Barva in certifikat !?

Začel/a vinko, Maj 26, 2010, 09:27:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinko

lp
zanima me, če barva avta vpliva na certifikat starodobnika? znajo komplicirat če avto ni v originalnih barvah oz. če je avto večbarven?

hvala

garac

pri gromu (svamz) certifikat dobijo skoraj vsi, samo plačat je treba. Barva ni važna, itak ga boš dobil za 5 let, več ti bo pubi 2cv napisal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pubi2cv

Ja, barva ni noben problem. V bistvu ni nič problem, le da je avto kolikor toliko spodobno urejen. Malo drugače je pri pridobitvi stalnega certifikata (po 5 letih ali še kasneje). Pa tudi tam gre skozi.....

vinko

vinotoc

Ojla, malo smetim ampak vseeno:
Pubi a ti veš, kdaj bo pregled za stalni certifikat? A bo Medvode 20.06.2010?
LP vinotoc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

pubi2cv

Huh....nisem informiran, se pardoniram

garac

off, pubi a uganeš, kaj je v teh vrečah pod mizo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Citat od: garac;74364off, pubi a uganeš, kaj je v teh vrečah pod mizo?

Stari, a ti mene malo i-iiiii-iiiii?
Doæi æe i mojih 5 minuta.....
A maš vročino, ali si naletel na kakšen znak v Amsterdamu?:bombs:
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

pubi2cv

Citat od: garac;74364off, pubi a uganeš, kaj je v teh vrečah pod mizo?

Hehe.....ni treba trikrat ugibat. Zdej je roba locirana še zmeraj na kubedu. Ko sem šel iz prvomajca, sem bil do plafona naložen in nisem mogel pobrat oz. zbasat v Xantio. Ampak ob naslednji priliki pa odpeljem. Hvala:BigThumbs:

superca13

Moram vprašat : zakaj so gor na tem spačku ti narebrani podn plehi, zakaj taki volan, sedeži, hišne cevi za kable, lusterkleme, ...? To je namerno ali je samo originalnih delov zmanjkalo? Certifikata za ta avto sigurno nisi dobil, ali?
Se opravičujem za vprašanje, me resnično zanima ;)

LP
Superca13

janez

Zakaj? ... Ker smo Spačkarji...

superca13

A tako :)
Pa vam ni lepše če je spaček originalen? Vsaj v večjem delu no, saj tu in tam kak majhen neorginalen del res ni odveč ;) Ne vem no, originalen spaček je krasen, takole oženjen in predelan v nevemkaj pa ne ravno...moje mnenje. Pa brez zamere, ne mislim kaj slabega ;)

1alfijo

nekaj bi tukaj provokativno dodal ali povprašal  "večno vprašanje " :

- zakaj imamo te naše avtomobile ???
- seveda mnogo ljudi mnogo mnenj in vse je potrebno spoštovati ,
- zgoraj sprašujete ali dobiš certifikat ali ne z tako obnovo ?? o tej temi sem zadnjič že Kejžo slišal in ostale tudi ,da res je ali obnavljamo zato da je vse originalno ali zato da se vozimo  ( vsak posameznik ima svoje oči )
- nekateri se nagnemo v eno smer odločitev,  nekateri pa v praktično stran odločitve in seveda nato uporabe vozila

- skratka v brez veze taka vprašanja ker ne obstaja odgovorov

-jaz sem za obe verzije kar se kdo odloči , vse je lepo , važno je da avomobili so obnovljeni in da se mi z njimi vozimo vsak dan !! in dodal bi z užitkom !!
- nešteto je pogledov na cesti ali vprašanj po parkingu kaj , kako je lep , ali je vaš , koliko je star , itd  , to je tisto ki poplača vsakega ki se loti obnove take in drugačne

- osebno se pridržujem in podpiram tudi malo drugače obnove , malo obnove z svojim lastnim privdihom , saj obnova v originalnost si jo lahko privošči samo tisti ki ima dosti , dosti "ojrov" pod palcem pa še ko konča se ne more voziti po cesti ,da mu ga nebi kdo poškodoval....

- sprašujem se kje so še tisti študenti  ko so se z temi vozili vozili po ljubljani ?? ko se avtomobilov ni zaklepalo , .....
- teh časov pač ni več  pravzato  ker vzdrževanje teh vozil in obnova v originalnost je postala mnogo , mnogo predraga ( pač to je znana zgodba ljudi ki obnavljajo veterane )

- no malo sem se raspisal , mogoče malo nostalgije na "bivša" leta , no vseeno BRAVO vsem ki obnavljajo ta vozila in prav je da vsak jih obnavlja   z svojimi očmi ...

