Nastavitev sklopke

Začel/a KOUTER, Julij 12, 2010, 08:35:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

KOUTER

Ali je možno nastavljati pedal sklopke pri Berlingu let.2001 1.6 16v?Kljub novi komplet sklopki prime sklopka skoraj pri vrhu kar mi gre pri speljevanju v koloni precej na živce.Ali na pedalu obstaja vijak za nastavitev s katerim bi spustil pedal nižje in po potrebi popustil zajlo?Ali imate vsi tako sklopko?
Hvala za pomoč.

garac

menda je samonastavljiva
Imam zamenjano cca 3500km, sem zelo zadovoljen, pedal je sedaj mehak, prijema normlano.
Kupil sem jo pri Olef (Valeo), zamenjal mi jo je Jenko
Glede nastavitve bo Alesz najbrž znal kaj povedati.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

KOUTER

Tudi jaz imam VALEO in je vse super razen da prime previsoko, saj mogoče je pa to pač tako in se moraš sprijazniti.

tct

Do zdaj je bil vijak na vilicah menjalnika, ki ga popustiš do mere. Pravilo je, da 3,5 cm od tal začne počasi grabiti. Èe je preveč pri vrhu, je nevarnost da novo zakuriš. Brez nastavljanja je pa hidravlična, pa še tam moraš gledati, da je prezračena in da gre vedno do konca nazaj, da dovod odpre olje iz kontejnerja.

KOUTER

tct

KOUTER

Se pravi da je možno nosilec pedala spustiti nižje?Ampak je pa potem problem ker zajle ne moreš losat ker nima nastavitvenega vijaka in če bi preveč spustil pedal bi se potisni ležaj ves čas vrtel obenem bi pa tudi sklopka lahko drsela.
Ali razmišljam v pravo smer?(bi šel pogledat od blizu ampak je prevroče)
Rešitev???

mato

Ne boš jo naštelav ker se sama štela na zajli in nikjer drugje. Saj tako je pri mojmu hdiju in mislim da ni razlike. Prvi berlingoti so pa imeli obično zajlo in peugeoti.

tct

Postopek je opisan v prvem fajlu.