Nenavaden zvok

Začel/a raver, April 26, 2010, 08:12:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

raver

Pozdravljeni,

moja c5-ka (2.2HDI) daje zadnje dni čudne zvoke od sebe. Ko ga vžgem začne žvenkljati kot da bi treslo kak del v mašini, ko pa dam malo gasa pa utihne. Zadeva ropota samo ko spustim gas, kot da bi pri tistih obratih en del na motorju padel v resonaco pa začel ropotat.. Mislim da je izvor tega ropotanja nekje okrog filtra za gorivo oz. na sprednji strani bloka motorja ampak točno kaj je mi še ni uspelo ugotoviti. A je imel že kdo od vas kake podobne probleme?? Kakšni predlogi? Hvala.

lp

milko27

raver

..evo ugotovil sem, da ropota zaradi pogonskega jermena. Na delu med gredjo in kompresorjem klimatske naprave jermen opleta za 1-2 cm. Jermen in napenjalci so bili menjani lani poleti, od takrat sem naredil 15k km. A je možno da se nov jermen s časom malo "raztegne"??

alesz

Ne ....poglej jermenico alternatorja....?

bojanre

Zdravo

Èe se ne motim ima jermenica na glavni gredi nekakšen gumi dušilec vibracij v sebi in to začne z kilometri ropotati.
Sliši se ga samo v prostem teku.
Mislim da je problem tu in ga bo treba zamenjati.
Ni pa ravno poceni kos kolikor se spomnim.
Moj je bil menjan lansko let, mislim da je bil čez sto evrov.

LP

Bojan

alesz

Jermenica ima enosmerni ležaj,ki pa je verjetno blokiran od tod tudi vibracije.Res pa so najizrazitejše na prostem teku,pod obrati izginejo....
cene so ....bi morala biti nižja,od lanskega leta je cel kup kopij.......

Jermenica lahko blokira ,oziroma "spušča".........

raver

Hvala za diagnozo.  Tale jermenica je verjetno zaprešana na gred alternatorja?

lp