- drugo je vprašanje certifikatov , pač zadeva ki nam omogoča trenutno cenejšo registracijo ( teh pravil za 100% pregled in pridobitev certifikatov itak ni ) in pač tako  je , bistvo je da je vsako leto več obnovljenih spačkov ...........

l.p.
z primorske ( danes sončne )

pubi2cv

Citat od: superca13;75909Moram vprašat : zakaj so gor na tem spačku ti narebrani podn plehi, zakaj taki volan, sedeži, hišne cevi za kable, lusterkleme, ...? To je namerno ali je samo originalnih delov zmanjkalo? Certifikata za ta avto sigurno nisi dobil, ali?
Se opravičujem za vprašanje, me resnično zanima ;)

LP
Superca13

Sicer je že Keža odgovoril - ker smo spačkarji. In vsak si kaj priredi po svoji meri oz. po svojem okusu.
Lahko pa ti še bolj detaljno pojasnim....sedeži zato, ker me v Spačkovih križ boli in se v tehle fino sedi. Narebreni plehi zato, ker so mi všeč in ker ščitijo pleh pred udarci. Volan zato, kr mi lepo v roke sede in ker je manjši in mi ni napoti pri kolenih. Tisti oranžen ror pa je gor začasno, kot sem že zapisal, dokler ne dobim črnega, avtomobilskega. Lusterklema pa pri najboljši volji ne vem kaj je.....če pa je že kje, pa ima ziher svojo razlago....

Kar pa se certifikata tiče, pa ti takole povem: Bognedaj, da bi zavarovalnice vedele, za kak krš pristojne zveze izdajajo certifikate. Edini pogoj je 25 let starosti. Dobesedno. Pa vem tudi za take, ki to še niso, pa imajo certifikat. Raje ne vprašaj v kakem stanju so nekatera od teh vozil...... Èe si ta avto po 4 letih dela, ko sem obnovil praktično vsak šrauf, ne zasluži certifikata, potem pa res ne vem, v čem je smisel vsega skupaj....?!?
Torej: Ja, seveda ima certifikat. Celo sam sem pregledal vozilo in žigosal vlogo.....in verjetno ga bom tudi tebi, če boš dal vlogo....:AngelPray:

Keža: Se oglasim enkrat drug teden, pa rečeva kako.

Alfijo: Hvala za pohvale. Glede tvojega belega pa.....če je res še prva barva in ni rjast, pa da je še oriðinale, bi jaz pustil takega kot je. Spoliraš, pa bo lep ko slika....:BigThumbs:

pubi2cv

Aja, pa še nekaj bi dodal. Kot pravi Alfijo, obnova v original stanje stane dosti €€€. Pa ne mislit, da je mene stalo kaj manj. V bistvu več, če smo čisto odkriti. Vse te custom zadeve pač zahtevajo nekaj ojrov in ogrooomno časa.
Glede tega, kaj je bolje - čisti original ali predelava - tu pač ni enoličnega odgovora. Tudi jaz sem za oboje - odvisno od primera in od smiselnosti enega ali drugega.
Kaj s tem mislim ? Èe imaš dobro bazo, torej avto, ki je več ali manj originalen in ga boš imel zato, da se z njim pelješ na srečanje veteranov, ga postaviš na ogled v lokalni avto salon oz ga hraniš kot del avtomobilske zgodovine, potem je odgovor DA. Vsekakor v originalno stanje. Tak avto bi bilo greh rezat, vanj tlačit druge dele itd.
Èe pa začneš z neko restavracijo, za katero je osnova totalni krš, ali pa osnove praktično ni, je pa že druga pesem. Predvsem pa igra tu vlogo namen uporabe: Jaz recimo imam Spačka zato, da vanj zbašem familijo, šotor in ostalo camping opremo, robe za en mesec in gremo na na juhuhu. Za ta namen, torej uporabnost, udobje in prijaznost uporabniku, sem pač pripravljen žrtvovat določeno mero originalnosti. Pa še vozilo dobi nek karakter ali kako bi rekel....osebno noto, če veste kaj mislim.
Nisem pa za varjante, ko delajo iz Spačkov grdosije z lučmi v blatnikih in podobne "modernizacije". Sicer pa še najbolj....stvar okusa.

Pa mimogrede....kdo je tak car, da ve kak je "originalen" Spaček ? To jim niti v Cimosu ni blo jasno, ko so jih sestavljali...haha:Hammer3: