Klima

Začel/a xsara1, Junij 22, 2010, 09:34:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xsara1

mene pa zanima če kdo ve zakaj se pri xsari kompresor klime ne prižge,ko je pa bila polnjena pred tremi dnevi!ni mi jasno!!!! drugače je carski avto.lp.

Gox

Pozdravljen,

mogoče pa ni več plina v sistemu?

Pušča na kakšnem spoju? Ali pa je kompresor v okvari?

LP
Goran

zlikovski

Èe so spoji na ceveh od klime zeleni, ti spušča.

garac

mogoče preveč plina, pa kompresor se takoj avtomatsko izklopi Poglej, morda vklopi in takoj izklopi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Mogoče pa je kompresor kaput.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

Kaj pa če bi šel za začetek tja nazaj kjer so ti polnili,da pogledajo kaj je........

garac

alesz, to je najboljša ideja, pa najbrž je pred polnenjem celo delala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Citat od: garac;76002alesz, to je najboljša ideja, pa najbrž je pred polnenjem celo delala

Pa ne da bi koga obtoževal,dejansko je nemogoče takoj diagnosticirat taka puščanja.Barvilo rabi kar nekaj časa da se pokaže,glavce pravijo kontroliraj vakum......ja vakum je fina zadeva v večini primerov ti luknjo potegne skupaj....

xsara1

najlepša vam hvala za odgovore!sem peljal nazaj kot so mi filal klimo,pa se je našla napaka-na cevi je bila luknja,upam da bo zdaj mir-lp.

Gox

A ste cev zamenjali? Ali popravljali?

Na naši Xsari so lani popravljali cev klime (spoj), zaenkrat klima še vedno lepo laufa.

Lp
Goran

danijel8

Si bom kar sposodil temo, da ne odpiram nove. V tej pasji vročini imam probleme s klimo. Klima se mi prižge normalno (sliši se klik releja kompresorja) in če ni velike vročine tudi normalno dela. Ko so temprature visoke, se mi kompresor vklaplja in izklaplja v intervalu 10 sekund. To se dogaja, ko stojim na mestu; ko se vozim, deluje normalno. Klima posledično ne deluje in se kuham v avtu. V čem je problem? Zanič kompresor, sklopka kompresorja, morda kaj drugega?

dani77si

Hmm..ponavadi je prva stvar ki se jo preveri to, da je dovolj plina v sistemu. Treba enkrat na dve leti napolnit/prečistit. Jest sm na svojem dan nazaj napolnil, je delala ampak ne optimalno. Manjkalo je 20% plina.

danijel8

Morda kdo ve kolikogramov plina gre v Xsaro MK1?

alen6686

michoBX

Citat od: alesz;76013Pa ne da bi koga obtoževal,dejansko je nemogoče takoj diagnosticirat taka puščanja.Barvilo rabi kar nekaj časa da se pokaže,glavce pravijo kontroliraj vakum......ja vakum je fina zadeva v večini primerov ti luknjo potegne skupaj....

Glavce velikokrat nevejo kaj točno spoh vakuum je - in ta nikoli ne potegne luknje skupaj - sicer logično je, vendar pri vakuumu tudi logika velikokrat odpove - sploh strojniška. Lahko sistem testiraš na 20 bar, pa bo zdržal, ga pa ščrpaš na podtlak, 0,05 mbar, pa je veliko več možnosti, da spušča. Je pa treba upoštevat določene parametre (degazacija, voda v sistemu, poroznost cevi...)

Večina avtomobilskih cevnih sistemov je danes že testirano z vakuumom in samo za primer; Sestava posode ki bi držala vakuum, je več kot 5x dražja, kot enakih dimenzij za nadtlak.
Hja, dougcajt mi je ja...