Novi C4 (uradne fotografije)

Začel/a Xandrej, Maj 31, 2010, 04:22:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Meni osebno je avto fantastičen. Zunanjost in notranjost. Vendar...WANNABE "DOJÈ"
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

Podvozje so pustili od starega C4, še vedno vidim platišča na 4 vijake...edina svetla točka je notranjost, sam volan s tolikimi komandami bi moral ostati fiksen s sredinskim delom in niti kartice za vžig ni videti...

garac

hvala bogu, da ni kartice za vžig, klasičen ključ je zakon, le, da je pri citroenu zložljiv bolj boga varianta
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Manj radikalen pristopKonec letošnjega leta prihaja novi Citroen C4, uradno bo predstavljen jeseni v Parizu.
Besedilo: Artur Švarc  Foto: Citroen
Za začetek so tu prve fotografije petvratne različice, Citroen pa še ni uradno potrdil trivratnega C4 II. Prihaja tudi DS4 kot mešanica med karavanom in SUV na osnovi C4. Novi C4 meri 4,33 metra, širok je 1,79 metra in visok 1,49 metra. Medosna razdalja meri 2,61 metra, s tem pa je C4 II 6 cm daljši, 2 cm širši in 3 cm višji od predhodnika, medtem ko je medosna razdalja nespremenjena.

Avto ima za 408 litrov prtljažnika, s čemer sodi med največje v razredu. Motorizacija? 1.4-litrski VTi s 70 kW (95 KM), 182 km/h in 140 g CO2 na km. Tu je še 1,6-litrski VTi z 88 kW (120 KM), ki zmore 193 km/h in do stotice pospeši v 10,8 sekunde. Pri porabi 6,2 litra izdela še 143 g emisij na kilometer. S štiristopenjsko avtomatiko bo proizvedel 159 g CO2. Najmočnejši iz bencinske palete je THP 155 s 114 kW. Medtem ko imata šibkejša motorja 5-stopenjski menjalnik, ima slednji šeststopenjskega. Najhitrejši C4 zmore 214 km/h in do stotice pospeši v 8,7 s. Poraba je 6,3 l plus 145 gramov emisij na km.

Dizelsko paleto začenja HDi s 66 kW(90 KM), 12,9 s do 100 in s končno hitrostjo 180 km/h. Poraba se giblje pri 4,2 litrih na 100 km, CO2 je za borih 110 gramov. Močnejši HDi z 81 kW (110 KM) proizvede 119 g/km, doseže pa 190 km/h in 11,3 sekunde do stotice. Najmočnejši je HDi 150 s 110 kW (150 KM), poraba znaša 4,9 litra, emisij je za 127 gramov, končna hitrost je 207 km/h in pospešek 8,6 sekunde. Tu je tudi e-HDi s Start Stop sistemom in samo 99 g CO2 na km.

Med dodatki najdemo sistem za opozarjanje na mrtvi kot, omejevalnik hitrosti in tempomat, ki si lahko zapomnita različne hitrosti, sedeži bodo lahko tudi masirali, Citroen pa obljublja tudi zvrhano mero personalizacije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aygo

ujeti med vožnjo:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Èe mene vprašate- brez veze! Stari (še posebaj "kupe" verzija), mi je bil bistveno bolj všeč. Tole je pa verjetno rezultat skupaj s tistimi novimi inžinirji iz Renaulta. Po tejle novi C4-ki lahko sklepa, da v Citroen niso prinesli nobenih novih idej, ampak že stare, "zguljene" fore... Zelo podoben R Megane, ki ga vozi teta.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Dajte ga srat. Avta še sploh niste videli v živo sploh nič ne veste o njem niti ni nujno, da bo glih tak pa samo nekaj jokate... Počakite, da pride na cesto! Takrat vidiš če je avto lep ali ne!

Naredili so C4 za množico se pravi, da se bo avto prodajal! C4 se je dobro prodal in to je to... Ta se bo pa še boljše!

Avto je podoben zadaj novi C3 in kaj je zdaj s temnarobe?

hadei

...da pač ni nekaj posebnega in vpadljivega. Nekako bolj zanimiv je izgledal na tistih fotografijah iz revij. Upam, da bo v živo imel "lepšo rit".
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Še nekaj fotografij nove C4-ke ...

http://www.c4.citroen.com/sl_SI

V rdeči barvi je prav zanimiva, končna ocena pa pade ko vidim avto v živo :-)

michoBX

Končno pametna klima in to. Pa še 230v(120w) vtičnica - je tudi že bil cajt.
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Wuut...ne me je*at! Znotraj pa je FANTASTIÈEN!
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Na jesenskem pariškem avtomobilskem sejmu
Vir: MOTOREVIJA julij-avgust 2010
[SIGPIC][/SIGPIC]