Pokanje v volanu

Začel/a bobo76, Maj 02, 2010, 01:48:49 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bobo76

Lep pozdrav. Sem novi član in ponosni lastnik C5-break2.0hdi 04l. Imel bi vprašanje  glede pokanja pri obračanju volana. Dela  tk tk, tudi na mestu ko zavijam levo desno pri vožnji isto. Naredi tk-tk, kot bi mel luft nekje.? Mehanik je rekel, da najverjetneje volanski drog?, jaz mislim , da kakši zglob. Sem včasih delal na sprejemu vozil(Fiat-Opel), pa mi malo kaj jasno:) Prosim za pomoč.
Hvala in lep dan naprej

Citroenovc

C5 lahko pri obračanju volana pokajo zaradi dokaj banalnega razloga - "zajl" za ročno ki je spredaj.
OK

LP
Primož

mato

Jest tud mislem,da je volanski drog. Men tud tko poka pa ni nobenga lufta nikjer.

tct

Luft je ponavadi v silentbloku znotraj volanskega stebrička. To na Citroenu rado crkne.

danije22

Ko mo ravno pri pokanju... Meni na c5 L.2002 poka samo ko do konca zavrtim volan na mestu. Poči samo enkrat. Ne vem zakaj, ampak to se mi dogaja samo na letnih pnevmatikah, ko imam lita platišča gor. Dimenzije gum so enake (195/65R15). Nč jasno.

alesz

CitatJest tud mislem,da je volanski drog. Men tud tko poka pa ni nobenga lufta nikjer.
Zloži teleskop skupaj pa poiskusi,če bo bolje...?

PogachnyK

Pozdravljeni sotrpini,

C5 MkI.

Zadnjič se spravi menjavati gume za zimske. Tud če ne bi...

Skratka potem sem moral zadaj zamenjati levo čeljust + vse zavorne ploščice, ampak prava veselica je bila spredaj.

Ko je bilo golo dvignjeno sem sprednje kolo pretresel z roko, cca 2-3cm lufta. si rečem verjetno je šel volanski končnik, ok tistih 12€ bom pa že preživel. Peljem k sosedu pogledava na dvigalu, naročiva oba notranja končnika. jih včeraj mehanih zamenja. Ampak luft ostaja. Volanaska letev? Drog?

Drog imam kakšen mm lufta (se čuti tisto mikro luft), Kot kaže je shodila letev, je to že kdo menjaval? Koliko okvirno vas je prišel špas?

Avto je že kar v letih (l.2003), pri hiši od novega. razen da vse kar se dela na podvožju zahteva veliko WD-ja in gretja z brenarjem. (ni gnilo je pa močno skoridirano. Avto ne kaže drugih znakov utrujenosti. 310.000km s prvo sklopko in vztrajnikom (2.0. HdI). ampak me še ni pustil na cesti, za kar sem mu iz srca hvaležen.

Èe ima kdo kakšno pametno rešitev zame. Ma na koncu lahko tudi rabljeno nabavim, samo kako pa naj vem, da je tista OK?.

L.P. Matic

P.S. Èe ima kdo lepo MkII za prodat kar pogumno :), lahko kupim tudi C6, samo ta mora biti 3.0

zlikovski

Obnovljena pride cca 600€ original se mi zdi da okrog 1400€ plus delo.

PogachnyK

Verjetno tu govoriva le o letvi?

zlikovski

Komplet letev.
Ampak točno se nespomnim ta za 600 ni original, tista za 1400 je original obnovljena, nove se neda več dobiti.

Zaradi tega sem jaz mojega C5 mk1 dal v delni upokoj :)

Sebek

Ali kaj ruži spodaj ko se voziš po jamasti cesti?
Meni nekaj poka, ko se peljem po luknjah, pa ne vem kaj. Sicer še nisem nič gledal, kje je luft, bi pa znala bit tudi letev. Avto je enak 2.0 2003 karavan. Prevoženih pomoje okrog 500000km

PogachnyK

Sej kar je najbolj zanimivo, da sem avto pred 14dnevi spravil čez tehničnega. Pojamral je, da ročna ni ravno briljant, ampak to je to. Tega lufta na tisti "mizi" ne morejo odkrit, tam lahko vidi le, če je fuč zunanji končnik ali pa da je roka odslužila.

Nič ne ruži, malo nabija čez luknje, ampak če je guma pod obremenitvijo ni tako kritično, če pa je avto dvignjen na dvigalo, te pa malo srat prime...

A kdo ve, ima MK2 enako letev?

NorthJ

MK2 in enka imata enako volansko letev, vendar so kataloške številke drugačne. Vsaj tako je bilo pri meni. Vzel sem staro letev (2.2, l2003) in šel na odpad. Tam sem si izbral najnovejšo in najbolj ohranjeno. Bila je letnik 2006. So bile pa kataloške popolnoma drugačne. Razlika??? Mogoče je sedaj volan 5% bolj trd, ostalo pa ni razlike. Važno je, da "nova" letev nima lufta. Cena? 60€ :emot66:
Je pa to en dan dela...

LP

PogachnyK

Uf, hvala za informacije.

Bom probal poiskat dobro rabljeno,  kako veš, če je sneta  letev dobra? Samo vizualno pogledaš?