Komfortne kugle

Začel/a lugr78, Avgust 11, 2010, 03:12:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lugr78

Ali je to že kdo montiral? Me ima da bi jih naročil.

Izkušnje in mnenja so dobrodošla.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

gigo

Èe hočeš ti lahko zrihtam povrtane isti klinac.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

lugr78

kupil bi nove ker z napolnjenimi nimam najboljših izkušenj.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

gigo

Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Dr. MadMan

Jaz sem jih naročil od myparts in sem jih imel montirane na Xantiji (sedaj se ta vozi v prlekiji pri novem lastniku). Razlika je občutna avto je še lepše požiral neravnine. Tako da če si na menjavi bunk potem le nabavi. Ne bo ti žal.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

lugr78

prav tam sem jih gledal (myparts) pa nisem bil prepričan če je to to. Ali ste pri nabavi naročili tudi antisink kuglo?
Moja Xantia ima 6 kugel, ampak tam kjer izbiraš jih da samo 5-brez antisink kugle.Kako potem naročim to?

MATEJ2

ko sem imel še bx-a sem kugle dal obnovit zdravcu (brezovica). zadeva je špilala 100%. na zalogi ima že nafilane, ti samo prideš z avtom do njega, zamenja stare z nafilanmi in tjt. če rabiš št. od zdravca ti jo pošljem.

lp matej2cv6

mirchi

Ej tele "konfortne kugle"so en velik nateg.Je gigo prav povedal povrtane.Zjebeš celi sistem,stabilnost avto beži.Ej ne ga srat niso Francozi naredli hidravlike za tako sranje.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gregor

Primerjava stare delno izpraznjene in nove komfortne je nesmiselna. Smiselna bi bile kvečejmu primerjava med novimi normalnimi in novimi komfortnimi, ampak verjetno ga ni takega, ki je dal dol dobre navadne in montiral konfortne.
Pri polnjenju pa zagovarjam sistem, da dam napolnit moje bunke. Tako vem, da imam prave, in ne slučajno kakšne povrtane.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

lugr78

Kot že omenjeno z polnjenjem pri Novaku nimam najboljših izkušenj.Mi je na prejšnji xantii polnil krogle in dve tudi menjal, pa je "plavanje"trajalo kakšne 3 mesece, potem pa je bilo spet po starem.
Tako sem se odločil da bom kupil nove krogle, dilema je samo ali comfort ali navadne.
Pa je kdo imel s confortnimi že dejansko slabe izkušnje, ali ste imeli slabe izkušnje le s povrtanimi?
Me zanima kakšno "luknjo" imajo comfortne v primerjavi z navadnimi.Ali kdo ve?

Kako pa ste plačali ko ste naročali krogle pri myparts?
Ali ste nakazali na njihov račun ali ste jim poslali podatke od kreditne kartice?Zadnje mi ne diši preveč.
Ali ima kdo namen naročati kako stvar od njih ? Lahko delimo stroške dostave.

gigo

Jaz sem naročil pred leti vse nove za mojo Beštjo. Plačal sem za 6 kugel 250 emrov z poštnino v red. Denar pa je bil nakazan na njegov račun. Nobenih komplikacij.

zlikovski

Mi je pred leti en kolega omenil, če daš na XM-a od BX-a kugle bi naj bil bolj udoben, kako je to v praksi pa nevem.

tct

Jaz sem tam na MyParts kupoval in je varno. Na voljo imaš tudi podatke preko faxa, če ne zaupaš ali bančno nakazilo na IBAN in SWIFT podatke. Kadar ima človek slabe kugle, si vedno želi nabave Confort. Ko vse zrihtaš, kot je treba, ni več pravega smisla. Èe večinoma po avtocesti voziš in do 140 je mogoče to še smiselno. Za hitra izogibanja in podobno pa verjetno nekaj poslabša varnost, udobje pa se poveča. Še največ pridobiš, če diode vgradiš, ker večina Hydractiv zajebava. O Novakovih kuglah smo že stokrat debatirali. Èe so obnavljali zdrave, ni pripomb, seveda pa ne on ne more vedeti, če si se ti s prebito eno leto vozil. Večina nas je tam redno filala in ni problemov. Polniti jih pa po tolikem času menda zna, to pa že.
Francoz, ki je kupoval Active v Sloveniji in jih ima že čez 15, mi je povedal, da pri njih vsi vgradijo sive kugle od C5 z adapterjem, pri nas menim, da ni toliko ohranjenega primerka za veterana.

lugr78

Jez imam navadno 1.8 16 tako da diode ne morejo zajebavat.
Nič, potem pa grem pa v nabavo.

Ali še kdo kaj rabi da prišparamo pri poštnini?

michoBX

Hmm, malo slabo je razvidno. Za BX GTi bi rabil, samo je tudi opcija ABS - ali so vsi gtiji meli abs? Se pravi Acumulator + 2x sprednje + 2x zadnje. Sem jim že pošiljal mail, pa ni bilo odgovora, na avtu pa ni bilo nobene originalne več gor da bi vedel.. Èe mi kater od tu lahko pomaga sem zraven.

Kako je s xantijami - so ble mk1 in mk2 2.0i 16v enake (glede na sfere)? Ni nič datuma zraven. Je že precej trda naša.. kakšna je pa antisink - tista zadaj na sredini?
Hja, dougcajt mi je ja...