Samo nesrečen trenutek...

Začel/a rok.si, Maj 21, 2010, 03:51:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

rok.si

KONÈNOKONÈNOKONÈNO, nekaj slik.
Žal nisem tako metodičen pri slikanju kot Janez, pa jih ne bo toliko :(

Takole je izgledalo, ko sem snel zmečkana vrata. Prag potisnjen v pod, B-stebriček porinjen v notranjost, hkrati pa še zvit okrog lastne osi. Prag od sredine sprednjih vrat zmečkan, sploh spodaj, kjer sem "nagazil" betonski robnik pred tistim nosilcem prometnih znakov. Na začetku teme je še slikica zmečkanega levega zadnjega boka, ki pa je bolj kozmetična poškodba.

Medosna razdalja se je na razbiti strani skrajšala za cca 1.5 cm.

rok.si

Prednja vrata bi se sicer morda še lahko zravnala, vendar sem pred par leti kupil pri Jozzotu odlična, praktično brez rje, le nekaj raz in bušk so imela. Sem mislil, da sem jih slikal, pa jih nisem, pa take lepe oranžne barve so bila :(
Zadnja pa so bila malo večji problem. Pred časom jih je prodajal Grozny, pa sva se zmenila. Kljub temu, da so s Primorske in da so bila 10+ let na podstrešju, je čiščenje našlo kar nekaj rje pod kitom, s katerim so enkrat zamazali spodnji rob. Ampak mislim, da bodo kljub tistim luknjicam vrata uporabna, saj je zunanji del še nedotaknjen.Rjo bo ustavila notranja zaščita, luknjice pa zaprla elastična tesnilna masa za spoje.

rok.si

No, potem sem po zame običajnem cincanju (bi, nebi, komu,...) avto predal Jaki, ki se ga je hitro lotil in uštimal. Najprej je s hidravliko (pa ne GSovo ;) ) zravnal, kar se je še dalo poravnati, spravil avto v linijo, nato pa zamenjal zunanji del stebrička(je bil čudno zvit), sredinski in zunanji del praga ter del poda pod stebričkom.Poravnati je bilo treba desni zadnji blatnik ter pobrusiti, pokitati in prebarvati levi bok ter zadnjo havbo, ki je bila tudi zvita.
Tule žal slik nimam, ko sem ga  ravno mislil poklicati, če se je že lotil avta, me je prehitel in povedal, da je kleparsko že skoraj končal. Deloholik :)

rok.si

Evo, GS že spet doma v garaži.

Prag, stebriček - kaj se je kdaj kaj zgodilo ? Od zunaj se že ne vidi !
Od znotraj se, vendar bo skrila preproga.
Vrata imajo razmake kot iz tovarne (ali še lepše), lepo se zapirajo, tudi pobarvano je super !

rok.si

Medosna razdalja sedaj štima, avto se pelje popolnoma normalno, vendar je s sestavljanjem bilo še kar nekaj dela. Šipe, kljuke, notranjost, čiščenje, barvanje, pa kup letvic. Letvico na prvi sliki sem snel iz starih vrat, bo ostala za spomin... Druga slika pa je pred testno vožnjo, malo je stresena, so se mi roke tresle od veselja, da imam spet GSa :)

Zdaj pa bo še kak vikend dela z notranjo zaščito ter obnovo zunanje zaščite spodnjega dela.

amipick

Bravo,tako se dela!Še en lepotec je ostal pri življenju.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

superca13

Kak je fajn videt, ko se GEESI rihtajo :)
Madona, dela pa je bilo ogromno a ne? :)
Rok, sedaj pa previdno s tovornjakarji :)

LP
Superca13

gule

Citat od: rok.si;77023Medosna razdalja sedaj štima, avto se pelje popolnoma normalno, vendar je s sestavljanjem bilo še kar nekaj dela. Šipe, kljuke, notranjost, čiščenje, barvanje, pa kup letvic. Letvico na prvi sliki sem snel iz starih vrat, bo ostala za spomin... Druga slika pa je pred testno vožnjo, malo je stresena, so se mi roke tresle od veselja, da imam spet GSa :)

Zdaj pa bo še kak vikend dela z notranjo zaščito ter obnovo zunanje zaščite spodnjega dela.

Odlično...samo pazi, da kolo ne zdrvi na avto...:BigThumbs:

rok.si

Hja, dela je bilo kar veliko, mojega (sestavljanje/razstavljanje) skoraj nič v primerjavi s kleparskim in ličarskim. Ampak pred par leti, ko sem iz zapuščenega rjastega starega avta naredil spet lepega GS ga je bilo pa res veliko. Verjetno pa vsak, ki je kdaj kaj obnovil, na tisto stvar gleda malo drugače, ne le z materialnega vidika.

Vozim pa zdaj precej bolj pazljivo kot prej, ampak nikdar ne veš... Tokrat sem jo poceni odnesel, kaj lahko bi zraven razbite plastike in počenega kita na križišču ostali tudi krvavi madeži.

Bicikli pa nebi smeli pasti kar sami od sebe, so tiste obešalke, ki jih držijo, kar močne.  Èe pa se bo kaj takega zgodilo, pa bo krivec dizajner - jaz :)

lp,Rok

mirchi

Bravo Rok.Tega lepotca bi pa zares blo škoda karkoli kot popravit.Še veliko srečnih kilometrov.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

janez

Ja , tale GS je presenetljivo brez rje. Kljub udarcu ni nikjer razpadu. To na GSih ni običaj in res bi bila škoda da ne bi tole porihtal. Je pa Jaka majster a ne? Ko sem videl to kar on vsak dan dela in mu dal spačka barvat nisem dvomil da ne bi Gsa zrihtal.

grozny

ooooolllaaaallaaaa

pa sej zgleda kot nov. no me veseli da sm lagko k uspešnemu koncu pristavu moj lonček.
Rok zdaj pa čim prej na izlett na Obalo...
ti že veš zakaj he he he
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

JureA

Rok, vsa čast za tole!
Veseli me, da je GS poštiman in pripravljen na nove podvige.

rok.si

Mirchi, hvala, enako ! Saj si ti že tudi imel podobno situacijo.

Janez, ko sem prišel k Jaki v tisti njihov hrib, sem že vedel, da sem prišel na pravi naslov. Kar se mene tiče: :BigThumbs:

Grozny, ko pridem kaj mimo, dobiš za en krog !

Jure, upam, da "podvigi" ne bodo več vključevali jeklenih stebrov in/ali tovornjakov :-|

lp,
Rok