Nakup Xsare Picasso 1,6 16v

Začel/a fifo, Junij 04, 2010, 07:41:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifo

Zivjo!

Razmisljam o nakupu xsare picasso z 1,6 16v bencinskim motorjem. Avto mi je blazno vsec in pri sedanjih akcijah cenovno dosegljiv.

Me pa muci ena stvar. Danes sem sel na testno voznjo in sem se vozil kaksno uro. Zdelo se mi je, da je avto blazno hrupen. Sem bil skoraj gluh ko sem koncal z voznjo.

A sem imel smolo s testnim avtom, ali je to lastnost xsar da so slabo zvocno izolirane ?    

Prosim za vasa mnenja.

LP,

Xandrej

Xsara picasso je prišel v prodajo 1998 to je 12 let nazaj... Po vsej vrjetnosti ni tako fejst izolirana kot kakšno vozilo iz modelnega leta 2010... Malo glasnejša je vseeno. kaj pa si prej vozil?

fifo

Trenutno tece Renault Scenic. Je sicer ze precej v letih, pa se mi zdi kar obcutno tisji.

LP,

sfaljk

Z ženo imava novo XP 1.6 16V približno tri mesece. Prej sem vozil clia II in fiesto oba letnik 2005. Pri 120 na uro se mi zdi XP kar precej tišja od obeh, vendar je še vedno glasna. Sam sem z avtom zadovoljen, žena pa je navdušena. Je pa tako,  za ta denar je to to. So rahle napake ki me motijo in poceni materiali, ampak boljšega avta za ta denar ni.

Èe bi si lahko privoščila 3.000 EUR več oziroma mi jih nebi bilo škoda za avto bi si omislil novega scenica.

hadei

Jaz ti priporočam Renaulta. Nič ne ropota, ni čričkov, na bencinski črpalki ti pa bencin iz tanka vlečejo, ne pa nalivajo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

HADEI s tazadnjo trditvijo pa mal pretiravaš.nič ga ne vlečejo ven,sam tanka se samo enkrat ,ko je nov potem pa ne več.

Prosim da ne širiš dezinformacij.
Jaz mam tud XP pa je zelo ,zelo glasen,kar mi zelo prav pride ko je v avtu žena al pa bognedaj tašča.<
Sem prej vozu traktorja Zetor pa je bil veliko tišji,ja.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

hadei

Ah, saj res....sem malo zamešal.

Vsaka stvar je za nekaj dobra...:emot77: Tudi glasnost avtomobila ima neke prednosti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

fifo

Dajmo fantje malo resnosti. Sem cisto resno vprasal.

Pa ne mi o crickih in ne vem se cem. Govorim o splosni hrupnosti v kabini in ne o napakah avta.

Ker sorry, ce se presedem iz 10 let starega zgonjenega senica v cisto novo XP, pa ze pricakujem kaksen napredek.

Sem se pa vozil bolj po mestu in relacijsko, na avtocesto se se nisem utegnil zapeljati. Lahko mi verjamete, da nisem sporten voznik, ki bi avto gnal v obrate.  

Tako da dilema je cisto resna. Ker avto mi je v vseh drugih pogledih zelo vsec. Ne bi se pa vozil z nausniki. :)) Pa tudi zeno in tasco bi kdaj pustil doma :))

LP,

garac

Saj so ti fantje že napisali, tvoj scenic in xp datirata v isto obdobje, 10let stara tehnika, ki se vmes ni kaj dosti spremenila, danes ravno biser ne more biti. Cena je temu primerna. Veliko avta, za sprejemljivo količino denarja.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aygo

Vozim XP bencinar tri leta in hrup v kabini ni pretiran, mogoče je bolj moteče glasnejše podvozje na slabših cestah, se pa motor mora malo slišat v vožnji.
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

Citat od: fifo;74984Dajmo fantje malo resnosti. Sem cisto resno vprasal.

Pa ne mi o crickih in ne vem se cem. Govorim o splosni hrupnosti v kabini in ne o napakah avta.

Ker sorry, ce se presedem iz 10 let starega zgonjenega senica v cisto novo XP, pa ze pricakujem kaksen napredek.

Sem se pa vozil bolj po mestu in relacijsko, na avtocesto se se nisem utegnil zapeljati. Lahko mi verjamete, da nisem sporten voznik, ki bi avto gnal v obrate.  

Tako da dilema je cisto resna. Ker avto mi je v vseh drugih pogledih zelo vsec. Ne bi se pa vozil z nausniki. :)) Pa tudi zeno in tasco bi kdaj pustil doma :))

LP,

Pa čist resno.Zakaj sploh sprašuješ take neumnosti,oziroma na tak neumen način.Ostani ti na Meganu,nabavi novga če pa ni keša opa vozi starega saj je boljši kot nov XP ane.
Vidiš ni dileme

zlikovski

Ah no vas nemorem ''gledat'' ko se prepirate tu zaradi glasnosti v kabini,...
Vam pa iz prve roke povem, kolega dela v eni firmi, ki delajo prevleke, zvočne izolacije za različne avte, pa mi je sam povedal, da za testne primerke, dajejo enkrat gostejše te ''zvočne izlacije'' ali kak se jim že reče, saj nima veze, vglavnem, nategujejo kupce z temi testnimi avti,...
Skratka kupi avto če se ti dopade in je v okvirjih katerih si si zadal, pa naj to bo citroen ali pa kakšna druga znamka, ponudb je dandanes res veliko, pa malo sreče tudi moreš imet pri nakupu rabljenega vozila, ker se ponavadi ''skrivajo'' felerji.

hadei

...in odločitev? (Verjetno smo slabo reklamo naredili)
[SIGPIC][/SIGPIC]

fifo

Odlocitev se caka. Bom sel se enkrat na testno voznjo in se odlocil. Se mi nic ne mudi.

Vidim da je tukaj dolocena alergija na renojarje, he he. Na sreco jaz nimam takih predsodkov :))

LP,

peter skala

Èe misliš da je tole bila alergija,poskusi pohvalit Goolfa,pa boš vidu alergije.Kar je res je res.Edini normalni ljudje vozijo Citroena Xsara Picasso..A razumeš.Bemti sunac.Vn prid če upaš,da se zmenva.