Počena plastična zaščita podvozja

Začel/a bingo, April 27, 2010, 08:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bingo

Živijo,
sem danes malo pogledal pod avto in opazil precej razpokano zaščito motorja...ker vem, da je nova 120€ me zanimajo alternative. Malo sem pogledal po nemških spletnih trgovinah, pa se da dobiti že za 50€, a se mi zdi da ni popolnoma enaka originalu (nima kovinske ploščice okoli izpuha).

Kaj pa samogradnja iz 2mm alu pločevine (kot pri LandRoverjih)??? A je tista "pena" na motorni strani plastične zaščite res tako pomembna??

Hvala za info, LP

garac

samogradnja je po moje najboljša rešitev, kolega jih je naredil že kar nekaj komadov. Foter od saxoVts Tavčar mislim, da jo je naredil za svojega iz rebraste alu pločevine, bo Žiga kaj rekel okrog tega
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

To plastiko pod motorjem so meni, ko sem jo zlomil na enem prejšnjem avtu, kar zašvasali skupaj in je od dovolj daleč zgledala kot nova, pa še zastonj je bilo. Ne vem zakaj bi kupoval novo sploh pa za tako ceno. ;)

bingo

Upam da bo kdo prilepil slikico od samogradnje ...

sl1: Kdo ti je zavaril razpoko ?? Mojstri ki ABS odbijače švasajo ??

Hvala za info, LP

bingo

Tole sem našel v citroenovemu katalogu
940034     ZAŠÈITNA PLOÈEVINA POD MOTORJEM - TT           179,80 EUR

A kdo pozna, mogoče kakšna slika...

bingo

Tole prvo sem pa našel na forumu......ima kdo??

Druga je pa pleh zaščita za B3-mogoče bi morala biti na sprednjem koncu malo zavihana navzgor-ker ko se peljem pa kolovozu, se mi ponavadi trava na "srednjem grebenu" zabije v vse plastične razpoke.....

LP

sl1

Takrat sem servisiral avto v grosuplju pri enem neuradnem mehaniku in je njegov kolega zašvasal zadevo, tocno kako in s čim pa ne vem, ker me ni bilo zraven.

garac

aja B3? Tavčar Brane-Žiri 041 811 355, vprašajče bi ti naredil, pa kolk soldov pa to.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bingo

garac: imam B2, ne B3 (s katero se ne bi upal po brezpojih-čeprav ima elektronski diferencial)

mato

Plastiko že pošvasamo,poštrihamo,da je lepa pa vendar ni več tko prožna kot je bila en rukar pa spet rada poči. Men jo je Tavčar odrezal iz dur aluminija. Izolirav pa zmontirav sem jo sam. Pa saj ni važno kdo kako in kdaj smo jo nardil važno je da je trdna,pa lahko nasedeš in se nič ne pozna. Tud na misel ji ne pride da bi počila.

bingo

Mato: je kakšna možnost, da prilepiš sliko ??  Kako si pa izoliral???
Hvala, LP

abrezo

Tudi jaz imam problem s to zaščito. Včeraj mi je ravno en kos le te odpadel na avtocesti.
Cena nove je 120+ddv. Torej kakšna ideja za najcenejšo rešitev, če je možno na območju štajerske.
Drugače pa preverjam malo avto-odpade, upam da se kej "kvalitetnega" najde :)

abrezo

še nekaj, a ma mogoče kdo kakšno shemo-načrt, po katerem bi se dalo naredit aluminjasto zadevo (citroen berlingo 1.6 Hdi), al pa vsaj kakšno internet stran kjer bi se ti načrti nahajali

bingo

Abrezo: Ravno to sem jaz razmišljal, da bi naredil s kartona (ali pleh) "model", lepo vse mere doteram (rad bi imel višje postaljeno kot original), luknje določim.....potem pa lokalcu, da mi s stiskalnico krivine v alu naredi-kaj pošvasat in to je to. Èe se pa dobro izkaže pa model v 3D program in bo za CNC mašine mala malica....dandanes itak vsi jokajo, da ni posla ("terenskih" berlingotov je pa malomorje)

Pa tudi če me pride 100€-bo narejeno vsaj orng za teren :)

P.S. Za izolacijo sem na nekem forumu prebral, da je zato, ker se HDI v mrazu zelo pozno segreje in da naj bi tista izolacija "pomagala"?!? pri hitrejšem segrevanju....naj me koklja brcne, če tist polivinil spodaj kaj pomaga, da se motor pri -20 prej segreje...

P.S2: Zanima pa me, čemu služi mali spojlerček (2cm plast. trak pred odprtino za kolektor). jaz si razlagam takole: Zrak se zavrtinči okrog spojlerčka in ga potegne navpično navzgor v mašino mimo kolektorja izpušnih plinov....??