, koliko od njih pozna razliko med HY2 in Activo? Èe še nekateri ljubitelji na tem forumu nimajo pojma.
OK

LP
Primož

dexterboy

@Citroenovc; uf,tole je bilo pa zelo temeljito razloženo. Za karavanke pa še jaz nisem vedel, da niso obstajale aktiva izvedbe. Vedel sem, da imajo tako XM kot Xantie dva različna vzmetenja, običajno hidravlično in Hydractive, kjer lahko izbiraš udobje vzmetenja. To je zelo lepo razloženo na netu v eni knjigi v pdf obliki, vem, da sta dva avtorja, lahko poiščem, če kdo hoče ali pa če ima kdo starejše izvode revij Avto+Šport, tam sem to napisal in razložil v posebni izdaji ob avtu sejmu na gospodarskem razstavišču v LJ, ki je bil '95 ali '96, se ne spomnim več točno.
Èe pa koga zanima, pa še vedno hranim francosko revijo, ko so predstavili Activo. Jo sceniram pa objavim. Na naslovnici activa, za njo pa Honda NSX, obe sredi zavoja, uganite, katera je bolj nagnjena? :-)

mirchi

Ne gre mi v glavo,da niso projekta Activa izvedli do konca. Prototip je v zivo zgledal fantasticen. Al pa naprimer c5 airscape. Pol jih pa razumi
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Glavce, tako je blo s tisto srebrno. Kar nekaj časa se je prodajala kot 2.0. zadnje dni pa je tip osvežil oglas in dodal v naslov Activa, kar seveda ne more držati.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

ModelJT

Ljudje ne vejo kaj imajo. Piše Hydractive pa prav "Ah sej Activa je pa skrajšano". Meni je tudi stric zmerja govoril, da je naša Activa. Sej, če si drugi lasnik pa se ne poznaš že razumem, ampak da pa ti prvi lasnik ne ve kaj ima...
[SIGPIC][/SIGPIC]