Klima C5II

Začel/a Pjer64, Junij 01, 2010, 06:31:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pjer64

Pred enim mesecem sem napolnil klimo saj ni več hladila, čez cca. 3 tedne sem jo moral ponovno filat. Dodal sem barvilo sedaj pa čakam če in kje se bo pojavila barva. Zanime me a je kakšna serijska napaka ali pač ne, kje naj bom bol pozoren?

l.p. Peter

Xandrej

Ja serijska napaka je... Pri C5 II klima spušča skozi.... :Hammer3::Hammer3::Hammer3:

Eni pa ste res na hece... Pač je bilo treba klimo nafilat... Zdaj ko imaš barvilo bo lahko videti kje tiči težava če bi spet spustila...

alesz

Dejansko ne vidiš,če ne veš kje pogledati....? Teoretično tlačna cev za povezavo kompresorja in kondenzatorja....ima neko ostro krivino,ampak je cev prepoceni in je ponavadi zraven še druga okvara........

dragan1

hahaha, ne boste verjeli, tudi jaz čakam barvo....
v enem mesecu dvakrat filal...

alesz ne razumem najbolje...
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

Xandrej

Povedat ti hoče, da na servisu vejo kam pes taco moli... :BigThumbs:

dragan1

ja sej Beja je tud samo pogledal auto in takoj ustrelil 350€...brez da je pogledal...

hotel sem vprašat, a je samo tista cev za zamenjat al je res treba cel kondenzator?

alesz

Cev vidiš in tudi opaziš če je mastna.Puščanje na kondenzatorju pa vidiš šele ko zadeve razmakneš.Od spredaj ti pogled zakriva motoventilator,pa še pretok zraka ti barvilo piha na notranjo stran,ampak  v večini primerov je to to.....

Pjer64

Alesz, hvala za odgovor, ostali pa, hmm niso niti za komentirat :emot54:

dragan1

zamenjan kondenzator....

kondenzator na Citroenu 263€ + delo :argue1:
Valeo v Anetu 180€ + delo :BigThumbs:

garac

Mene čudi, da tako malo izdržijo, 3 leta star C5 enaka napaka, kot pri draganovem, le da je bilo popravilo na uradnem servisu pač dražje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dragan1

garac....pravijo da je slab materijal....pa ta zima je bila zelo "slana", jih je veliko šlo letos....

beja je rekel, da jih vozijijo kar po tekočem traku...novi C5 je pa baje še slabši...:emot65:

13 let star peugeot 406 je prejšnji teden šel na odpad, sam klima je pa žgala na polno, nikoli filana kaj šele popravljana...:BigThumbs:
men to ni jasno...:Hammer3:

smarty

no....ker je meni klima popolnoma oslabela sem se po priporočilu prijatelja zapeljal do Beje na pregled.......
in drugi dan klic......410€ za popravilo?!?!  slo najbi kondezator klime in neka cev jao.....kolikor se spomnim v tistem presenetljivem trentku..... :)

zdj me pa zanima kje ostali kej (predvsem gorenci) servisirate klimo???
kajti moram se malo pozanimati preden se spustim v popravilo....

Hvala lp

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tct

smarty

hm....kaj pa ostali kej....oziroma tisti ki ste že imeli podobne težave kot jaz....

kakšno plačilo ste bili primorani izpljuniti???

lp