Sklopka GS-valeo

Začel/a superca13, April 19, 2010, 08:41:25 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mickolino27

Zdravo,

ja se bo mogoce res treba do Golje odpeljat enkrat. Kar se pa zajle za stevec tice, moj GA ima 4-stopenjski menjalnik, na nemskih forumih trdijo da je vseeno razlika in sicer da obstajata dva razlicna priklopa, tam kje se navije v menjalnik. Moram vzet staro zajlo ven pa da vidim pri cem sem. Se bi vsekakor priporocal, ce bi katera od zajl, ki jih imas pasala. bom javil ko zvem kaj vec.

Lp
                                            Mitja

rok.si

Sašo, bravo da si zrihtal in da je vse okej, jaz sem se prehitro hvalil - menjalnik je vseeno glasen med 80-120... mogoče se bo še "ulaufal", stal je kar nekaj let, poskusil bom nabaviti še kak aditiv s teflonom, če bo kaj pomagal, nekako mi ni spet menjavati menjalnika :D

Mitja, priklopi so različni, na 4p menjalnikih je notri še nek gumijasti obroček, na 5p ga ni, zajle pa so po mojih izkušnah iste. Moj 5p menjalnik sem priklopil kar lepo na staro GSovo zajlo in deluje. Morda se zajle razlikujejo na drugem koncu, pri števcu, tega pa ne vem, ker nimam GSA.

Glede optike - lahko greš tudi v Slov Konjice k Mikiju, midva sva jo na mojem GSu nastavila pred petimi leti, preverila zračnost in zamenjala dotrajani volanski končnik in od takrat GS gre lepo ravno in ne radira gum.

V Mariboru sem bolj poredko, sem pa še vedno kdaj :-) Se lahko kdaj zmenimo, zdaj so lepi dnevi in tudi Mitja svoje avte pripelje ven iz garaže ;-)

lp,R.

amipick

Ola,"zajla" števca od GS je drugačna od GSA-jeve.Razlika je v priklopu na števcu.GS ima na navoj,GSA pa na dva jezička,NE paše eno na drugo.lp
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

superca13

Rok, upam da se bo menjalnik "ulaufal" v nekem času.  Vem da je to zelo nadležno, če kaj ruži.  Dela z menajvo pa je res ogromno.
No, v najslabšem primeru imam enega "ki naj bi bil neslišen" še na zalogi ;)

Zgleda, da bomo morali enkrat enega odpret, naštudirat kje se pojavljajo težave in zadevo spravit v red. Ti menjalniki so zgleda res zelo zelo občutljivi. Na vsakem tretjem GS-u spuščajo neke zvoke ;)

LP
Superca13

rok.si

Citat od: amipick;72850Ola,"zajla" števca od GS je drugačna od GSA-jeve.Razlika je v priklopu na števcu.GS ima na navoj,GSA pa na dva jezička,NE paše eno na drugo.lp

Zdravo Vojko, kako to misliš na navoj, pri GSu ni tam nobenih navojev, zajlo kar porineš na nastavek v števcu in sama sede nanj. Končni del na zajli, ki vrti števec, pa je kvadratne oblike približno 2x2 mm in 2cm dolg.

lp

superca13

Prvih 500km po popravni šraufariji je za mano, med drugim sem ga gnal po celotni avstrijski route66 in nato še na Jezersko, kjer se mojim starinam ponavadi pokažejo vse napake zaradi fajn strme ceste :P Zaenkrat nič ne masti, nič ne ruži :) Zgleda, da bo tokrat v redu :)

LP
Superca13

andraž

GS in GA-jarji, eno vprašanje. Kakšne aditive dajete v menjalnike (če jih dajete) in ali kdo pozna kakšnega mojstra, ki se zares spozna tudi na bolj starejše menjalnike in ti zna zamenjati lažaje in sinhrone in še kaj, če je to potrebno. Skoraj vsaj menjalnik DS-a je v 4. prestavi bolj ali manj glasen, tudi moj, pa bi ga rad utišal... Poznam enega mojstra, ki mi je postregel z veliko uporabnimi nasveti, žal pa dela več, ker ima preko 80 let.

amipick

Rok-oprosti ,imaš prav ,sem zamešal,GS in GSA imajo enak priklop na števcu,tako da v teoriji bi moralo pasat iz enega na drugega.
andraž-enega mojstra poznam.Pozna deske in ostalo sorodstvo v nulo in po mojem bi ti lahko zrihtal menjalnik.Več na zs.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

rok.si

Saj jaz bi tudi pozabil na zajle in menjalnike in priklope, pa sem pred dvema tednoma menjaval menjalnik in sem zaenkrat še napiflan ;-)

superca13

V prejšnji menjalnik sem dal aditiv, sedaj ga nimam. Nekega izboljšanja z aditivom takrat ni bilo opazit. Èe je nek ležaj ali sinhron slab ali zanič, ga noben aditiv ne bo rešil. Moje menje.

LP
Superca13

mickolino27

Zdravo,

kje pa gre avstrijska Route 66? Moj GA bo sel v bliznji prihodnosti cez Grossglockner...to je tudi dober test :)

Lp
                                  Mitja

superca13

Route66: Èe greš na Jurij preko, nato pa:Lučane-Eibiswald-Soboth Lavamud. Super cesta, lepi razgledi, enormno jezero(Golica) itd itd.:)
Na Grosglockner imam tudi jaz letos v planu it ;)
LP
Superca13

superca13

Včeraj narejenih dodatnih 455km :) Selnica-Bled -Bohinj-Selnica. Še vedno absolutno nič ne teče ali ruži ;) Poraba goriva na tej relaciji: 31,2 litra :) :) Nastavljen je več kot popolno :) Na Bledu smo se dobili z mezzyem, malo primerjali oba GS-a, ki sta pred leti stala v isti v garaži ;), malo poklepetali in gas naprej :)

LP
Superca13

GSclub

poraba je fenomanalna za 4 prestave, tako da maš verjetno res perfektno naštelanega.

mezy

če sem pravilno izračunal poraba nanese 6,9 litra! noro ;) zgleda da se moram en dan res oglasiti pri tebi, da mi vse skupaj malo naštelaš. drugače pa sem montiral tvojo roleto in to je bila še pika na i pri izgledu gs-a. S superco sva prišla tudi na idejo o skupnem mitingu gs-ov/ga-jev. Kaj pravite ostali na to?