AX nosilec police

Začel/a Gox, April 08, 2007, 02:07:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Že nekaj časa sem opažal, da mi zadnja polica pri vožnji na slabši cesti poskakuje in malo ropota.

Danes pa sem ugotovil zakaj . Počila mi je plastika desno zadaj, tista ko pride polica gor zataknjena.

Sem pa ugotovil da gre skozi to plastiko tudi zadnji varnostni pas, zato ne vem kako gre to narazen, verjetno je potrebno vse v kompletu razmontirat. Pa še gumb za sedež odklopit gre skozi luknjo v tej plastiki. Spodaj je prišraufana z vijaki na ključ 10.

Èe ima kdo kaj na zalogi se Priporočam.

Slike ...

devilkin_1

Sej pri malokerem AX nista ta dva nosilca zadnje police vsaj malo počena...
Ne vem...probej zalimat s kakšnim dobrim lepilom...(npr.kakšen pasco fix +polnilo)

Hydraulic

Za plastiko menjat rabiš 15 minut pa kluča 17 in 10 z dolgim nastavkom....
Tist ka te skrbi komplikacijo je simpl. Najlažje je ?e vzameš polico ven, sname? levo polovico sedeža ven (pri deljeni klopi ) in nato ?e sedalo. Sedalo potegn spredaj gor in se ti sname. Potegn sedalo ven. tista plastika ka drži sedeže zgoraj (zaklepanje) preprosto potegn gor in se ti sname. Plastika,ki drži polico je fiksirana z 4 vijaki za kar rabiš ključ 10 z podal?kom. ko plastiko sname? stran, boš dobu pas za pripet skozi tako,da ga z 17 ključem "od?raunfa?" kjer je spodaj vpet ravn zravn blatnika pri sedalu . potem pa pas enostavno potegne? skozi plastiko. Simpl kot ?okolino pojest :emot59:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Gox

Aha, hvala za postopek. Zdej mi je čisto jasno, ko dobim drugo plastiko bom kar menjal. Do takrat pa bom malo z lepilom zaflikal.

LP
Goran

garac

Tole bi ti gox ane? Sem snel samo vložek, dobiš drugi? preostali del
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Diselzx

Pred 3 leti sm imel isti problem pri AX...ustimu sm si zvocnike notr isto lesena polica...mal sm se vozu kar je tudi zacel meni nekej poskaovat pogledam zadej pas vidm vse neki zlomljeno mah full slabo so tole oni naredili mal močneje bi mogl useeno narediti...pri saxoju so ze zbolsali pa tudi tm se kdaj poci;(

Gox

Ne morem verjet, da bo kmalu že dve leti mimo, odkar imam to plastiko doma in vedno pravim ... bom menjal, bom menjal, bom menjal ... pa je vedno vse drugo prej na vrsti, kot ta kos plastike ... :Hammer3:

Po danes sem si vzel čas in res to menjal ... Ko sem zdevo razstavil in dobil mojo poličko ven, (res enostaven postopek, kot je opisano zgoraj) sem ugotovil, da rezervna polička ni enaka.

Je namreč od modela AX-a, ki zadaj nima dodatnih plastik, okoli zadnjega stebrička, zato je ta polička širša, pa še eno lukno za pritrditev ima kak cm
nižje.

Po kratkem tuhtanju, sem ugotovil da bi se dalo iz nadomestne poličke, narediti ven tako kot jo imam jaz ... tako da sem se odpravil v "domačo delavnico" vzel vbodno žago, meter, in pisalo in se lotil dela ...

Po nekaj minutah merjenja in zarisovanja, je zapela žaga in poličko sem porezal na "moje mere" ... tako da sem jo lahko zmontiral, sicer samo na 3 vijake, ker četrti ni na enaki luknji.

Ob strani je sicer malo večja špranja, kot pri originalni, ma zgleda še kar OK :-). Morem jutri pri dnevni svetlobi še enkrat ocenit, kako je ratalo.

Pa med vožnjo morem še testirat, če kaj ropota.

Mojo poličko, ki je že kar precej počena (slika spodaj) bom zalepil z dvokomponentnim lepilom in ojačitvijo spodaj, pa bom videl kako bo ratalo :-)

LP
Goran

robi1000

Mene pa zanima kako se ven vzame tiste plastične poličke pri C stebričku (tam kjer polica nalega), sem vse odšravfal pa še vedno ne gre ven. A je to zalepljeno al kaj? Po možnosti bi jih rad ven dobil cele.

perom

Živjo!

Verjetno nisi odvil vseh vijakov. Jaz sem desno poličko če enkrat menjal, pa sem vse odvil in lepo pobral ven. Poskusi še enkrat :)
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

robi1000