Citroen Xsara-pregrevanje motorja-hladilni sistem

Začel/a maki, April 26, 2010, 05:24:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

maki

Miru je bilo hitro konec. Danes na obvoznici spet kazalec šel na rdečo in se od tam ni premaknil. Ustavila, preverila - ventilator ni delal. Klicala Novaka, ki je rekel, naj se mirno pripeljem do njega. Sem se pripeljala, prav mirno pa ne. Pri njem sva še enkrat preverila vklop ventilatorja, ki je zagnal - kaj ti vem kje, saj kazalec temperature motorja res očitno ne dela. Zdravko svetuje zamenjavo armature, saj po njegovem nagaja el. vezje. Takole vozit je meni skrajno neprijetno, saj ne vem kaj se dogaja.
Ima morda kdo še kak nasvet oziroma ima kdo na voljo armaturo za citroen xsara 1,6i? :(

lp, marijeta

Gox

To misliš da je potrebno menjat števec komplet? Ne armaturko?

Mogoče kak števec s kake razbite Xsare? (Avtoodpad Bine, če ima mogoče kaj na zalogi)

Kaj pa ta oglas? http://www.avtooprema.si/oglas5309_stevci+razni+delujoci+stevec+armatura+popravila+obnova+garancija041400331.html

Pa še en starejši oglas v priponki ... mogoče še akutalen

LP
Goran

maki

Pa bodi pameten?? Sem hotela malo oprati tole mojo xsarco, ker je fino hladen dan in me še števec ne bi živciral, pa se odpeljem proti pralnici in zavonjam v kabini smrad po zažganem. Se ustavim in vidim, da se rahlo kadi nekje iz spodnjega dela motorja oz. pri spoju debele cevi in izpod zaščitnega pokrova. Èez zgornje cevi spredaj je en zaščitni pokrov in se ni videlo, kaj točno bi to bilo. S pranjem seveda nič, avto obrnem in se odpeljem nazaj domov. Ma sem potem doma odstranila zaščitni pokrov in nisem opazila nič kar bi se lahko smodilo - kako polito olje npr, nobenih tesnil ali kaj drugega. Kaj se lahko tam žge? Mogoče se bo kdo smejal tem mojim zapisom, ampak meni je že grozno za vsako figo k Novaku, vozit se pa takole človek tudi ne more.

Gox hvala. :)

maki

:)) Tale starejši oglas še kar drži, je na voljo. Za ceno bi se mal pogodila, ker se mi zdi visoka.
Kje pa je ta avtoodpad Bine, da še tam povprašam? Se ne spoznam.
Aha, že našla številke.

Gox

Bine je v Žireh ... http://www.avtoodpad.si/

Najbolje da pokličeš kar v delavnico mehanika >>   (Stane-Toro)