Xsara Picasso na plin

Začel/a primko, Maj 15, 2010, 06:21:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

primko

Včeraj so mi mojo Xsaro picasso 1.6i 16V (letnik 2009) predelali na avto plin. Vgradili so mi sistem ZAVOLI. Sedaj pa bi rabil malce pomoči, če že ima kdo izkušnje s tem. In sicer:
- napolnili so mi poln rezervoar plina (47,66l) in po prevoženih 250km mi mikrostikalo za plin kaže, kot da se vozim že na rezervo
- kljub vožnji na plin se nivo bencina v rezervoarju manjša (vsaj tako kaže na armaturi)
- danes (po prevoženih 250 km) se je med vožnjo prižgala rumena lučka za diagnostiko motorja in javlja ENGINE FAULT (motor dela bp)
Èe že ima kdo kakršnekoli izkušnje, ga bi lepo prosil za pomoč.
Hvala.

garac

Kolikor vem, poznam dva, ki imata prins sistem v svojih xp delata obem bp. Obrni se na človeka, ki ti je montiral zadevo. Kolikor vem, fantje s prins sistemi bencn točijo precej poredko.Na forumu je kar nekaj tem o plinu, ena prav o xsari picasso s plinskim pogonom.
Kolko si plačal za tvoj sistem in kje so ti ga vgrajevali?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

primko

1400€ (200€ Petrolovega popusta, drugače bi bilo 1600€) v Novi Gorici.

tomaz555

Merilec plina le redko kaže natančno. Tudi meni ie padal nivo goriva, vendar se čez čas dvigne kazalec (če se ne motim, se meri porabljeno gorivo tudi s pomočjo pretoka zraka...in zato računalnik izracuna porabljeno gorivo). Lučka pa kaže nepravilno nastavljen plinski sistem.Prebogato mešanico goriva ali karkoli in to naj ti popravijo in nastavijo tako kot je treba. lp

pubi2cv

Se bojim, da ima več uporabnikov plina podobne težave kot ti.

- Kar se tiče indikatorja nivoja goriva.....noben ne dela čisto prav. Meni npr. kaže rezervo od cca 60% porabljenega goriva pa do praznega kesla.
- Količina bencina se seveda res manjša. Ampak počasi. Po mojih izkušnjaš porabiš za ogrevanje motorja pred preklopom na plin še dodatnih 0,5-1lbencina na 100 km. Lahko tudi manj, če voziš izključno dolge ture....ampak po 250 km se ti ravn še ne bi smelo poznat.
- Kar pa se lučke za Engine fault tiče.....nekateri sistemi se pri nekaterih avtomobilih enostavno ne dajo nastavit tako, da se ta hudir ne bi prižigal (vem za kar nekaj uporabnikov, ki imajo to težavo pri C5). Je pa to ponavadi le nadležno, sicer pa ni nič narobe z motorjem

primko

Avto sem imel na servisu in naredili so "fine nastavitve":
- kazalnik plina naj bi računalniško nastavili, vendar se mi zdi, da je sedaj še bolj občutljiv (ko pospešujem, kaže, da je do polovice poln, ko zaviram, pa kaže prazno); nekako od 250km naprej sem že "na rezervi"; sicer pa naj bi imela Xsara Picasso rezervno kolo malce nagnjeno naprej in je potrebno rezervoar podložiti, ki pri meni ni,
- nivo goriva pada, ker računalnik ne ve, katero gorivo se porablja (v bistvu se porablja plin, pada pa nivo goriva), vendar pa se na 4-5 dni sam resetira; resetira se tudi, če dotankate bencin; drugače pa se dokupi modul, ki resetira nivo goriva ob vsakem vžigu in stane cca. 35€; bencin se porablja samo ob vžigu,
- oranžna lučka, ki javlja napako na motorju je po 300 prevoženih km sama ugasnila in se po 450km spet prižgala; krive naj bi bile nastavitve, ker je motor pri pospeševanju dobival premalo plina; sedaj lučka ne gori in če se bo spet prižgala, bo potrebno spet nastaviti plinski sistem.

Z enim rezervarjem (46,7l) plina sem naredil točno 500km.

Zaenkrat sem dosti bolj zadovoljen, kot sem bil takoj po vgradnji in upam, da bo tako tudi naprej. Malce se bojim, ker je avto še slabo leto v garanciji in na Citroenovem servisu so mi rekli, da Citroen sploh ne priporoča vgradnje plina v njihova vozila.
Je pa serviser plina dejal, da sistem potrebuje približno 2000 prevoženih km, preden se popolnoma udela.

tomaz555

Èe so majstri kot se šika sistem dela tako kot je treba od prvega dne. Fine nastavitve so bolj kot ne neznanje monterjev. Pri meni se je kazalec plina nastavljav mehansko in skoraj bi trdil, da je to buča. Mogoče se nastavlja le občutljivost računalniško, vendar to ni isto. To o podlaganju slišim prvič, če je res se izogibaj hribov,saj bo rezervar močno nagnjen. lp

sky2012

Da ne odpiram nove teme bom kr tu napisal. Zaradi prihajajočega novega družinskega člana sem pred par dnevi končno kupil xp 1.8 16v. Ker sem si želel takšen avto sem se že pred nakupom odločil, da ga bom predelal na plin. Tako da je bil plinski sistem doma prej kot sam avto. Kupil sem Landi Renzo Omegas plus...multipoint injection system. Zdaj me pa zanima sledeče, katera velikost zunanjega tanka je možno montirat, da bi imel tam okoli 50l.

dejanslo

Citat od: sky2012;122040Da ne odpiram nove teme bom kr tu napisal. Zaradi prihajajočega novega družinskega člana sem pred par dnevi končno kupil xp 1.8 16v. Ker sem si želel takšen avto sem se že pred nakupom odločil, da ga bom predelal na plin. Tako da je bil plinski sistem doma prej kot sam avto. Kupil sem Landi Renzo Omegas plus...multipoint injection system. Zdaj me pa zanima sledeče, katera velikost zunanjega tanka je možno montirat, da bi imel tam okoli 50l.

Kako pa misliš izvesti homologacijo?

sky2012

Zaenkrat je ne bom delal....sem mel plinski sistem tudi na jeepu GC 4.7 pa ni blo nobenih problemov.....

sky2012

A ne ve noben katera bi bila največja možna dimenzija tanka katero bi lahko montiral??

psihopat100posto

55l, vec mislim da ne gre namesto rez.gume.
lp

sky2012

Za 55l vem sam mer ne vem al je 600/220, 600/250, 630/220, 650/200 itd....zanimajo me tisti ki so montirali kateri gre optimalno gor...

postopac

Prosim za pomoč, pregledal sem forum in tudi druge forume, pa bi vas prosil za mnenje,
konkurenca je vedno večja mislim glede predelave na plin, bolj berem brskam po internetu
manj vem oizroma bolj sm neodličen, komu lahko danes še zaupaš???
Koga naj še vprašam glede predelave na plin???
HVALA:breaking_pc:

garac

Pri plinu je en kup varianat, vsak hvali svojo in menda ima tudi vsaka kak problem?
Poznam dva, ki imata vgrajen Prins. Prins je drag! Koliko je dober? Naj ti kdo od plinašev pove.
Malo pobrskaj tudi o xp na plin 16 16v je veliko napisanega.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/