Višina v voznem položaju

Začel/a lugr78, Avgust 06, 2010, 03:49:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lugr78

pozdravljeni,

zanima me kakšna naj bi bila višina xantie in kako se višino nastavi.Zdi se mi tudi, da ko avto dvignem v višji položaj gre kar do konca, kot bi ročko premaknil v najvišji položaj.Baje se vse to da nastavit. Ali je to že kdo počel in kako?
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

garac

spodaj na vodilu, ki gre na regulator višine je navoj, menda je to to, več in točneje ti bo itak napisal tct ali grega (podobna fora kot spaček in sorodstvo)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vsx

Način nastavitve višine je enostaven, če je korektor višine dober (ventil ponavadi je dober, razmajana so vodila okoli njega).
Na drogu stabilizatorja je objemka z ročko, ki je preko plastičnega vzvoda povezana s korektorjem višine.
Z nastavljanjem objemke (obračanjem) nastavljaš višino. Obračanje je minimalno.
Pri tem početju lahko se avto spušča in dviga v vse položaje, tudi v spodnji, zato to počni na kanalu ali dvigalu, kjer je avto vedno na kolesih, da te ne stisne.
Èe se avto ne ustavi v prvem položaju nad voznim, ampak gre v najvišjega, je po vsej verjetnosti razmajano vzvodovje korektorja višine.
Èe dela vzmetenje kot mora, pozabi na to.
Kolikorat pa si že moral voziti v dvignjenem položaju ?

LP

Na sliki sta sprednji in zadnji korektor, objemki sta št. 3 in 4.

garac

namesto tiste plastike, ki pri xantiji začne dol padat in imaš potem sranje je imel bx veliko bolje rešeno
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vsx

Citat od: garac;78786namesto tiste plastike, ki pri xantiji začne dol padat in imaš potem sranje je imel bx veliko bolje rešeno

Glede na ceno (2E/kos) imam pač vedno kos ali dva s sabo.
Pa še nikoli ju nisem rabil ...

LP

garac

@vsx, hudič je ako se stakne kje na poti in pol se koreta za povrhu noče pobrat, ne moreš pod avto...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vsx

Citat od: garac;78790@vsx, hudič je ako se stakne kje na poti in pol se koreta za povrhu noče pobrat, ne moreš pod avto...

Èe so Xantije 15 let pri hiši, imaš vse finte v žepu.
Samo ven vlečeš ...

LP

tct

Ko se začne snemati, je to znak zaribanega korektorja, ki noče več v končno lego. Dober serviser ta dva regulatorja vedno namaže z belo mastjo v sprayu. Višina se nastavlja z navedenimi objemkami. Še mere za nastavljanje različnih tipov.

garac

@vsx, če veš ni problema, kolega je doktoriral pred blokom na tleh. Problem, pa je bil, da se je zadeva čez par dni ponovila, navkljub novi plastiki, izrabljena je bila kroglica na koncu vodila.
@tct kolkor se spomnim se je tudi tebi  zgodilo, da se je zadeva snela in to celo v nemčiji, smo se kolikor se spomnim dol ob dragonji enkrat pogovarjali o tem
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vsx

Ma ja, tiste bučke so čudne, zato pa ima X2 žično varovalko preko.
Èe je nima, jo pač narediš, pa je mir.
No, vsaj sname se ne več.

Jaz sem pri X1 imel probleme s snetjem, pri X2 pa z bučko.

LP

lugr78

sedaj pa samo še kanal najdem in gremo:)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

vsx

Jaz nastavim višino od tal do roba blatnika nad sredini nad kolesom (na Breaku):

-   spredaj    67 cm
 -   zadaj      62 cm

LP

tct

Ja X2 ima zdaj varovalko preko, jaz sem takrat v Nemčiji na 2.0VSX šuslajtungo čez zavezal. Ta košček plastike pa še kar vozim sabo za rezervo kljub pol leta na Renaultu. Kakorkoli X2_3.0V6 nima primerjave z nobenim avtom pa amen, škoda, ker sem že toliko star, če ne bi še kar vzdrževal svoj stari rdeči avto v formi.

fizika

Zdravo- moram vam povedati da sem odkril zakaj mi ne pogreje kabine: namreč vsi vemo da je kroženje vode speljano tudi skozi armaturo v radiator in tako naprej sklenjen krog, nakar se mi je začela kar naenkrat dvigovat oz. nihat temperatura na števcu, in sem takoj pogledal ekspanzijo, ter dolil skoraj 5 l vode, nakar je začelo lepo vroče pihat, ampak problem je bil pa v tem da je začela lepo vidno curljanje vode, zato sem pokukal in opazil curljanje vode v desnem spodnjem delu kolesa, "kako bi povedal"- nekako nad desnim končnikom kolesa je nek sistem jermena motorja ter debela cev in tam sem opazil odtekanje, kaj porečete vi??? hvala, LP TADEJ

zlikovski

Èe si dolil tolko vode, potemtakem si bil brez vode v sistemu, še dobro, dati ni mašina zaribala, čimprej saniraj zadevo, pa avta ne vžigaj, če neveš kaj se točno dogaja, so lahko posledice katastrofalne.