Avtomatska klima in semaforji

Začel/a Business, Junij 11, 2010, 08:46:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Business

Zakaj se avtomatska klima, ko se pripeljem do semaforja v roku pol minute izklopi, tudi, če avto še ni zagret na delovno temperaturo oz sploh ni pregret? Ko pa speljem, pa se klima nazaj vklopi po nekaj 100 metrih? Zdi se mi čudno, ker na prejšnem avtu xsari karavan, se je izklopila klima, šele po zelo dolgem času stanja na mestu. Kar se mi  zdi nekak logično, če se avto res pregreje in mu je kriza, pri picasso pa se izklopi po nekaj sekundah na semaforju. Pa ravno v čakanju na semaforu najbolj rabiš klimo... Kaj se da to kje kak nastaviti, ker mi počasi gre to že na živce... thanks v naprej za vsak info..

zlikovski

Zakaj bi se pa naj pregrevo, če imaš vklopljeno klimo!? To prvič slišim
Imaš zadosti vode v ekspanzijski posodi za motor, ti termostat deluje pravilno?

Business

Sorry nisem bil natančen... Avto se ne pregreva... Klima se izklaplja takrat ko stojim na semaforju čeprav še ni ohladilo na želeno temperaturo. Ko stojim začne pihati toplo, ko pa speljem, pa se čez 100 metrov klima zopet vklopi in zopet začne hladiti.

Prejšnji avto xsara karavan se je klima izklopila, če sem nevem pol ure stal na mestu in je veni bilo pesjansko vroče in se motor zeloo segrel, ker niti ventilatorji več nismo dovolj hladili.. Takrat vem, da se je klima izklopila in ko se je motor dovolj ohladil, se je vklopila nazaj.. tokrat se pa izklopi prehirto... zelo prehitro... upam, da sem bil dovolj natančen.. Tudi v knjigi z navodili piše, da se klima lahko izklopi kadar je potreba po dodatnem hlajenju motorja nujna...

zlikovski

Pomojem ni zadosti plina za klimo, takrat začne čudno delat, moje izkušnje. Kdaj pa si nazadnje filal klimo?

Business

Avto je točno 2 leti star... Sem pa opazil že prvo leto isto težavo... Nisem še polnil...

zlikovski

Ja glede klime te tak, naj bi se kontroliralo vsako leto, vsaki dve leti pa obvezno, tak da pomojem bi bilo najbolj pametno se zapeljati do servisa da preverijo stanje klime in opis tvoje ''težave''.

Business

Torej bo treba vseeno na servis... Sprašujem zato, ker želim čimveč informacij, ker imam slabe izkušnje z original servisi. Samo menjavajo rezervne dele, v stilu če ni to hin pa je mogoče nekaj drugega.

zlikovski

Ja bi se strinjal z tabo, za kak dober servis bi ti pa znali svetovati drugi na tem forumu, ker si iz štajerskega konca kot vidim.
Kontaktiraj Xandrej-a na forumu, bi ti znal svetovat za kak servis.
Ko zrihtaš, pa napiši svoje mnenje, da bomo tudi mi vedli kaj več.

Business

Kaj imaš enak avto, pa se ti to ne dogaja? Kaj se vam ostalim lastnikom picassota dogaja enako?

alesz

Citatpri picasso pa se izklopi po nekaj sekundah na semaforju.

in takrat ti motoventilator tuli na maximum...?
ali deluje prva hitrost motoventilatorja ( oz prve dve,odvisno od verzije ),če je prižgana klima ti mora prva hitrost začeti delati par sekund po zagonu motorja,neglede na temperaturo motorja...

Business

To nisem preverjal.. Niti ga ne slišim zaradi glasnega ventilatorja v kabini.

Xandrej

Hja.. To je neka finta... Mogoče preveč plina noter v sistemu??? Ne vem razmišljam zakaj bo ugasnil klimo na semaforju? Možnost slabega štroma??? Ne vem...

Business

Sem pa opazil, da če držim malo gasa na določenih obratih, ko stojim, se ne izklopi klima.. Kot da ima vezano na obrate motorja... Da niso mogoče prenizko nastvaljeni obrati, čeprav avto nič ne trese, da bi kazalo prenizke obrate. Na AMZS je reko tip, da je možno kaj software-sko narobe...

Xandrej

Ja mislim, da bo treba na tester. Idi na Avto City da ti rešijo... Tam zahtevaj Matjaža (šef servisa)... :BigThumbs:

mus

haj mene pa zanima a se da motoventilator rastavit (motorček, vetrnica) avtomobil je xsara picaso letnik 2000 hdi 2.0