Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lenko

Kaj pa si moral naredit glede rumenih žarnic? Si jih moral zamenjat?

andraž

Ponavadi zatežijo in jih moraš kar tam menjat.

amipick

Tudi meni so težili z rumenimi lučmi,sem jim povedal,da bi naj bile dovoljene do oktobra 1982,pa oni da ne.Sem se najprej pozanimal(brez it proč od tehničnega),če so kaj menjavali zakon in odgovor je bil da ne,nato sem povlekel listek iz dokumentov,kjer imam napisan zakon iz CPP,šel do "kontrolorja",mu pokazal kaj piše,pa je začel nekaj blebetat da se bo še enkrat pozanimal pa blabla in me poklical.Ni me klical.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

dvorjan

Pa ja, zacel sem jih tam menjat, zamenjal prvo, pa mi je prinesel papirje, da je ok. =)

Sicer pa sem pogruntal, da imam med rezervnimi zarnicami samo eno belo in eno rumeno. Tako da ... moram se eno belo najti. =)

Za spacka itak ni problema, ker se zarnico zamenja v minuti ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

dvorjan

Citat od: janez;127977Zdaj pa se oglasi kaj :)

Ja, ja, sezona je uradno odprta. Itak sem pogledal in imam se 1100 km do rednega servisa. Saj se dela na 6000 km, ane?

janez

Na 5000 se dela :) Prideš do mene pa si že prekoračil... tc tc tc ...

2sv

Citat od: ModelJT;127846Dvorjan pohiti, ker drugo leto naj bi pršel zakon, ki bo starost dvignil za 5 let na 30 let in boš moral spet čakat. :)
kaj ni to že v veljavi od lanskega julija ali avgusta

ModelJT

Citat od: 2sv;127990kaj ni to že v veljavi od lanskega julija ali avgusta

Ma to sem tudi jaz mislil pa še velja stari do 2013.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Evo, dolgo se ni nic pisalo v to spackovo temo, ker se je pac pridno vozil okoli. V zadnjem mesecu pa je naredil vec luzic, sedaj pa je ze luza za zadnjim desnim kolesom. Poznavalci ste naproseni na diagnozo - je spustil zavorni cilinder?

Ce prav razumem, je treba nato zamenjati oba, pa se pakne?

janez

JA, cilinder je spustil. Pakne pa po želji ... oziroma, ko ven vzameš oceniš če so dobre, jih opereš in zmontiraš nazaj. Drugače pa menjaš.

Celih cilindrov in pakn nimam na zalogi. Imam pa gumice za cilindre... spet v kakšnem stanju so tvoji, in če se splača samo to menjat.

Pokliči, naročim, prideš, menjam in je spet OK.

janez

Hmmm... edin če je spustila zavorna cev ? Se ne vidi na sliki... Reci nekomu da stisne zavoro ti pa zadaj glej če bo špricnilo pre cilindrom na cevi. Tudi cev bi se našča... rabljena, sam je mal jeba menjat tak pod avtom. Se pa da z velik volje ... :)

dvorjan

Ok, bom sel jutri po pomocnika, da udari po zavori. =) Javim.

Zeko124

Mojster, poglej kake maš lajtunge, verjetno ti bojo v roki ostale... veliko delavne vneme želim :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Sam ti Citroeni pa so klump...po 30 letih bremze začnejo spuščat...:argue1: