Vonj po nafti (dizlu) v kabini

Začel/a FitnesFreak, Avgust 11, 2010, 10:47:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

FitnesFreak

Zdravo.

Od ponedeljka sem ponosni lastnik rabljenega citroena C4 2.0 HDi VTR FAP in imam eno vprašanje, in sicer imam problem z vonjem po dizlu v notranjosti avtomobila. Vonj je skoraj vedno vsaj malo zaznaven, včasih (ko je avto mrzel ali pa ko se ustavim) pa zelo intenziven.

Kaj bi lahko bilo?

Zamenjal sem filter zračenja notranjosti in v reže spustil sredstvo za dezinfekcijo, a ne pomaga kaj dosti...

Hvala in lep pozdrav!

Andrej

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

FitnesFreak

Pojma nimam, od ponedeljka ga imam in bi rad zbral predloge, kaj bi lahko to bilo da grem potem dvignit avto k mehaniku pa da ga pogleda...:)

zlikovski

FitnesFreak

Ja, popolnoma normalno čista, tudi avto drugače normalno deluje in vleče. Samo....smrdi v kabino. Ne vem pa ali po izpušnih plinih ali po dizlu samem.

tomaz555

Èez šobe je plastika in skoraj si upam staviti, da pod njo pušča nafta. Odstrani plastiko, ki pokriva šobe. Sploh pa avto pelji nazaj, ker znajo biti problemi. lp

FitnesFreak

Odlično, bom poizkusil s to plastiko čez šobe in javim o rezultatu, hvala. :)

FitnesFreak

Bil pri mehaniku, ki je ugotovil da je konus za izpušne pline zanič in ga je potrebno zamenjati, tako da v ponedeljek zrihtam pa bomo viddeli :)

merdzo

pri meni je puščal injektor. So porihtali brezplačno. Sedaj po večjem srevisu pa mi zopet smrdi. Moram peljat nazaj pa upam, da ne bo stroškov, saj sem pravkar na servisu pustil 1000eur.

lp

dvorjan

Kaj so ti pa naredili za jurja evrov? Si pripeljal karamboliran avto tja?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

1000€ ojoj! To maš royce royce-a?

merdzo

Potisni ležaj se je zdrobil in padel v menjalnik. Olje je kapljalo na sklopko, ki je začela drseti. Kosi v menjalniku pa so poškodovali nekaj ležajev. Material + delo je bilo na okroglo 1000eur na pooblaščenem servisu.

lp

susterd

Citat od: tomaz555;79221Èez šobe je plastika in skoraj si upam staviti, da pod njo pušča nafta. Odstrani plastiko, ki pokriva šobe. Sploh pa avto pelji nazaj, ker znajo biti problemi. lp

Meni je puščalo pri šobah, sem sam zategnil pa je zaenkrat dobro.
Ali je lahko kaj narobeŽ?

Renark

Citat od: dvorjan;79845Kaj so ti pa naredili za jurja evrov? Si pripeljal karamboliran avto tja?!
Veš pri dizlu je to cifra ki jo hitro dosežeš, malo te pa še navlečejo.
 bencinar je zakon