C8 originalni varnostni vijaki za alu platišče

Začel/a burjuc, Junij 21, 2010, 11:33:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

burjuc

Pozdravljeni, "zbrusili" so se mi originalni vijaki za original lita platisca. Zanima me, ce kdo ve, kaksne so dimenzije teh vijakov in kateri so dobri (originalne menda vsi vulkanizerji preklinjajo, ker imajo okrogle zatice, ki hitro preskocijo in se brusijo)? Kje jih kupit? Mogoce cena? Na spletu eni precej hvalijo Mc Gardove - ali so res tako dobri?
Saj ne vem, na koncu bom morda nasraufal kar navadne vijake, vendar pa bi moral vedet vsaj dimenzijo teh vijakov oz. vedet, kaj se pri teh vijakih sploh meri. :Hammer3:

Xandrej

Seveda jih preklinjajo ker mora gospoda 4 vijake se pravi na vsakem kolesu 1 ROÈNO odvit in ROÈNO zavit... Butli šalabajzerski!

Vijake bo najbolje, da kupiš original na citroenu saj boš varnostni vijak ki ima ravno ne konusno podnožje težko našel.

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

burjuc

Sicer malo pozno, ampak da obvestim, kaj sem naredil glede vijakov. Original vijak od Citroena je drag, zato sem raje kupil komplet varnostnih vijakov pri vulkanizerju v Skofji Loki - Jenko za cca 15 EUR.

Koritnik

Citat od: burjuc;103279Sicer malo pozno, ampak da obvestim, kaj sem naredil glede vijakov. Original vijak od Citroena je drag, zato sem raje kupil komplet varnostnih vijakov pri vulkanizerju v Skofji Loki - Jenko za cca 15 EUR.

Sem pred enakim problemom - pri Phedri mi je zatajil varnostni nastavek (adapter) za odvijanje varnostnega vijaka. Zanima me, kaj si ti torej kupil pri Jenkotu? Vse štiri nove varnostne vijake z novim adapterjem? So drugače sicer podobni kot originalni (če prav razumem ravni s podložko)? Kako se stvar obnese?

Pa še to - zgoraj je bilo omenjeno, da ima varnostni vijak ravno podnožje in ne konusno. Kaj to pomeni? Da imajo ostali vijaki konusno podnožje, varnostni vijak pa ravno? Zakaj sploh eno oz. drugo/zakaj je to pomembno?

Èe prav razumem, bi bilo načeloma treba varnostni vijak vijačiti 'peš' in ne s pnevmatsko mašinco? Tudi meni so ga seveda vedno vulkanizerji vrteli z mašino...

burjuc

Pozdravljen,
kupil sem vijake, ki so taksni da direktno pasejo na moje feltne, brez podlozke.
V kompletu dobis 4 vijake in "kljuc".
Pa ne pozabi imet tega kljuca vedno v avtu, ce bi bilo potrebno menjat kolo z rezervnim. In ce imas rezervno kolo na kovinskem platiscu, ki ima drugacne vijake kot lita platisca, obvezno imej zraven se komplet vijakov za kovinska platisca. ;)