Samo nesrečen trenutek...

Začel/a rok.si, Maj 21, 2010, 03:51:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Èe imaš certifikat ti MORAJO dati spodobno ceno. Pred petimi leti sem jaz imel podobno zgodbo s Spačkom, je bil zadaj precej razbit (odbijač, blatnik, luč, zadnja stena, poden prtljažnika, zlomljen krak šasije), pa so mi pri Triglavu priznali komletno popravilo, ki je stalo blizu 3800 Eur, avto pa je bil takrat po njihovih podatkih vreden med 6000 in 7000 Eur. Treba jim je samo kakšno zadevo malo glasnejše povedat...
Drugače pa lahko na drugačen način tudi dobiš kakšen Euro. Ker je bil to udarec od zadaj, ste vsi v avtomobilu dobili hude bolečine v vratu. Treba je do svojega zdravnika, pa do ortopeda, pa na fizioterapijo in še na kaj. Dober odvetnik ti lahko na ta račun dobi dodatnih 4000 Eur na poškodovano osebo. Naj te sedaj čimprej začne boleti vrat... Je malo čudno vse to, vendar boš vsaj nekaj dobil nazaj, da urediš avto.

rok.si

če imaš certifikat... žal, nimam. Se pa tudi ne bom kar pustil odpraviti z denarjem za sendvič in sok.

2sv

Citat od: rok.si;74248če imaš certifikat... žal, nimam. Se pa tudi ne bom kar pustil odpraviti z denarjem za sendvič in sok.
pravilno si se odločil iztrži kolikor se da  veliko sreče :BigThumbs:

andraž

Ne smeš jim popustiti, povej jim, da ima avto ogromno emocionalno vrednost (to mi je svetoval nekdanji cenilec na eni od zavarovalnic), da si vložil nepregledno število ur dela v avto in podobno... Zavarovalnica ti bi dala čim manj, ti pa iztrži čim več. Še vedno te pa lahko začne boleti vrat, pa boš dobil denar za popravilo, če že za "totalko" ne bo veliko.

amipick

Tudi če nimaš certifikata,bi ti morala zavarovalnica plačati pošteno odškodnino,ne samo za sendvič,..Kolegu so za zvit odbijač na dyani plačali 380eur.Ti dobi približno vrednost na tržišču za takega GSa,množi krat (poljubno) in pojdi na zavarovalnico!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

2sv

kako kaj kaže z GS si se že kaj pozanimal kako ti ga bodo ocenili

rok.si

Nič se še niso oglasili iz zavarovalnice...

andraž

Super, da te pustijo takole čakati... :Hammer3: Katera zavarovalnica pa je?

rok.si

Triglav.
Dobil sem sicer na roko nakracan cenilčev popis poškodb na vozilu, kaj drugega pa ne.

2sv

mater jim je.... pa take zavarovalnice ko pa kasirajo smo jim pa dobri  pa take pa to

tomaz555

Sam sem se pri triglavu tudi dobro načakal. Včasih pomaga, če malo pokličeš, oni te vežejo in potem sigurno kaj na glas poveš, tudi če prej nisi nameraval. No meni so na koncu dokaj korektno plačali. Sem pa še vedno popu.... lp

bizi

Evo še enega Èetko posredoval info.Letnik87 1,4 e kot nov.73000 realnih kilometrov od ene tete zdravnice s Koroške ki je žal pokojna,zdaj prodaja sin mbt:040852172 Gorazd

grozny

no sam tolko za info (he he da se malo pohvalim), v četrtek je @rok.si dobu nadomestna vrata-celo skoraj iste barve. po prvih ocenah, pravi da je zadovoljen-super ne?
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

janez

Po mojih podatih je GS spet kleparsko in ličarsko zrihtan. Jaz sem ga sicer samo v šprickitu videl.

Kaj je zdaj Rok ... si zadovoljen ? Je vredu poštiman ? si ga sestavil ? Zavarovalnica je kaj primaknila keša ?

rok.si

Ja, ga sestavljam že od sobote,mogoče mi bo danes uspelo spraviti ga skupaj. Mi gre bolj počasi, ker še izkoristim priliko, da je avto razstavljen, pa kje kaj očistim in pobarvam ipd.

Zavarovalnica mi je dala kar okej ponudbo (neka realna tržna cena), sicer sem še poskusil srečo s pritožbo vendar bi tudi se tudi z vsoto, ki so mi ponudili, ne počutil nategnjenega.

Z delom pa itak da sem zadovoljen, izgleda lepše kot pred nesrečo :) Ko bom končal, bom objavil nekaj slik ( za kleparske moram pa še Jako prositi). Lahko prideš še v živo pogledat če imaš čas.

lp zaenkrat,
Rok