Kurilno olje

Začel/a susterd, April 15, 2010, 07:35:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

susterd

A kdo tanka kurilno olje?
Koliko je kazen, če imajo cariniki dober dan?

Gox

Pa bo avto deloval BP s kurilnim?

Kazen je visoka, mislim da se ne splača reskirat.

Vem za necitroenov primer, ko je avto s kurilnim obstal. Gre pa za cca 2leti staro Seat Alteo, 1.9Tdi ... vozila na kurilno malo časa, ko je začela slabo delovat. Potrebno je bilo menjati filtre, oprat rezervar. Sedaj vozi dalje na nafto, kot je treba.

Lp
Goran

gregor

Kazen od oka okoli 400-500 eur, če se še ni kaj spremenilo. Prvič. Drugič bo več.

Izračunaj prihranek pri gorivu, prištej morebitno kazen, potem preveri še cene novih šob in boš videl ali se splača.
Jaz v common raila nebi točil cvejčka.
Kurilc lahko ima bistveno večjo vsebnost žvepla. Odvisno je, na kak kurilc naletiš.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Na starejših dizel motorjih brez vbrizgavanja je vseeno. Npr. kangoo 1.9 d, golf 2 1.6 d in td, mercedes W123 in W124...prihranek , pa je značajen. Cena eurodiesela je 1,85 km/liter, cena kurilca 1,55 do 1,62 km liter. 1 eur=1,95583 km...Dobi se skoraj na vsaki bencinski in ga natočijo v osebno vozilo.

susterd

Bo treba doma delat biodisel.

zlikovski

Ja na starih dizlih gre gladko, pri novih pa se nebi zajebaval s tem, kot je že napisal gregor.

zlikovski

Pri starih dizlih lahko uporabljaš tudi olje iz gospodinjstva, se pravi olje za cvrtje, pomojem najbolj uporabno če imaš kakega gostilničarja, se voziš zastonj, edino zatabo smrdi kot če bi pomfri cvrl :)

Zeko124

Nabaviš golf 2 dizel pa se furaš na karkoli vnetljivega :p
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si